20 Ιαν 2014

Άντε πάλι με την "παρέμβαση εισαγγελέα για τα τραπεζοκαθίσματα"

Άλλη μια "είδηση" χωρίς νόημα, η (περίεργη) παρέμβαση του εισαγγελέα σε ένα θέμα που αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο τη δημοτική αρχή και είναι δική της δουλειά κι όχι του εισαγγελέα. Και αυτά που διαπιστώνει ο κ. Μαδεμλής (αυτός που διέταξε αντίστοιχη εξέταση για τα διπλοπαρκαρισμένα κι έγινε μια τρύπα στο νερό), είναι υπόθεση των πολιτών και της αντιπολίτευσης στο δήμο, όχι ...
της δικαιοσύνης.
Προς τι λοιπόν οι επί 30 χρόνια "εισαγγελικές παραγγελίες" αφού δεν αποφέρουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτε;
Η ζήτηση για τραπεζοκαθίσματα είναι τεράστια (ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ καλύτερα) και τίποτε δεν θα εμποδίσει τους καφετεριατζήδες να γεμίσουν τον τόπο με αυτά, όταν ανοίξει ο καιρός. 20 χρόνια παλεύουν να συμμαζέψουν την Αριστοτέλους και παραμένει ασυμμάζευτη. Άμα δει πελατεία ο ιδιοκτήτης, είναι δυνατόν να μην απλώσει τα τραπεζάκια του στο πεζοδρόμιο; Αφού ο Θεσσαλονικιός μισεί το σπίτι του, δεν θέλει να κάθεται σε αυτό, θέλει να πλημμυρίζει τα καφέ. Μιλάμε για ΤΕΡΑΤΩΔΗ ζήτηση. Ποιός μπορεί να ανακόψει τέτοια λύσσα για "τραπεζάκια έξω"; Τι θα κάνει μια "έρευνα"; Ο Δήμος θα απαντήσει ότι έδωσε άδεια για 10 τετραγωνικά, αλλά ο καταστηματάρχης απλώθηκε σε 20 και παραβιάζει τη χωροθέτηση, θα πέσουν δυό-τρία πρόστιμα και ...η ζωή συνεχίζεται, όπως συνεχίστηκε με αντίστοιχη εισαγγελική παραγγελία που δόθηκε το 1996, το 1997, το 1998, το 1999, το 200, το.......το 2012 και πάει λέγοντας.

Τέλος πάντων, η ανούσια είδηση, λέει:

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την άναρχη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, περιφράξεων, σιδερένιων κατασκευών, από καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, σε πεζόδρομους και πλατείες, στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με καταγγελίες που προηγήθηκαν, υπάρχει έλλειψη ελεύθερων ζωνών όδευσης πεζών και προσπέλασης, εξυπηρέτησης οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως είναι τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά οχήματα.
Ο εισαγγελέας ζητεί από την αστυνομία να διαπιστώσει αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράνομης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμός (ΓΟΚ).
Στο πλαίσιο αυτό θα διερευνηθούν και ενδεχόμενες ευθύνες του δήμου Θεσσαλονίκης καθώς ζητείται να προσκομισθούν σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών που χορηγούν τις άδειες, επιτρέποντας κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε άλλες επιχειρήσεις να τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα, ζαρντινιέρες, γυάλινες περιφράξεις και άλλες κατασκευές σε πεζοδρόμια και γενικά στους κοινόχρηστους χώρους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη