9 Ιαν 2014

Αλλαγές στο Ευρωμπάσκετ ετοιμάζει η FIBA

Καταργείται η δεύτερη φάση των ομίλων και μειώνονται οι αγώνες

Οι αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν από το Ευρωμπάσκετ του 2017

Δείτε τί αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Μαδρίτης

Σύσκεψη για τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη από τη FIBA Europe, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να αλλάξει το υπάρχον πολύ κουραστικό καθεστώς με τους 11 αγώνες σε 18 ημέρες.
Έτσι, αρχής γενομένης από το 2017, μετά την πρώτη φάση θα υπάρχουν νοκ άουτ παιχνίδια, πράγμα που σημαίνει ότι καταργείται η δεύτερη φάση. Με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία γίνεται πιο σύντομη άρα και λιγότερο εξοντωτική για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλήματος.
Στις 3 του Φλεβάρη θα γίνει η κλήρωση για το 2ο γύρο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2015, που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία.
Δηλαδή, δυο ημέρες από την ανακοίνωση των χωρών που θα λάβουν τις wild card από τη FIBA, για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας -και δεν μπορούν να είναι περισσότερες από δύο, σε κάθε ήπειρο. Η κλήρωση θα ξεκινήσει στις 14.00 (ώρα Ελλάδος) και θα γίνει στη Βαρκελώνη, ενώ την ίδια ημέρα, αλλά στις 19.00 (ώρα Ελλάδος) θα γίνει η κλήρωση για το FIBA Basketball World Cup, στο Palau de la Musica Catalana.
Σε ό, τι αφορά στο Πανευρωπαϊκό της Ουκρανίας, οκτώ ομάδες έχουν βρεθεί ήδη εκεί (Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Κροατία, Σλοβενία, συν την οικοδέσποινα, τη Σερβία και την Εσθονία που επικράτησε στον πρώτο γύρο των προκριματικών, το 2013).
Εννοείται πως και οι 8 θα παίξουν φέτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη