6 Ιαν 2014

Mε κόλασαν, χρονιάρα μέρα!

Γράφει ο Αντώνης Μανιάτης
Κάθομαι να φάω το μεσημέρι και παρακολουθώ σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι μία Χριστουγεννιάτικη ..
εορτή, που διοργάνωσε δεν ξέρω ποιος διεστραμμένος εγκέφαλος, με συμμετοχή παιδιών δημοτικού παρακαλώ όπου σε θεατρικό έργο όπου πρωταγωνιστούσαν τα παιδάκια μία μητέρα είχε δύο κόρες και η μία μάλωνε με την άλλη διότι η άλλη έκανε παρέα και είχε πιάσει φιλίες με μία κοπέλα που πίστευε στο δωδεκάθεο και άλλαξε το όνομά της από Μαρία σε Διηάνειρα. Και να η απαξία λέγοντας ότι κάποιοι πιστεύουν στους Θεούς του Ομήρου με τα πάθη τους που ομοιάζουν με αυτά των ανθρώπων κλπ.

Θα ήθελα να ρωτήσω τον διεστραμμένο εγκέφαλο που οργάνωσε την εορτή, γιατί τα παιδάκια του δημοτικού πρέπει ,αντί να κάνουν μία εορτή στο πνεύμα των Χριστουγέννων ήρεμα και αγαπημένα όλα μεταξύ τους, να μπουν στην διαδικασία να αντιπαρατίθενται έστω και θεατρικά σε Χριστιανούς και δωδεκαθεϊστές και γιατί το αθώο παιδάκι πρέπει να ακούσει ότι κάποιοι λένε ότι είναι παραμύθι η γέννηση του Χριστού και να μπαίνει στο μυαλό του η αμφιβολία σε αυτήν την ηλικία. Γιατί πρέπει να διχάζονται τα παιδιά και να περνάει το ''αυτό το παιδάκι δεν είναι Χριστιανός μην κάνεις παρέα μαζί του''. Εδώ διαβάζαμε αυτά τα θέματα όταν είμασταν είκοσι και ετών και πάλι δεν είχαμε το υπόβαθρο και την ωριμότητα να τα κρίνουμε σωστά. ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ;;;;;;;;

Ο διεστραμμένος που έγραψε το ανωτέρω κατ'αρχήν είναι αμόρφωτος που μιλάει έτσι για τον Όμηρο χωρίς τον οποίο ακόμα ο ίδιος και το σόι του θα πηδούσε στα δέντρα να φάει μπανάνες, άσε που τα Έπη σώθηκαν από μία Βυζαντινή που πήρε τα αντίτυπα των Ομηρικών επών στο πλοίο με το οποίο απέδρασε από την καιόμενη Βασιλεύουσα.

Σαν τιμωρία δεν προτείνω εκατό κλωτσιές όπως θα πρότεινα αν δεν ήμουν Χριστιανός αλλά εκατό αναγνώσεις των Ομηρικών Επών για να ξεστραβωθεί ο αμόρφωτος και για να ρυθμίσει τους χτύπους της καρδιάς του αφού σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα Γερμανών γιατρών το δακτυλικό εξάμετρο των Επών αναγκάζει τον αναγνώστη σε συγκεκριμένο μοτίβο εισπνοών-εκπνοών που ''ρυθμίζουν'' την καρδιακή λειτουργία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη