27 Φεβ 2014

"Πρώτη χρονιά ανάπτυξης το 2014"

Ποιος είναι τόσο αισιόδοξος που το δήλωσε και δημόσια;Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης, ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γ. Προβόπουλος, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεσή του στο πλαίσιο της 81ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΤτΕ.

Ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης εθνικής πολιτικής για την έξοδο από την κρίση και τόνισε πως απαιτείται νέο μοντέλο ανάπτυξης.

Όπως είπε ο διοικητής της ΤτΕ, η συνεπής υλοποίηση του Προϋπολογισμού του 2014 αποτελεί ισχυρή ένδειξη διατηρήσιμης δημοσιονομικής προσαρμογής. Χρειάζεται, όμως, αποφασιστικότητα και συνέπεια στην εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης καθώς και συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής για διατήρηση και διεύρυνση του πρωτογενούς πλεονάσματος, πρόσθεσε.

Πρέπει, χωρίς καθυστέρηση, να πάμε στο νέο μοντέλο ανάπτυξης, ανέφερε ο Γ. Προβόπουλος, ενώ καθόρισε ως προτεραιότητες το χαμηλό γραφειοκρατικό κόστος για τις επιχειρήσεις, τον αποτελεσματικό δημόσιο τομέα και ένα σταθερό και ευνοϊκό φορολογικό πλαίσιο.

«Απαιτείται εκ βάθρων ανασυγκρότηση του κράτους, θεσμικός εκσυγχρονισμός σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία και η απονομή της δικαιοσύνης… Απαιτείται η διαμόρφωση ενός φορολογικού συστήματος, σταθερού και φιλικού προς την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και την εργασία, αλλά αυστηρό απέναντι στη φοροδιαφυγή», επεσήμανε ο κεντρικός τραπεζίτης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη