4 Φεβ 2014

40 εκ. ευρώ έφερε στη Θεσσαλονίκη η 25η Agrotica

Η καλύτερη Agrotica όλων των εποχών με περισσότερους από 120.000 επισκέπτες!
Καράογλου: Χρονιά εξελίξεων το 2014 για προσέλκυση στρατηγικού εταίρου στη ΔΕΘ-Helexpo


Μακράν η καλύτερη Αgrotica όλων των εποχών ήταν η φετινή, καθώς..
τριπλασιάστηκαν οι επισκέπτες γέμισαν τα ξενοδοχεία, δούλεψαν εστιατόρια και ταξί, με τα χρήματα που εισέρρευσαν στην πόλη να υπολογίζονται σε 40 εκατομμύρια ευρώ! Όπως εξήγησε ο διεύθυνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo , κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, την 25η Agrotica επισκέφθηκαν 121.699 επισκέπτες (αύξηση περίπου 270% συγκριτικά με πέρυσι), ενώ ξεπέρασε ακόμη και τα μεγέθη του 1996, που ήταν μέχρι πρότινος η καλύτερη χρονιά της Agrotica, με περίπου 102.000 επισκέπτες.


Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη σημερινή απολογιστική-επετειακή συνέντευξη Τύπου, στους εγχώριους επισκέπτες καταγράφηκε αύξηση 169%, ενώ οι ξένοι ήρθαν από 32 χώρες, σε μεγάλες ομάδες επισκεπτών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το 70% των επισκεπτών της 25ης Agrotica ήταν εκτός Θεσσαλονίκης, ενώ το 20% προερχόταν από χώρες των Βαλκανίων και γενικά του εξωτερικού.

«Από το game over, πλέον η έκθεση περνά στο next level» τόνισε με έμφαση ο κ. Ποζρικίδης, με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσο Τζήκα, να προσθέτει ότι με βάση τους αριθμούς, η φετινή Agrotica είναι απόλυτα ανταγωνιστική της Διεθνούς Έκθεσης του Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του ο ΥΜΑΘ, Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος απέσπασε για πολλοστή φορά τα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια του Προέδρου της ΔΕΘ και του διευθύνοντος συμβούλου για τη στήριξη που παρέχει στον εκθεσιακό φορέα, προανήγγειλε εξελίξεις το 2014 τόσο στο θέμα της προσέλκυσης στρατηγικού εταίρου στη ΔΕΘ-Helexpo, όσο και στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του εκθεσιακού κέντρου.

Ο κ. Καράογλου είπε ότι «η διοίκηση της ενιαίας ΔΕΘ-Helexpo βρίσκεται σε επαφές με μεγάλους ξένους διοργανωτές εκθέσεων, οι επαφές όμως δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σημείο ώστε να γίνουν ανακοινώσεις», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην επιτυχημένη συνένωση της ΔΕΘ με τη Helexpo, «χωρίς να ανοίξει μύτη» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας έναν απολογισμό της συνένωσης των δυο εταιρειών μίλησε για προϊόν διαρκούς και αποτελεσματικής διαβούλευσης του ΥΜΑΘ με τους φορείς της πόλης, έβαλε θετικό πρόσημο στο δείγμα γραφής της νέας διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo , στάθηκε στο γεγονός ότι τα 10 από τα 13 μέλη του Δ.Σ. του ενδυναμωμένου και ενιαίου πλέον εκθεσιακού μας φορέα εκπροσωπούν τους παραγωγικούς φορείς της Β.Ελλάδας, ενώ τόνισε με έμφαση ότι «η ΔΕΘ μπορεί να γίνει Η ΕΚΘΕΣΗ της Ν.Α. Ευρώπης».



Τέλος, με παρέμβασή του στη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης , Παναγιώτης Παπαδόπουλος, έθιξε δυο ζητήματα. Πρώτον ότι οι μεγάλες κλαδικές εκθέσεις είναι γιορτή για την πόλη και άρα θα έπρεπε η αγορά να είναι ανοιχτή τις Κυριακές και δεύτερον ς αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης για τους ξένους επισκέπτες, καθώς και στις πολλές κλήσεις που κόπηκαν για παράνομο παρκάρισμα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στους χώρους γύρω από τη ΔΕΘ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη