14 Φεβ 2014

Δημόσια αποδοκιμασία και "καρφιά" σε Τσίπρα

Τα απρόοπτα άρχισαν νωρίς χθες το βράδυ για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δέχθηκε την πρώτη δημόσια αποδοκιμασία για τη λεγόμενη ρεαλιστική στροφή, το άνοιγμά του προς το κέντρο και τις, εντυπωσιακές για την αριστερά, πολλές επαφές που έχει με την ηγεσία του... Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και το πρόεδρός του Δημήτρη Δασκαλόπουλο.

Ήταν σε εκδήλωση του TVXS με θέμα «παραγωγική Ανασυγκρότηση. Η πρόκληση της επόμενης μέρας», στην οποία παρουσίασε τις σχετικές προτάσεις του κόμματός του, όταν σηκώθηκε κάποιος από το ακροατήριο και με αφορμή μία αποστροφή του κ. Δασκαλόπουλου στον Κορνήλιο Καστοριάδη, παρενέβη και ρώτησε με νόημα τον κ. Τσίπρα «πώς θα κυβερνήσεις; Με τη δεξιά;». Του επισήμανε μάλιστα ότι «δεν έπρεπε να είναι εκεί» και τον προειδοποίησε ότι επειδή «υπάρχουν δεξιοί που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ», το κόμμα «θα τα βρει μπροστά του αυτά».

Το επεισόδιο που αντιμετωπίστηκε αρχικά με αμηχανία και στη συνέχεια με χιούμορ από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και τους κυρίους Τσίπρα και Δασκαλόπουλο έφερε στην επιφάνεια τόσο τις παλαιότερες αντιδράσεις για την διάθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκρίνεται σε προσκλήσεις του ΣΕΒ, - όταν για παράδειγμα παρέστη πέρσι στην γενική συνέλευση του Συνδέσμου- όσο και για την λεγόμενη ρεαλιστική στροφή του κόμματός του, προκειμένου να εμφανιστεί υπεύθυνη δύναμη διακυβέρνησης.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη