25 Φεβ 2014

Και τώρα παιδάκια παίζουμε «εκλογές»

Θα έχετε την ευκαιρία να στείλετε στην Ευρωβουλή όποιον γουστάρετε εσείς από τον κατάλογο που θα έχει ετοιμάσει ο Αρχηγός του κώματος για σας.
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

[Εκατοστή τεσσαρακοστή ένατη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html), εκατοστή τεσσαρακοστή πρώτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και ενενηκοστή από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Αλλά όχι όπως ορίζει ο νόμος μέχρι σήμερα. Δεν θα ρίχνετε ένα ψηφοδέλτιο στην κάλπη με την κομματική σας προτίμηση [αλήθεια, φοράτε ακόμη παρωπίδες;] και θα εκλέγονται οι ευρωβουλευτές με τη σειρά που τους έγραψε ο Αρχηγός του κόμματος «γράφοντάς» σας. Θα έχετε την ευκαιρία να στείλετε στην Ευρωβουλή όποιον γουστάρετε εσείς από τον κατάλογο που θα έχει ετοιμάσει ο Αρχηγός του κώματος για σας. Είναι άλλη μια προσφορά της δημοκρατικής κυβέρνησης στην εμβάθυνση της Δημοκρατίας. Ο χοντρός επρότεινε και ο λιγνός απεδέχθη. Αν μπορούσε, ας έκανε και διαφορετικά.
Για χάρη μας αλλάζουν τον νόμο. Όχι για χάρη τους. Όπως αλλάζουν όποιο νόμο θέλουν, αφού ουδείς βουλευτής έχει το ανάστημα να τους το αρνηθεί. Αν βαρεθούμε να ψηφίσουμε, επειδή θα έχουμε ήδη προσέλθει στις κάλπες την προηγούμενη Κυριακή για να εκλέξουμε δημάρχους και περιφερειάρχες, δεν πειράζει, αφού οι ευρωβουλευτές θα εκλεγούν είτε ψηφίσουν 5.000.000 νοματαίοι είτε ψηφίσουν 500.000. Σημασία έχει να στηθούν οι κάλπες που αποτελούν την κορωνίδα της Δημοκρατίας, εξ ου και η εκλογική διαδικασία έχει αποκληθεί και «γιορτή της Δημοκρατίας». Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στους ευρωβουλευτές μας, όπως η κ. Τζαβέλλα, ο κ. Αρσένης, η κ. Κοππά, η κ. Γιαννάκου και τόσα άλλα στελέχη, τα οποία αγνοούμε μεν, έχουν διαπρέψει δε δια της σιωπής των εκπροσωπώντας μας απαξίως.
Ορίζει, επίσης, ο νόμος ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές διεξάγονται ταυτόχρονα [= την ίδια ημέρα] με τις ευρωεκλογές, αλλά εμείς θα ψηφίσετε μια εβδομάδα νωρίτερα για δημάρχους και περιφερειάρχες, επειδή, λέει, είμαστε βιαστικοί. Αυτό προκαλεί τουλάχιστον ένα πρόβλημα. Τα δικαστήρια εγνώριζαν την ημέρα των ευρωεκλογών [25.05.2104], με την οποία θα συνέπιπταν ο αυτοδιοικητικές, και δεν όριζαν δίκες για τις 3 εργάσιμες ημέρες προ της 25.05 και τις 3 επόμενες εργάσιμες, στη διάρκεια των οποίων τα δικαστήρια είναι κλειστά, όπως πάντα κατά τη διεξαγωγή εκλογών. Τώρα, όμως, που οι κυβερνήτες όρισαν να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές την 18.05, όλες οι δίκες που έχουν ορισθεί να διεξαχθούν την 19η, την 20ή και την 21η Μαΐου θα ματαιωθούν, ενώ χιλιάδες ανθρωποώρες θα χαθούν στη συνέχεια για να προσδιορισθούν εκ νέου δικάσιμοι και μάλιστα για 2-3 χρόνια μετά [δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, χαρτούρα, ένσημα]. Αυτό θα πει μεταρρύθμιση ρε. Τί είναι η μεταρρύθμιση μπροστά στο συμφέρον των εργολάβων και της διαπλοκής;
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
Υ.Γ. Όλως ενημερωτικώς:
1] Άρθρο 16 ν. 3852/2010 - Επαγγελματική δραστηριότητα του δημάρχου
1. Αναστέλλεται η άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας των δημάρχων κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε δήμους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων.
2. Ο χρόνος αναστολής άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας θεωρείται πραγματικός χρόνος για τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατά τη διάρκεια της αναστολής, το σύνολο των εισφορών στον οικείο ασφαλιστικό φορέα καταβάλλεται από το δήμο και βαρύνει τον προϋπολογισμό αυτού. Με την απόφαση της παραγράφου 4 του άρθρου 93 του παρόντος καθορίζεται η διαδικασία καταβολής των εισφορών.
Το άρθρο αυτό καταργήθηκε με το άρθρο 18§1 ν. 4111/2013, ώστε να μπορούν καταξιωμένοι [!] κομματικώς συμπολίτες να ασχολούνται και με το επάγγελμά τους όσο θα διοικούν τον Δήμο.
2] Άρθρο 9 ν. 3985/2010 - Διάρκεια δημοτικής περιόδου
1. Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας εκλέγονται κάθε πέντε (5) χρόνια με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.
2. Η εκλογή στα ανωτέρω αξιώματα γίνεται την ίδια ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων.
3] Άρθρο 114 ν. 3985/2010 - Διάρκεια περιφερειακής περιόδου
1. Ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.
2. Οι εκλογές γίνονται κάθε πέντε (5) χρόνια, ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και εφόρους αντιπροσώπων, αλλά η ψηφοφορία διενεργείται σε διαφορετικές κάλπες. Οι εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την επικράτεια.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ 25.05.2014, ΜΗΠΩΣ Η ΣΩΣΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΩΝ;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη