28 Φεβ 2014

Άγριο άδειασμα στον Απόστολο Τζιτζικώστα, από τον Σαμαντζίδη

- "Είναι απίστευτα ευνοημένος από τη Ν.Δ."
- Λέει ότι είναι ακομμάτιστος αλλά επεδίωξε το χρίσμα των "ΑΝ.ΕΛ."!
- "Πώς το παίζει ακομμάτιστος όταν επί τρία χρόνια δεν απουσίασε από καμία κομματική εκδήλωση της ΝΔ;"

Κομψό αλλά σαφέστατο και οδυνηρό είναι το άδειασμα του Αποστόλη Τζιτζικώστα! Σε συνέντευξή του στον "Αγγελιοφόρο" και τη Δημοσιογράφο Αννίτα Στιβακτάκη ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης αποκαθηλώνει το "ντεμέκ υπεράνω" υφάκι του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και μιλά ξεκάθαρα για τα αίτια που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. (Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να δείτε όλη τη συνέντευξη- ακολουθούν τα επίμαχα σημεία της).
  
- Κύριε Σαμαντζίδη, το γεγονός ότι στη μάχη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπάρχουν δύο υποψηφιότητες από το χώρο της Ν.Δ. αποτελεί σαφώς πλήγμα για το κόμμα σας. Κατά πόσον είναι προϊόν λανθασμένων χειρισμών. 

Ασφαλώς μας στεναχωρεί η κατάσταση. Ο καθένας όμως, είναι υπεύθυνος για τις προσωπικές επιλογές και αποφάσεις του. Κανένας χειρισμός τρίτου δεν μπορεί φέρει την τελική ευθύνη για την απόφαση να καταθέσει ή να μην καταθέσει κάποιος μια υποψηφιότητα. Το σενάριο των δύο υποψηφιοτήτων από το χώρο της Ν.Δ. έπαψε να υφίσταται όταν εκδηλώθηκαν πρώτα η επίσημη υποστήριξη της Ν.Δ. στην υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη και έπειτα η επίσημη στήριξη των ΑΝ.ΕΛ. στην υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα. 

- Ωστόσο ακόμη και σήμερα υπάρχει διχασμός μεταξύ κομματικών στελεχών και στη βάση της παράταξής σας. Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η Ν.Δ. αντιμετώπισε με άδικο τρόπο τον κ. Τζιτζικώστα, οπότε εν πολλοίς δικαιολογούν και την κατοπινή στάση του. 

"Μόνο ως αδικημένος δεν μπορεί να θεωρηθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας. 
Είναι από τα πιο ευνοημένα στελέχη της παράταξης. Φέρει ένα «βαρύ» όνομα που τον βοήθησε να έχει ευκαιρίες για γρήγορη πολιτική ανέλιξη και καλή πορεία. Καμία αδικία δεν υπήρξε. 
Υπάρχει μόνο η προσωπική επιμονή του Απόστολου να διατηρήσει μια θέση στην οποία αναδείχθηκε προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την έκπτωση του κ. Ψωμιάδη, με ενδοπαραταξιακή διαδικασία και με τη στήριξη του ιδίου του Αντώνη Σαμαρά. 
Προς το παρόν επέλεξε να ταυτιστεί με άλλη κομματική ταυτότητα, αυτή του Πάνου Καμμένου. Επιπλέον, θυμάμαι τον κ. Τζιτζικώστα αδιάλειπτα παρόντα σε όλες τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων αυτήν την τριετία. 
Μπορεί να δηλώνει τη μια μέρα παραταξιακός και την άλλη να αλλάζει άποψη ή και παράταξη. Αυτό είναι δικό του θέμα.. Αλλά, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσει και την επιμονή του να εμφανίζεται απρόσκλητος σε εκδηλώσεις κομματικών οργανώσεων της Ν.Δ. Εμείς δεν πολεμάμε κανέναν. Θεωρούμε απλά, ότι η υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη, έχει όλα τα χαρακτηριστικά για μια επιτυχημένη θητεία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας."
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη