27 Φεβ 2014

Έρχεται ανασχηματισμός...

Τρέχουν οι πολιτικές εξελίξεις καθώς τις  παραιτήσεις των υπουργών του κόμματός του ζήτησε σήμερα ο... πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι η πολιτική ηθική και δεοντολογία επιβάλλουν την αποχώρησή τους από την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυπριακή κυβέρνηση ελήφθη τα μεσάνυχτα από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματο με μικρή πλειοψηφία (54,5%). Οι υπουργοί που καλούνται να παραιτηθούν είναι ο Γιώργος Λακοτρύπης (Ενέργειας), ο Φώτης Φωτίου (Άμυνας), ο Κυριάκος Κενεβέζος (Παιδείας) και ο Πέτρος Πετρίδης (Υγείας).

Ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύθηκε πάντως πως «το Δημοκρατικό Κόμμα, ενεργώντας με συνέπεια και υπευθυνότητα θα συνεχίσει να τοποθετείται με αίσθημα ευθύνης -μέσα και έξω από τη Βουλή- σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία».

Όπως είπε, η τήρηση των δεσμεύσεων αυτών, αποτελεί τον μόνο δρόμο για να βγούμε από την κρίση και το Μνημόνιο.

Πάντως, τόνισε το ΔΗΚΟ διατηρεί τις θέσεις του σε ζητήματα για τα οποία έχει εκφράσει διαφορετική άποψη, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις Ημικρατικών Οργανισμών.

Υπενθυμίζεται ότι τίθεται το απόγευμα ενώπιον της ολομέλειας της κυπριακής βουλής το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Η ψηφοφορία θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς καθοριστική θα είναι η στάση που θα τηρήσουν οι οκτώ βουλευτές του ΔΗΚΟ, το οποίο αποχώρησε από την κυβέρνηση.

Σε περίπτωση που το νομοσχέδιο καταψηφιστεί, θα υπάρξουν συνέπειες στην εκταμίευση της τρίτης δόσης οικονομικής βοήθειας από τον Μηχανισμό Στήριξης.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη