20 Φεβ 2014

Η χαρά της πολιτικής στη Β΄ Θεσσαλονίκης από τον Σάββα Αναστασιάδη

Μια άλλη ανάγνωση της σειράς των πολιτικών συγκεντρώσεων που κάνει ο Σάββας Αναστασιάδης στη Β΄ Θεσσαλονίκης



Για όσους έχουν ασχοληθεί με την πολιτική έχοντας ως στόχο την προσφορά στην κοινωνία και το έθνος, η πολιτική εκτός από υποχρέωση είναι χαρά.

Ταυτοχρόνως είναι ένα μέσο ατομικής, συλλογικής και κοινωνικής ψυχοθεραπείας καθώς και εξυγείανσης και ενίσχυσης του αγωνιστικού φρονήματος και του ηθικού της κοινωνίας, ιδιαιτέρως σε καιρούς χαλεπούς, όπως η περίοδος που διάγουμε τα τελευταία χρόνια.
Αυτά τα χρόνια της κρίσης οι πολιτικοί, αντί να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί, ως πρωταγωνιστές του πολιτικού σκηνικού, στην μεγάλη πλειονότητά τους προτιμούν να κρύβονται και η πολιτική τους δραστηριότητα εξαντλείται μακριά και πολλές φορές ερήμην των πολιτών, ήτοι σε τηλεοπτικά πάνελ, στημένα ρεπορτάζ, μικροπολιτικές, διαρροές για εσωκομματικούς αντιπάλους κλπ.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να γίνονται εύκολη βορά στα "νύχια" των πολιτικών οπορτουνιστών και των κάθε είδους λαϊκιστών.
Οι πολίτες της Β' Θεσσαλονίκης, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη χαρά της πολιτικής.
Κι αυτό χάριν στην πρωτοβουλία του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββα Αναστασιάδη, να διοργανώσει έξι ανοικτές συγκεντρώσεις σε ισάριθμους δήμους της εκλογικής του περιφέρειας, ενώ υπολείπονται άλλες δύο, που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο. Και τις ονομάζουμε "ανοικτές" τις συγκεντρώσεις όχι γιατί γίνονται σε ανοικτό χώρο, αλλά γιατί οι πολίτες που συμμετέχουν, αφού ακούσουν το λόγο του βουλευτή, που επεκτείνεται σε ζητήματα που αρχίζουν από το διακύβευμα των ευρωεκολογών και φθάνουν μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, την οικονομική κρίση και το Κυπριακό, στη συνέχεια παρεμβαίνουν οι ίδιοι είτε με μικρές εισηγήσεις, είτε με ερωτήσεις.
Με άλλα λόγια, σε μια περίοδο που οι πολιτικοί -είπαμε, όχι όλοι, μια μεγάλη μερίδα- κρύβονται από τους πολίτες, φοβούμενοι την οργή τους, ο Σάββας Αναστασιάδης τολμά και στέκεται όρθιος μπροστά τους, λογοδοτεί και προτείνει, συζητά και διαβουλεύεται μαζί τους. Κάνει πράξη την έννοια της Δημοκρατίας, που τόσο ταλαιπωρείται στην Πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.
Πέραν του ότι τιμά την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών, να σημειώσουμε ότι προσφέρει καιεθνικό έργο, αφού ακριβώς επειδή λείπει αυτή η διαδικασία και η επαφή με τους πολίτες, βλέπουμε τα άκρα να γιγαντώνονται -δεξιόθεν και αριστερόθεν-, με πολύ δυσάρεστες συνέπειες για την πορεία και το μέλλον του τόπου.
Ελπίζουμε τα κόμματα -όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία- να ξυπνήσουν και να παραδειγματιστούν από την πρακτική που ακολουθεί ο προαναφερθείς Βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης, να δείξουν το δρόμο της πολιτικής στους βουλευτές και τα στελέχη τους, φράσσοντας ταυτοχρόνως το δρόμο της παραπολιτικής, της μιζέριας και των εσωκομματικών πισώπλατων μαχαιρωμάτων.
Εαν τριακόσιοι βουλευτές ήταν κάθε εβδομάδα και όλο το χρόνο κοντά στους πολίτες, η ΕΛΠΙΔΑ θα είχε ανθίσει προ πολλού στη δύστυχη χώρα μας.
Θέλει αρετή και τόλμη και η πολιτική!!!



Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τέσσερις εκδηλώσεις, ενώ απομένουν άλλες δυο που θα γίνουν ως εξής:
Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου  στις 19:30 το απόγευμα  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου SUN BEACH στις 19:30 μ.μ. για τους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίουστην Αίθουσα Δεξιώσεων του ΚΟΡΩΝΕΙΑ PALACE στο Κολχικό για τους κατοίκους του Δήμου Λαγκαδάστις 11:30 π.μ.! 



 Δήμος Βόλβης 16 Φεβρουαρίου











Δήμος Δέλτα 9 Φεβρουαρίου






Δήμος Χαλκηδόνας 7 Φεβρουαρίου






Δήμος Ωραιοκάστρου 24 Ιανουαρίου




Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη 17 Ιανουαρίου




 Δήμος Θέρμης 13 Φεβρουαρίου



http://infognomonpolitics.blogspot.gr/ 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη