19 Φεβ 2014

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός αγόρασε κλεμμένο ΙΧ για καινούριο !

Στα ίχνη νέου κυκλώματος που εισάγει μεταχειρισμένα οχήματα και μάλιστα κλεμμένα τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν ως καινούρια, φαίνεται ότι βρίσκονται οι Αρχές. Επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ...
για μια ακόμη φορά η Θεσσαλονίκη και θύμα αυτή τη φορά έπεσε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που υπηρετεί στην Διεύθυνση Αλλοδαπών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ο αστυνομικός, που συνελήφθη από τους συναδέλφους του της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, είχε αγοράσει ένα πολυτελές τετρακίνητο όχημα από κατάστημα-συνεργείο οχημάτων της συμπρωτεύουσας. Εκεί, έκανε και τα σέρβις του οχήματος. Όταν όμως πριν από λίγες ημέρες αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με την αναβάθμιση του «εγκεφάλου» του οχήματος, αναγκάστηκε να πάει σε εξουσιοδοτημένο κέντρο της συγκεκριμένης εταιρίας, αφού ο μέχρι πρότινος φίλος του δεν ανήκε στο δίκτυο της κατασκευάστριας εταιρείας. Εκεί, οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι το όχημα έχει δηλωθεί ως κλεμμένο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια από την γειτονική Ιταλία. Οι υπάλληλοι ενημέρωσαν την αστυνομία και μόλις διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος ήταν αστυνομικός, μπήκαν στην …μέση οι «αδιάφθοροι». Ο αστυνομικός, στην κατάθεση του, ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι το όχημα ήταν κλεμμένο, όλα τα σέρβις πλην του συγκεκριμένου τα έκανε στο κατάστημα του φίλου του από τον οποίο αγόρασε το αυτοκίνητο, προσκόμισε όλα τα έγγραφα αγοράς και πληρωμής, ωστόσο οι κατηγορίες θα αποσυρθούν, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, μόνο από τις εισαγγελικές αρχές.
Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως το όχημα είχε δηλωθεί ως κλεμμένο, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τέτοιου είδους κυκλώματος εισαγωγής δηλαδή κλεμμένων αυτοκινήτων. Όμως φαίνεται πως η έρευνα των ανακριτικών αρχών θα ανοίξει μια εκ νέου πολύ σοβαρή υπόθεση. Αυτό που περιμένουν οι αρχές από την γειτονική Ιταλία είναι να ενημερωθούν εάν το όχημα εκλάπη από εταιρία ενοικιάσεως οχημάτων, μιας και που μέχρι και τον περασμένο χρόνο αυτή η μέθοδος ήταν άκρως διαδεδομένη, ή εάν εκλάπη από ιδιώτη, ώστε να γνωρίζουν πώς να κινηθούν στις περαιτέρω έρευνες.

fpress
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη