3 Φεβ 2014

Ο Μανιάτης, ο ζεόλιθος και οι άλλοι υπουργοί που πριονίζουν τα δημόσια έσοδα! Το λένε και οι εισαγγελείς!

Η παρακάτω ιστορία, είναι και ένα τρανταχτό παράδειγμα για το πόσο η Σοβιετική Ελλάδα μισεί το ΕΠΙΧΕΙΡEIΝ και τους επιχειρηματίες, ειδικά τους ΕΛΛΗΝΕΣ και κάνει τα πάντα για να μην ανοίξει ούτε μια νέα θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα!
Πάμε τώρα στην είδηση που βγήκε πριν απο λίγο:

Η Βουλή καλείται να αποφανθεί για το αν υπάρχουν ευθύνες ή όχι σε πέντε πρώην και νυν υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και αν θα αρθεί η ασυλία ενός βουλευτή. Και αυτό γιατί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή σχετική δικογραφία. Η δικογραφία έφτασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά από προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε η Εισαγγελία Ορεστιάδας, με αφορμή καταγγελίας για ματαίωση επένδυσης εξόρυξη ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου.
Να σημειωθεί ότι η επίμαχη δικογραφία έχει διαβιβαστεί και στους Εισαγγελείς διαφθοράς. Και η κυρία Ράικου έχει είδη προχωρήσει την διαδικασία σύμφωνα με το νόμο.
Στην επίμαχη δικογραφία γίνεται αναφορά στην τέως υπουργό ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, στους τέως υφυπουργούς Ανάπτυξης Σταύρο Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιο Νεράτζη, στο σημερινό υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου και στον τέως γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινό βουλευτή Κωνσταντίνο Μουσουρέλη. Προσέξτε ειδικά τον τελευταίο.
Η Βουλή καλείται να αναζητήσει εάν έχουν ευθύνες, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, η κυρία Μπιρμπίλη και οι κ.κ. Καλαφάτης, Μπουγάς, Νεράτζης και Παπαγεωργίου, ενώ για τον κ. Μουσουρέλη, το Κοινοβούλιο θα εξετάσει το θέμα άρσης της ασυλίας του.
Σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα καταλογίζεται από εκπρόσωπο της εταιρείας «Ν. Αλεξανδρίδης και Σία» ότι με παραλείψεις και ενέργειές τους ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Οι ενέργειες αυτές είχαν ως συνέπεια να προκληθεί ζημιά στην επίμαχη εταιρεία, αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο. 
Να επισημάνουμε εδώ, ότι το ελληνικό δημόσιο θα εισέπραττε 8% σε κάθε κιλό, σε κάθε τόνο που θα έβγαινε απο την εξόρυξη! Υπολογίστε ότι ο ένας τόνος ζεολίθου πωλείται  σήμερα απο 120 έως 150 ευρώ!
Αυτό το 8% θα ήταν ένα έξτρα έσοδο απο τα ενοίκια της εταιρίας προς το δημόσιο.

Και αυτό γιατί ματαιώθηκε επένδυση 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που θα είχε οφέλη, τόσο για την περιοχή του Έβρου, αφού θα προσέφερε απασχόληση σε τουλάχιστον 100 άτομα, όσο και στο Δημόσιο, το οποίο δεν θα εισήγαγε ζεόλιθο από τη Βουλγαρία και τη Τουρκία.
Να ενημερώσουμε εδώ τους αναγνώστες, ότι στο Βουλγαρικό έδαφος μερικά χιλιόμετρα πιο πάνω, υπάρχει μεταλλείο που βγάζει ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ζεόλιθο αλλά το εκμεταλλεύεται η Ελληνική εταιρία Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης του κυρίου Κυριακόπουλου!
Είπατε κάτι;
Από τη Εισαγγελία Ορεστιάδας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση, σε βάρος δύο πρώην στελεχών του ΙΓΜΕ - ο ρόλος του ΙΓΜΕ είναι ύποπτος στην όλη ιστορία και φανταστείτε ότι στελέχη του ΙΓΜΕ βρίσκονται σήμερα και στην επιτροπή των ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ!!! του κυρίου Μανιάτη!!!- τα οποία φέρονται να συνέδραμαν για να μην γίνει απευθείας ανάθεση, με συνέπεια( ;;;) ο τότε υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης, να αρνηθεί την ανάθεση, ζητώντας τη διενέργεια διαγωνισμού
Η πρακτική αυτή του κ. Μανιάτη δεν είχε εφαρμοστεί σε άλλη παρόμοια υπόθεση. Μάλιστα, για τον ίδιο λόγο το περασμένο έτος είχε διαβιβαστεί στη Βουλή και άλλη δικογραφία.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία «Ν. Αλεξανδρίδης και Σία» είχε ξεκινήσει από το έτος 2004 αιτήσεις για εξόρυξη στον Έβρο και είχε στα χέρια της θετικές γνωμοδοτήσεις των καθ΄ ύλην αρμοδίων υπηρεσιών. 
Όμως, από τα τέλη του 2007 έως και τον περασμένο χρόνο με παραλείψεις και ενέργειες πολιτικών προσώπων, δεν προχώρησε η ανάθεση εξόρυξης και φυσικά η επένδυση ματαιώθηκε.

Σημειώστε επίσης, ότι ο σημερινός υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Σταμάτης, είχε επίσης αρνηθεί να δώσει άδεια εξόρυξης στην εταιρία αυτή επί δυο ολόκληρα χρόνια, έχοντας επικαλεστεί την .ΙΕΡΑΡΧΙΑ.
Σε έγγραφό του το αναφέρει ΞΕΚΑΘΑΡΑ!!!
Ποιος να ήταν τότε επι Καραμανλή ΥΠΕΚΑ;
Επίσης σημειώστε ότι η φιλελεύθερη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή καταδίκασε την επένδυση, ενώ το ..φάστ τράκ του σοσιαλιστή ΓΑΠ και του Πάγκαλου την επανέφερε στο φως μέχρι που συνάντησε την Μπιρμπίλη και τον Μανιάτη!
Όπως είναι γνωστό ο ελληνικός ζεόλιθος έχει την ικανότητα δέσμευσης βακτηρίων, αερίων, ανόργανων, οργανικών και οργανομεταλλικών ενώσεων, ρυθμίζει προς το ουδέτερο το ph των υδάτων και εμπλουτίζει τα ύδατα με οξυγόνο. Ακόμη, η ορυκτολογική σύσταση και οι φυσικοχημικές ιδιότητες καθιστούν τον ελληνικό φυσικό ζεόλιθο το καταλληλότερο υλικό για πολυάριθμες και πολύμορφες περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κτηνοτροφικές και αγροτικές εφαρμογές.

Πηγή: ρεπορτάζ από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και …taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη