18 Φεβ 2014

Εκδήλωση της ΑυΡΑ στο δήμο Νεάπολης - Συκεών

Η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση, εμμένοντας στην προσπάθεια της για αμφίδρομη επικοινωνία με τους δημότες, πραγματοποίησε με επιτυχία ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση την ...
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πρώην Δημαρχείο Νεάπολης.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Μανόλης Τασόγλου, εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, παρουσιάζοντας τα χρονίζοντα προβλήματα της Νεάπολης και τις προτάσεις που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επίλυση τους κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του.
Παίρνοντας τη σκυτάλη ,στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Γιαρένης επικεντρώθηκε στους βασικούς άξονες της εναλλακτικής πρότασης τηςΔημοτικής Κίνησης για τη διοίκηση του Δήμου και τον επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας του. Μια πρόταση που συμπυκνώνεται στην ανατροπή του αυταρχικού δημαρχοκεντρικού μοντέλου, στην ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων και των πολιτών του Δήμου σε όλα τα επίπεδα αποφάσεων, στη δίκαιη και αναλογική φορολόγηση των δημοτών και στον σεβασμό του περιβάλλοντος με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη.
Στην διάρκεια των τοποθετήσεων που ακολούθησαν - εκτός από την ομόθυμη παραδοχή της αναγκαίας αναβάθμισης των τοπικών συμβουλίων - ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι έντονες διαμαρτυρίες για την παράλογη ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών (πάρκινγκ Πλατείας Γάτσου) και για τον γιγάντιο και καταστροφικό ΣΜΑ στην Ευκαρπία.
Τέλος, σε κλίμα εμφανούς αισιοδοξίας, η Συνέλευση προχώρησε στη σύσταση συντονιστικού οργάνου για τον προγραμματισμό και την οργάνωση των επόμενων δράσεων με στόχο την ανάδειξη της αδιέξοδης κατεστημένης πολιτικής και την κινητοποίηση των δημοτών.


--
Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση
στον δήμο Νεάπολης Συκεών
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη