1 Φεβ 2014

Ημερίδα για Σακχαρώδη διαβήτη τύπου Α'

Στόχος της πρωτοβουλίας μας και των εκδηλώσεων αυτών ειναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ..
της κοινότητας σε θέματα που αφορούν στον παιδικό διαβήτη. Στη χώρα μας δυςτυχώς οι επιπτώσεις της νόσου ειναι πολλάπλες και σε διάφορους τομείς. Η ενημέρωση και η πληροφόρηση είναι ελλειπείς ενώ υπάρχουν πολλές οικογένειες που δεν μπορούν να αποδεχτούν το γεγονός της ασθένειας του παιδιού τους, με αποτέλεσμα την ένοχοποίηση της νόσου, το φόβο του στίγματος και του εγκλωβισμού της οικογένειας σε ιδέες και απόψεις που δεν ευνοούν την ομαλή προσαρμογή του παιδιού τους στο σχολείο, την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του κ.λπ.

Οι ανάγκες αυτές επιτάσσουν να δοθεί έμφαση, από όλους εμάς που ενδιαφερομαστε και δρούμε ενεργά για το κοινό καλό και την ανάπτυξη της δράσης στην κοινότητα, στην άρση του στίγματος, την αποενοχοποίηση της νόσου, την πρόληψη, την ενημέρωση, τη διάγνωση και την εκπαίδευση.

Απαραίτητη προϋπόθεση ειναι η συμμετοχή της ίδιας της κοινότητας. Εκπαιδευτικοί, γονείς, φροντιστές, εμπλεκόμενοι φορείς αλλά και καθένας από εμάς με οποιαδήποτε ιδιότητα πρέπει να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε βασικές έννοιες, να ενημερώνουμε και ενημερωνόμαστε περί διαβήτη, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες αλλά και να συνδράμουμε αποτελεσματικά και δημιουργικά, ώστε οι έχοντες άμεσα ή έμμεσα σχέση με το διαβήτη να μπορούν να αντιλαμβάνονται τους ψυχοκοινωνικούς παράγοντες που επιδρούν, καθώς και τρόπους που προωθούν την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Φαινόμενα μη αποδοχής της εγγραφής παιδιού με διαβήτη στη δημόσια ή/ και την ιδιωτική εκπαίδευση πρέπει με τη βοήθεια και συμμετοχή όλων μας, να μην επαναληφθούν και να εκλείψουν.
Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι :
Καλλιόπη Κώτσα-Επίκουρη καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας Α.Π.Θ.
Γιαννουλάκη Παρθένα-Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος ΑΧΕΠΑ
Δέσποινα Δριβάκου- Ψυχολόγος/συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Επίσεις Θα παραστούν :
-Elisabetta D. Mika LL.B, M.A, LL.M, ACIArb
Qualified Solicitor-Chartered International Arbitrator /Δικηγόρος/Διεθνής Διαιτητής /Νομικός σύμβουλος Υπουργείου Υγείας

-Απόστολος Μαμόπουλος- Γυναικολόγος -Επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη