24 Φεβ 2014

Δήλωση υποψηφιότητας Γρηγόρη Χατζησάββα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Για περισσότερο από είκοσι χρόνια και από διαφορετικές θέσεις υπηρέτησα την αυτοδιοίκηση, με πραγματική πίστη στην αναπτυξιακή της δυναμική και στις δυνατότητες της για άμεση και αποτελεσματική...
αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών. Η απουσία μου από το προσκήνιο των αυτοδιοικητικών πραγμάτων τα τελευταία χρόνια, δε σήμαινε σε καμία περίπτωση την έναρξη μιας περιόδου ιδιώτευσης και αδιαφορίας για τα κοινά.
Δεν σταμάτησα, ούτε στιγμή να παρακολουθώ τα δρώμενα στην πολιτική αλλά και την κοινωνική ζωή της τοπικής κοινωνίας και να ενδιαφέρομαι για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας.
Με λύπη μου αναγνωρίζω ότι τα χρόνια που πέρασαν, από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές μέχρι σήμερα, επιφύλαξαν στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών στασιμότητα αν όχι και οπισθοδρόμηση. Σε μια δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο, όπως αυτή που ζούμε, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται ακόμη πιο σύνθετος και απαιτητικός.
Σήμερα, η Αυτοδιοίκηση οφείλει να λάβει χαρακτηριστικά κινηματικά και να αναλάβει ευθύνες έναντι των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας. Να ξαναδώσει νόημα στις λέξεις: όραμα, πρόγραμμα, βούληση, ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα και ευθύνη. Η πραγματικότητα καταδεικνύει ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν ανταποκρίνεται πλέον, ούτε κατ’ ελάχιστο, σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά.
Είναι η ώρα να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο της καθημερινότητάς μας και στην πραγματική τους έννοια βασικές αρχές, όπως η διαφάνεια, η συμμετοχή, η συνεργασία, η διαβούλευση, η αποτελεσματική διεκδίκηση και η καινοτομία.
Στο προσκλητήριο για μια τέτοια συστράτευση, που θα θέσει εκ νέου σε κίνηση το δημιουργικό δυναμικό του Δήμου Νεάπολης Συκεών δηλώνω παρών. Στην τιμή, που μου γίνεται από μεγάλη μερίδα ενεργών πολιτών του Δήμου μας απαντώ θετικά και πορεύομαι μαζί τους ως πρώτος μεταξύ ίσων.
(Σύντομα θα ανακοινωθούν οι βασικές αρχές του συνδυασμού μας, το όνομα και τα πρώτα από τα πρόσωπα που τον πλαισιώνουν).

Χατζησάββας Γρηγόρης

δείτε και: "Ψήνουν" Χατζησάββα για το Δήμο Νεάπολης Συκεών

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη