16 Φεβ 2014

Γιατί βρέθηκαν στις Σέρρες ταυτόχρονα "Ξανθός" και "Τζίτζι";

 - Ποιο το παρασκήνιο.
- Την κάθοδό τους με τον Ιωαννίδη ζήτησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι.
- Οι αιχμές του "Κόουτς" εναντίον του Τζιτζικώστα στη ΝΟΔΕ Σερρών.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε ανακοινώσει από την Πέμπτη ότι θα ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία από την Πρώτη Σερρών, για σημειολογικούς και συμβολικούς λόγους, που σχετίζονται με την παράδοση των Καραμανλήδων και την πολιτική παρακαταθήκη που άφησαν στην ελληνική κεντροδεξιά.
Ο "Ξανθός" ωστόσο εκνευρίστηκε πολύ όταν...
πληροφορήθηκε πως ο Τζιτζικώστας αποφάσισε να τον... μαρκάρει στενά και να πάει στις Σέρρες την ίδια μέρα και την ίδια ώρα! Ο Ιωαννίδης έλεγε χαρακτηριστικά στη σύσκεψη της τοπικής ΝΟΔΕ:
- "Ο Απόστολος είχε ανακοινώσει για σήμερα περιοδεία στην Πέλλα. Το έστειλε χτες (σ.σ. Παρασκευή) και σήμερα το δημοσιεύουν οι εφημερίδες! Μόλις έμαθε ότι θα έρθω εδώ, άλλαξε πρόγραμμα και είπε ότι δήθεν θέλει να συζητήσει για το αυτοκινητοδρόμιο. Εάν θέλει να με παίξει "μαν του μαν" που λέμε στο μπάσκετ δήθεν για να μας ζορίσει, ας τολμήσει. Να του στείλω το πρόγραμμα των επισκέψεών μου να πηγαίνουμε με το ίδιο αμάξι για να κάνουμε οικονομία και στη βενζίνη, την οποία πληρώνει η Περιφέρεια".

Σε άλλο σημείο απαντώντας σε όσα λέει ο "Τζιτζι" είπε:
"Τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ότι δήθεν το καημένο το παιδί που η ΝΔ τού τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια! Λέει ψέμματα! Ο ίδιος ο Πρόεδρος τον Σεπτέμβριο τού είχε ξεκαθαρίσει ότι θα κατεβεί στον Δήμο. Αυτό όμως δεν το είπε στους Περιφερειακούς Συμβούλους τότε! Τους είχε αφήσει να πιστεύουν ότι όλα βαδίζουν μέσα σε σύμπνοια!".


- "Πριν από λίγο τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι για τη σύσκεψη μας εδώ. Και ξέρετε τί απάντησε; Ότι αυτός δεν απευθύνεται στα κόμματα αλλά στην κοινωνία! Δηλαδή, όποτε μας συμφέρει σεβόμαστε το κόμμα και όποτε δεν μας συμφέρει το αδειάζουμε, λες και το κόμμα δεν είναι κοινωνία. Και σας ρωτάω: τώρα την θυμήθηκε την κοινωνία; Ο Πρόεδρος μού λέει ότι τους τελευταίους πέντε μήνες έχει έρθει επτά φορές εδώ στη ΝΟΔΕ! Τότε, επί επτά επισκέψεις που ερχόταν εδώ και συζητούσατε δεν απευθυνόταν στην κοινωνία";

- Για τη συστράτευση που τού πρότεινε ο Τζιτζικώστας ο Ιωαννίδης είπε στα στελέχη της ΝΟΔΕ Σερρών:
"Σίγουρα πρέπει να συστρατευθούμε γι' αυτή τη μάχη! Αλλά κάτω από την ηγεσία ποιού, δηλαδή κάτω από ποια σημαία θα μαζευτούμε; Κάτω από τη δική του; Θα πρέπει ο Απόστολος να μετρήσει πολύ καλά τα κυβικά του πριν υποβάλει τέτοιες προτάσεις. Σε λίγο θα μας πει ότι θα καλέσει σε συστράτευση και τον Σαμαρά να τον βάλει υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο".

Και ο Ιωαννίδης κατέληξε:
"Ο Απόστολος δεν έχει δικαίωμα να έχει κανένα παράπονο από το κόμμα. Η ΝΔ τον έβαλε στις τάξεις της από το 2000 και θέλησε να τον αναδείξει. Τον έβαλε στη λίστα για να εκλεγεί βουλευτής, τον έκανε αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης μετά Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας έτσι ώστε να δυναμώσει αρκετά και να κατεβεί στον Δήμο! Έπρεπε να δεχθεί να δώσει την μάχη εκεί. Αλλά και τώρα θα πρέπει να κάνει πίσω, με σύνεση και χωρίς καμία αλαζονεία και να στηρίξει τον αγώνα που δίνουμε συνολικά".

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη