5 Φεβ 2014

Αν ήμουν Δήμαρχος....

του Βλάση Γωγούση

Τα τρία πρώτα ( από τα …. 103 ! ) σημαντικά πράγματα που θά κανα, θα ήταν :


Θ` αγόραζα τρία mini αυτοκίνητα Smart και θα τα χρέωνα σε τρεις ικανούς (μόνιμους) υπαλλήλους του Δήμου.
ο πρώτος: θα γυρνούσε κάθε μέρα καθ`όλο το 8ωρο της υπηρεσίας του και θα επιθεωρούσε τα φανάρια που ορίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.
ο δεύτερος θα επισκεπτόταν και θα επιθεωρούσε τους κάδους απορριμμάτων καθώς και τα καλάθια σκουπιδιών,
ο τρίτος –τέλος- θα ήταν εντεταλμένος για την επιθεώρηση της κατάληψης των πεζοδρομίων .

Συγκεκριμένα :
ο πρώτος θα αναφέρει : φανάρια εκτός λειτουργίας, φανάρια που ενώ προορίζονται για τυφλούς (μπιπ-μπιπ !) δεν λειτουργούν, φανάρια με σπασμένο τζάμι, φανάρια που γέρνουν ή που έχουν στραφεί προς άχρηστη κατεύθυνση, τέλος, φανάρια στα οποία έχουν επικολληθεί αυτοκόλλητες ετικέτες.
Ο δεύτερος θα αναφέρει όσους κάδους έβρισκε εκτός της κανονικής τους θέσης, όσους απ` αυτούς βρίσκονταν ανάποδα τοποθετημένοι (με το καπάκι να ανοίγει απ`τη μεριά του δρόμου) , όσους απ' αυτούς ήταν ξεσκέπαστοι και σε όσους απ`αυτούς γύρω – γύρω στο οδόστρωμα υπήρχαν διάσπαρτα σκουπίδια ( τα τρία τελευταία οφείλονται σε αμέλεια των δύο οδοκαθαριστών του απορριμματοφόρου που λες και κάνουν αγγαρεία …αμολάνε σπρώχνοντας τον κάδο προς τη θέση του και όποιον πάρει ο….Χάρος ! ).
Ο τρίτος θα κατεβαίνει ( παρκάροντας εύκολα , λόγω του πολύ μικρού οχήματος) και θα ρίχνει μια γρήγορη ματιά διαπιστώνοντας τις (οφθαλμοφανείς) υπερβάσεις. από τα χιλιάδες (καθ` υπέρβασιν) τραπεζοκαθίσματα , τα «στατό» πωλήσεως ενδυμάτων , υποδημάτων και λοιπών …μπιχλιμπιδίων και τους πέριξ κάποιων …θηριωδών περιπτέρων χώρους !

ΟΛΟΙ τους θα διέθεταν ασύρματο τηλέφωνο για απ`ευθείας επικοινωνία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου προς τις οποίες θα ανήγγειλαν τα διαπιστούμενα προβλήματα τη στιγμή που τα διαπίστωναν για την άμεσο αποστολή συνεργείου επιδιόρθωσης, αφ` ενός και την ταχεία επί τόπου άφιξη των αρμοδίων για την επιβολή των προβλεπομένων κυρώσεων στην περίπτωση της καταλήψεως χώρων.
Ναι , μην γελάτε , αυτά θα ήταν τα 3 απλά αλλά πολύ σημαντικά πράγματα που θάκανα από την πρώτη μέρα που θα φορούσα τη Δημαρχιακή….τήβεννο ! 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Αυτός ο τρίτος, αν συνελαμβάνετο να …«συναλλάσσεται» με τους παραβάτες (να «τά πιανε» τουτέστιν για να μην ειδοποιεί τους εντεταλμένους) θα παραπέμπονταν πάραυτα στον εισαγγελέα και θα απολύονταν αυθημερόν της Υπηρεσίας.
Πώς σας φαίνομαι για…Δήμαρχος;;;

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη