8 Φεβ 2014

Οι σεισμολόγοι

Γράφει ο Μήτσος ο Τούφας
Βλέποντας στην τελεόραση το δράμα των αθρώπων κει στην Κεφαλονιά, όπου ο σεισμός τους τσάκισε κυριολεκτικά και που δεν έχουσι πια που την κεφαλήν κλίναι , εκτός των άλλων, κατέληξα στο αντεπιστημονικό συμπέρασμα ότι οι σεισμολόγοι είναι..
με διαφορά η πιο άχρηστη κατηγορία επιστημόνων που κεκλοφορούν σ αυτήν την κενωνία.

Τάδε έφη ένας αγράμματος Μήτσος και ξηγούμαι.

Κάθονται στο δόχι , χαμένοι καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου και με τον πρώτο σεισμό , τσουπ στήνουν το μπαϊράκι τους στα κανάλια, άλλο που δεν θέλουν κι αυτά τα μπακάλικα ανοησίας και πυροβολούνται μεταξύ τους.
Ξεκατίνιασμα που να φαν κι οι κότες.
Κι εσένα να σούχει έρθει το υποθηκευμένο σπίτι στο κεφάλι , να κοιμάσαι οικογενειακώς στο αυτοκίνητο καταχείμωνο , να μην έχεις μία ,αλλά να σε ψάχνει η τράπεζα για τη δόση κι η εφορία για τα εκπρόθεσμα, από ελπίδα πάπαλα, από καριόληδες πολιτικούς δόξα τω Θεώ, από χορτασμένα παπαγαλάκια που σου τριβελίζουν το μυαλό στο φουλ,από διαλυμένο κράτος και υπηρεσίες κάργα , έτσι που να σούρχεται να πάρεις φόρα κι όποιο κεφάλι ανοίξεις....
Οι εν λόγω επιστήμονες κεί το ίδιο το τροπάρι.
''Μπορεί να είναι ο κύριος σεισμός, μπορεί και να μην είναι. Ισως ακολουθήσει κι άλλος, αλλά δεν είναι σίγουρο να πούμε. Μπορεί να έχουμε έντονη μετασεισμική ακολουθία, μπορεί και όχι. Εγώ το είχα προβλέψει αλλά δεν μ ακούει κανένας. Ισως και νάπρεπε να εκκενωθεί ο τόπος αλλά δεν μπορώ να το πω μετά βεβαιότης. Μόνο εγώ κατέχω την απόλυτη αλήθεια μόρτες , ούλοι οι άλλοι είναι ρεμπεσκέδες και χαραμοφάηδες'' και άλλα τέτοια χαρωπά.

Το οποίον τίποτις . Τα ίδια μπορεί να σου πει ως κι ο μπάρμπας μου ο Καραμπίνης που αντικατέστησε το νερό με το τσίπουρο, το πάει αβέρτα κι έχει περισσότερη διαύγεια λόγου και σκέψης απ ούλους αυτούς τους διακαναλικούς ινστρούχτορες της παπαρολογίας.
Γιατί τσακώνεστε το λοιπόν ρε μάγκες ?
Για το μπαγιόκο.
Αργήσαμε αλλά το πιάσαμε το υπονοούμενο.
Επειδής το λοιπόν και δεν σας βλέπω να μπορείτε να βοηθήσετε ούτε τους σεισμόπληκτους ούτε τους άλλους , ούτε το κράτος , ούτε και κανέναν άλλο πέρα απ τις καθηγητικές αφεντομουτσουνάρες σας , κάνοντας τζερτζελέ στα κανάλια για το θεαθήναι, να ξεκατινιάζεστε ως ξαναείπα στην πλάτη ξεσπιτωμένων και τρομοκρατημένων αθρώπων, βγάλτε επιτέλους το σκασμό και μας τα κάνατε τούμπανα.
Όλη σας η επιστημονική πρόσφορα στον τόπο και τους ανθρώπους του είναι αυτός ο τηλεκατινισμός που σας κατατρέχει.?
Έλεος πια ρε μάγκες.
Αλλά τι ανάγκα έχουν εκεί στο Ληξούρι. Πλάκωσαν οι πολιτικοί περί βοήθεια. Το πρωτογενές μας πλεόνασμα ανεβαίνει κατά πεντακόσια μύρια ανά βδομάδα και βάλε. Ως τις εκλογές θα τόχουν φτάσει κοντά στο τρις με την πλειοδοτική μέθοδος των κυβερνώντων.
O υπουργός ΠΡΟΠΟ Δένδιας πήγε στην Κεφαλονιά συνοδευόμενος από ένα τάγμα παρατρεχάμενων για να συντονίσει λέει τις κινήσεις. Τον πλακώσανε στα γαμωσταυρίδια κι αυτός κοίταζε τον ουρανό μπας και βρέξει ψήφους. Το ίδιο κάνανε και σε άλλους που πήγαν εκεί περί πασαρέλα. Μα και τον Αλέξις οι άθλιοι, ρε παιδί μου? Πάει ο σεβασμός στους εργολαβικά υπερασπιστές πτωχών, λέμε τώρα και απανταχούθε αδικημένων?).
Oι μόνοι που ξεπέρασαν σε αθλιότητα τις μέρες αυτές που η γη κουνιέται σαν ξεκολιάρα ,τους πολιτικούς, είναι οι σεισμολόγοι. Άνετα. Δυο βδομάδες σεισμών που ρήμαξαν το νησί κι αυτοί ακόμα τσακώνονται διακαναλικώς κι ο Θεός να μας φυλάει κι από σεισμούς κι από σεισμολόγους .
Α να χαθείτε πια φραγκόκοτες

Μήτσος Τούφας

ΥΓ Ρε δεν ήξερα ότι έχουμε τόσους πολλούς σεισμολόγους σ αυτή τη χώρα. Νόμιζα πως ούλοι είμεθα οικονομολόγοι. Άλλοι σωτήρες κι αυτοί!!!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη