19 Φεβ 2014

Dimitri Leonidas : Το ανερχόμενο αστέρι του παγκόσμιου σινεμά, έχει Κυπριακές ρίζες

Ενας Ελληνοκύπριος ηθοποιός συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ανερχόμενους Βρετανούς ηθοποιούς. Το ίδιο και η αδερφή του !
Πρόκειται για τον Δημήτρη Λεονίδα, με ρίζες Κυπριακές, που έχει καταφέρει να συμπεριληφθεί στη λίστα του έγκυρου κινηματογραφικού περιοδικού ..
Screen International, με τους «Σταρ του αύριο». Ο ηθοποιός έχει λάβει θετικότατες κριτικές με τη συμμετοχή του στην ταινία, «The Momuments Men», με τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο 26χρονος, Δημήτρης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη (μικρή) οθόνη, σ' ένα επεισόδιο του «Casualty» κι αυτό γρήγορα τον οδήγησε σε μόνιμο ρόλο στη σειρά του BBC, «Grange Hill», όπου υποδύθηκε τον Τζος για τέσσερα χρόνια, από το 2001 ως το 2004. Η τηλεοπτική του διαδρομή πέρασε κι από το «The Bill», το «Doctor Who» και τον «Sinbad». Στο σινεμά έπαιξε για πρώτη φορά στο «Tormented» του Τζον Ράιτ, δίπλα στο Αλεξ Πέτιφερ, ενώ υποδύθηκε και τον... Λεωνίδα, στο «Centurion» του Νιλ Μάρσαλ.


Γεννήθηκε στο Brent του Λονδίνου από Κύπριο πατέρα και Αγγλίδα μητέρα κι έχει τρεις αδερφές, την Ελένη, τη Στεφανία και τη Τζωρτζίνα. Η μικρότερη αδερφή του Τζωρτζίνα, έπαιζε το ρόλο της Katie Bell στην ταινία "Ο Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος Πρίγκηψ"






 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη