11 Φεβ 2014

Τι έδειξε η δημοσκόπηση της GPO στην "Ανατροπή" του Πρετεντέρη (10-2-2014)

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που παρουσίασε χθες το βράδυ το MEGA στην εκπομπή "Ανατροπή" του Γιάννη Πρετεντέρη:







Η πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές:

  • ΣΥΡΙΖΑ 21,4%, 
  • ΝΔ 20,2%, 
  • Χρυσή Αυγή 7,2%, 
  • ΚΚΕ 6,1%, 
  • ΠΑΣΟΚ 5,6%, 
  • ΑΝΕΛ 4,4%, 
  • ΔΗΜΑΡ 3,8%, 
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4%, 
  • Ένωση 1,1%, 
  • Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 1% και 
  • άλλο 3,9%.


Όχι στη διενέργεια πρόωρων εκλογών λέει το 62,2%, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 36,3%, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση της GPO για το 2014 που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης του Mega.

Επίσης το 41,6% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Το αντίθετο πιστεύει το 56,7%.

Για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει το 24,8% απαντά «ναι» και το 74,2% απαντά «όχι».

Σημειώνεται ότι από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 52% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται λιγότερο το κόμμα που ψήφισε στις τελευταίες εκλογές και μόνο το 29,2% δηλώνει το ίδιο.

Επιπλέον το 59,4% δηλώνει ότι επιθυμεί μια ισχυρή πολιτική δύναμη μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ το 29,2% τη χαρακτήρισε θετικά και το 67,8% αρνητική.

Στο ερώτημα «με τίνος κόμματος τις προτάσεις για την οικονομία συμφωνείτε το 30,3% απαντά με κανέναν. Το 20,9% απαντά με τη Ν.Δ., το 18,9% με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 4,1% με το ΠΑΣΟΚ το 4,1% με τους ΑΝΕΛ και με το ΚΚΕ το 5,5%.



    Η πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές: 


    • ΣΥΡΙΖΑ 20,8%, 
    • ΝΔ 19%, 
    • Χρυσή Αυγή 7%, 
    • ΚΚΕ 7%, 
    • ΠΑΣΟΚ 5,3%, 
    • ΑΝΕΛ 4,5%, 
    • ΔΗΜΑΡ 3,5%, 
    • ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,8%, 
    • Ένωση – Πολύδωρας 1,3%, 
    • Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα – Λοβέρδος 1% και 
    • άλλο 3,7%.


    Το 4,2% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, το 1,2% ότι θα επιλέξει το άκυρο ή το λευκό, ενώ ένας στους πέντε ερωτηθέντες (19,7%) απαντά ότι δεν έχει αποφασίσει.
     
    Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη