17 Φεβ 2014

O Σαμαράς,ο Καράογλου, το Άγιος Όρος και ο ρόλος του ΚΕΔΑΚ

Τις εντυπώσεις του από την προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος, μαζί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έγραψε στη σελίδα που διατηρεί στο facebook ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θόδωρος Καράογλου. Όπως αναφέρει στο post του...
"Κάθε παρουσία στο Άγιο Όρος αποτελεί μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμπειρία, πολύ δε περισσότερο όταν συμμετέχεις σε μια προσκυνηματική επίσκεψη με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά. Από τη διήμερη παρουσία μου στο Περιβόλι της Παναγιάς κρατώ την Πρωθυπουργική παραδοχή ότι «αφήσαμε πίσω μας τις ημέρες της δοκιμασίας», καθώς και τις συζητήσεις στο αρχονταρίκι με τους μοναχούς που ξεχωρίζουν για την καθαρότητα της καρδιάς τους και την αγνότητα της ψυχής τους. Από την πλευρά μου, ως Πρόεδρος του ΚΕ.Δ.Α.Κ., μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω στον Πρωθυπουργό το σημαντικό έργο διάσωσης της τεράστιας θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς που φυλάσσεται σε αυτό το πνευματικό κέντρο ολόκληρης της Οικουμένης.
Το Άγιο Όρος αποτελεί κέντρο θρησκευτικού προσκυνήματος των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών καθώς και επίκεντρο προσκυνηματικών περιηγήσεων, κάτι το οποίο αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτικής του Υπουργείου μας.  Με σεβασμό και ταπεινότητα συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για εθνική ανάταση, καθώς όπως μας είπε και ένας Μοναχός: «Ποτέ δεν είναι ιδανικότερες οι συνθήκες να αφυπνίσουμε τη συνειδητότητά μας, παρά μονάχα όταν βιώνουμε την οποιαδήποτε μορφή κρίσης»".

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη