14 Φεβ 2014

Απάντηση Δημάρχου Καλαμαριάς στο taxalia, για την προμήθεια ανταλλακτικών

Σε απάντηση της ανάρτησης στον διαδικτυακό τόπο taxalia.blogspot.gr (Καταγγελία εργαζομένου του Δήμου Καλαμαριάς, που  παραλήφθηκε  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης) σας ενημερώνουμε τα κάτωθι:



ΘΕΜΑ: «Τρόπος προμήθειας ανταλλακτικών και εργασίες επισκευής οχημάτων»

Α) Έκτακτες βλάβες και επισκευές

Η ανάθεση έκτακτων εργασιών επισκευής, συντήρησης ή προμήθειας υλικών και εξαρτημάτων για την συντήρηση ή επισκευή των οχημάτων-μηχανημάτων του Δήμου Καλαμαριάς, γίνονται σύμφωνα με την 3373/390/75 (ΦΕΚ 349-Β) απόφαση Υπ.Πρ.Κυβ. «Περί καθορισμού διαδικασίας επισκευής, συντηρήσεως, αγοράς ανταλλακτικών κλπ των αυτοκινήτων οχημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και εν γένει ΝΠΔΔ κλπ» όπως αυτή τροποποιήθηκε από την απόφαση 4993/745/75 (ΦΕΚ 489/Β).
Η απόφαση αυτή προβλέπει λειτουργία Επιτροπής Επισκευής-Συντήρησης και Προμήθειας Ανταλλακτικών (η οποία συγκροτείται σύμφωνα με την Υ.Α 3373/390/75, ΦΕΚ 349-Β, μετά από ειδική κλήρωση), η οποία έχει την ευθύνη ανάθεσης και πρέπει να ελέγχει εάν οι επισκευές που έχουν πραγματοποιηθεί σε εξωτερικά συνεργεία έχουν γίνει σωστά και έχει επιτευχθεί η άρση των προβλημάτων, την καλή εκτέλεση των παραπάνω αναφερόμενων εργασιών και την προμήθεια των απαραίτητων ανταλλακτικών καθώς και το συνολικό κόστος αυτών.

Η παραπάνω διαδικασία ακολουθείται όπως αναφέρεται σε έκτακτες ανάγκες προμήθειας υλικών ή εκτέλεσης εργασιών, γιατί λόγω του άπειρου αριθμού των ανταλλακτικών και των πιθανών εργασιών επισκευής, είναι αδύνατο να προβλεφθούν και να προϋπολογισθούν όλες οι ανάγκες και να γίνουν διαγωνισμοί με διαδικασία ΕΚΠΟΤΑ (για προμήθειες) ή Ν. 28/80 (για εργασίες).
Επισημαίνεται ότι όπως γίνεται στην αρχή κάθε έτους έτσι και φέτος ψηφίστηκε συνολική πίστωση (137.000,00 €), για τις ετήσιες ανάγκες ανάθεσης εκτάκτων εργασιών επισκευής, συντήρησης και προμήθειας υλικών και εξαρτημάτων που απαιτούνται για την συντήρηση ή επισκευή των οχημάτων-μηχανημάτων του Δήμου Καλαμαριάς σύμφωνα με την υπ. Αριθμ. 3373/390/75 (ΦΕΚ 349/Β) Υπουργική Απόφαση της Προεδρίας της Κυβερνήσεως όπως αυτή τροποποιήθηκε από την απόφαση 4993/745/75 (ΦΕΚ 489/Β). Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν προκύψουν έκτακτες ανάγκες προμήθειας υλικών ή ανάθεσης εργασιών από την παραπάνω επιτροπή η ανάθεση των οποίων θα γίνει όπως ακριβώς προβλέπεται Υ.Α. 3373/390/75 (δηλ. με Εντολή Τεχνικής Επιθεώρησης και Επισκευής οχήματος, ανάθεση από την Επιτροπή, Συμφωνητικό αν απαιτείται, Πρακτικό και Πρωτόκολλα Παραλαβής από τις αρμόδιες επιτροπές ΕΚΠΟΤΑ ή 28/80 κλπ).

Β) Τακτική συντήρηση και επισκευή των οχημάτων και των μηχανημάτων

Για όλες τις υπόλοιπες ανάγκες προμήθειας αναλώσιμων υλικών ή ειδών που χρησιμοποιούνται για προληπτική συντήρηση και την επισκευή των οχημάτων και των μηχανημάτων του Δήμου, γίνονται τακτικοί διαγωνισμοί από το Γραφείο Προμηθειών, ύστερα από εισήγηση του υπεύθυνου του Γραφείου «Συντήρησης οχημάτων και μηχανημάτων» και μελέτη του αρμόδιου γραφείου της Δ/νσης Καθαριότητας, φροντίζοντας στην αποθήκη του αμαξοστασίου να υπάρχουν μικρά αποθέματα ανταλλακτικών και αναλωσίμων.

Συγκεκριμένα γίνονται κάθε χρόνο διαγωνισμοί για την προμήθεια των παρακάτω ειδών:
1) Ελαστικά για τα οχήματα-μηχανήματα του Δήμου.
2) Λιπαντικά για τα οχήματα-μηχανήματα του Δήμου.
3) Συσσωρευτές για τα οχήματα-μηχανήματα του Δήμου.
4) Ανταλλακτικά και αναλώσιμα για τα οχήματα-μηχανήματα του Δήμου.
Η διεξαγωγή της προληπτικής συντήρησης γίνεται είτε στο συνεργείο του Δήμου είτε σε εξωτερικά συνεργεία στις περιπτώσεις οχημάτων και μηχανημάτων για τα οποία ο Δήμος δεν διαθέτει εκπαιδευμένο ή διαθέσιμο προσωπικό ή διαθέσιμα εργαλεία, όπως προβλέπεται στην αντίστοιχη μελέτη.
Για την προμήθεια των απαιτούμενων ανταλλακτικών και αναλωσίμων ακολουθείται ο Ενιαίος Κανονισμός Προμηθειών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.).

Σημειώνουμε ότι :
α) οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου μας (Δ.Σ., Ο.Ε., Ε.Π.Ζ.) αναρτώνται στο Διαύγεια και στο www.kalamaria.gr
β) Τα αναφερόμενα περί απευθείας αναθέσεων εκατομμυρίων στο Δήμο μας, δηλώνουμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε έλεγχο και από οποιονδήποτε ελεγκτικό μηχανισμό.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς
Θεοδόσης Μπακογλίδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη