27 Φεβ 2014

Παράπονα της Χρυσής Αυγής για "δημοσκόπηση" του taxalia

Κυρίες και Κύριοι του ιστολογίου taxalia στην ψηφοφορία που διεξάγεται στο ιστολόγιο σας με θέμα "Ποιόν θα ψηφίσετε στις Δημοτικές Εκλογές" αναφέρετε τους Μπουτάρη, Καλαφάτη, Μηταφίδη, Μάτη, Αλλον Υποψήφιο και «παραλείψατε» να αναφέρετε τον κ. Αρτέμη Ματθαιόπουλο εκλεγμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής και υποψήφιο δήμαρχο της θεσσαλονίκης μας. Και σας ρωτώ:

1) Δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα και «κρύβετε» με τρόπο το ποσοστό της Χρυσής Αυγής πίσω από το «Άλλο υποψήφιο»…;
2) Σας βολεύει να μην εμφανίζεται και έτσι ίσως κάποιοι να μην μάθουν ότι κατεβάζει υποψήφιο η Χρυσή Αυγή στην πόλη μας;
3) Φοβόσαστε τόσο πολύ το αντισυνταγματικό τόξο το οποίο βγάζει φλύκταινες στο άκουσμα και μόνο του συνεχούς αυξανόμενου ποσοστού της Χρυσής Αυγής;
4) Αλήθεια θέλετε να πιστέψουμε όλοι οι αναγνώστες του ιστολογίου σας ότι με αυτό σας τον τρόπο γνωρίζετε την έννοια της αντικειμενικής δημοσιογραφίας;
Παρακαλώ και αναμένω την απάντηση σας.

Υ.Γ. Μην μου πείτε την δικαιολογία ότι δεν θα μπορούσατε να τους αναφέρετε όλους γιατί όπως γνωρίζετε η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα εκλεγμένο από 500,000 Έλληνες ψηφοφόρους που αυτή τη στιγμή είναι τριπλάσιοι όσο κι αν αυτή η αλήθεια πονάει κάποιους.

ΦΙΛΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Απάντηση taxalia: 
Δεν είναι η πρώτη ψηφοφορία που κάνουμε ούτε η τελευταία. Δυστυχώς δεν χωρούν όσα ονόματα θα ήθελαν όλοι οι αναγνώστες και ΔΕΝ υπάρχουν ακόμη όλα τα ονόματα. Προφανώς το ίδιο ακριβώς παράπονο πρέπει να έχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον Χάρη Παπαγεωργίου, το ΚΚΕ με τον Δελή, οι Οικολόγοι αν κατεβάσουν δικό τους υποψήφιο, ο Γιάννης Κουριαννίδης, η Μαρία Ιωαννίδου που δήλωσε πρώτη την υποψηφιότητά της, ο Γιώργος Κοζακίδης που έκανε ήδη προεκλογικές συγκεντρώσεις και όσοι άλλοι συμμετέχουν και είναι ήδη πάνω από 30.
Για παράδειγμα, ο κ.Παπαθεμελής δεν εξεδήλωσε ακόμη τις προθέσεις του. Επομένως, αν βάλουμε το όνομά του και δεν κατέβει, θα είναι αναξιόπιστη όλη η ψηφοφορία. Αν δεν το βάλουμε και βάλουμε όλα τα άλλα, η αδικία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Έτσι, περιοριστήκαμε σε 4 ονόματα, σε μια πρώτη διερεύνηση των προθέσεων των αναγνωστών.
Δεν γίνεται όμως να βάλουμε σε τέτοια πρώτη ψηφοφορία,  30 ονόματα. Και οι άλλοι που δεν βλέπουν τα ονόματά τους, υποψήφιοι είναι και δίκιο έχουν να γκρινιάζουν. Μόνο που αυτή τη στιγμή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους και δεν τους γνωρίζει κανείς. Αλλά και δεν θέλουμε ψηφοφορία "μακρυνάρι" για τεχνικούς λόγους.
Επομένως, στην επιλογή "άλλον", μπορεί ο αναγνώστης να ψηφίσει οποιονδήποτε άλλο, εκτός όσων αναφέρονται.
Και στις δημοσκοπήσεις των επίσημων εταιρειών δημοσκοπήσεων, περιέχεται πάντοτε η επιλογή "αλλο κόμμα". Σε καμία δημοσκόπηση δεν μπήκαν τα 33 κόμματα που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές. Το ποιά θα μπουν είναι θέμα του οργανωτή κάθε δημοσκόπησης και ψηφοφορίας.
Όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο και δούμε ποιοί υποψήφιοι θα καταφέρουν να καταρτίσουν συνδυασμό και να εγκριθεί από το Πρωτοδικείο, τότε θα κάνουμε δημοσκόπηση με ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους, εφ΄όσον καταστεί ΕΠΙΣΗΜΗ και θεσμικά η υποψηφιότητά τους.
Τίποτε άλλο δεν κρύβει λοιπόν η παράλειψη κάποιου ονόματος, μην κουράζεστε άδικα, σε αυτό το blog δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν, ούτε φοβόμαστε κανέναν, ούτε έχουμε ιδιαίτερη προτίμηση σε κανέναν. Θα έρθει η ώρα που θα μπουν όλα τα ονόματα, εφόσον καταρτιστούν οι συνδυασμοί. Πριν καταρτιστούν οι συνδυασμοί, υπάρχουν μόνο δηλώσεις πολιτών ότι θα κατέλθουν στις εκλογές, οι οποίοι τελικά μπορεί να μην καταφέρουν να βρουν τους 108 υποψήφιους που απαιτούνται στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Όταν κατατεθούν οι υποψηφιότητες και ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις από το Πρωτοδικείο, θα συμπεριληφθούν όλα τα ονόματα σε διαδικτυακή ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ πλέον. Η παρούσα ψηφοφορία ΔΕΝ είναι δημοσκόπηση, καθώς είναι άγνωστοι ακόμη οι "διαγωνιζόμενοι". Υπάρχει χρόνος για άλλες υποψηφιότητες, επομένως δεν μπορεί να υπάρξει δημοσκόπηση, πριν την ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο.
Είναι απλά μια διερευνητική ψηφοφορία από τις εκατοντάδες που έχουν γίνει, η οποία θα λήξει όταν ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι και θα αντικατασταθεί με νέα η οποία θα περιέχει ΟΛΑ τα ονόματα, αφού θα είναι γνωστά πλεόν και τελικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη