19 Φεβ 2014

Γιατρός στην Κίμωλο από το twitter, γίνεται;

Πώς μπορεί να συνδεθεί η Κίμωλος, η εξωτική Βενεζουέλα, ο σιτοβολώνας της Ευρώπης, Ουκρανία, η Ρένα Δούρου, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Μουρούτης, ο Βαξεβάνης κι ο πληθωρισμός της Αργεντινής; Και πώς η σύνδεση αυτή μπορεί να οδηγήσει στην αποστολή γιατρού στην Κίμωλο, που δεν διαθέτει κανέναν;

Γράφει ο Θάνος Τάκης



Εκκωφαντική κραυγή αγωνίας από την ‘Αρζαντιέρα’, εξαιρετικής ομορφιάς παρόνομα της μοναδικής Κιμώλου. Ακούγεται η έντασή της, ακόμη κι από την οθόνη του υπολογιστή. Γράφει ο κ. Δήμαρχος της, κ. Γεράσιμος - Θεόδωρος Μαγκανιώτης, απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας (και στον Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου, τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μήλου και τους βουλευτές του νομού Κυκλάδων):

«Κύριοι
Με αγανάκτηση, οργή, ντροπή και τα βλέμματά μας στραμμένα στον ουρανό, για την εξ’ ύψους βοήθεια, Σας πληροφορούμε ότι από σήμερα το νησί μας ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι ΧΩΡΙΣ ιατρό.
Ερώτημα το οποίο περιμένει απάντηση: Ποιος και Πώς θα διαβεβαιώσει τους συμπατριώτες μας να κοιμόνται ήσυχοι;
ΕΛΕΟΣ!».

Μάλιστα. Οκτακόσιες ψυχές, χωρίς γιατρό. Σε ένα νησί, όπου όταν πιάσει ο καιρός, ούτε πολεμικό μπορεί να πιάσει στο λιμάνι. Καταρχήν, αν ο Δήμαρχος έστειλε την διαμαρτυρία του με γραπτή επιστολή (φάκελος και ταχυδρομείο) στον Υπουργό Υγείας, μάλλον ακολούθησε λάθος τακτική. Άλλος δρόμος του’πρεπε του μηνύματος. Εξηγούμαι. Χθες, 18 Φεβρουαρίου 2014, ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, τιτίβισε 22 φορές, είτε με δικά του μηνύματα είτε αναμεταδόσεις άλλων. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, εξάλλου ο διαδικτυακός εθισμός είναι ένα ιατρικό θέμα, προς αντιμετώπιση, συνεπώς τον αφορά άμεσα. Ας δούμε όμως και με τι ασχολήθηκε, επαναλαμβάνω, ο Υπουργός Υγείας:

Αρχικά με τρία ιατρικά θέματα. Φυσιολογικό.
Αμέσως μετά πέρασε στην «Δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Αττικής: Ντέρμπι Σγουρού με Παχατουρίδη - Τρίτη η Δούρου».
Πέμπτο τιτίβισμα, ανάρτηση φωτογραφίας του με συνοδευτικό κείμενο «Με τους Πρέσβεις της Δανίας, Νορβηγίας, Φινλανδίας στην οικία της Πρέσβειρας της Σουηδίας, σε επίσημο γεύμα».
Το μεσημέρι σκέφτηκε να ‘πειράξει’ τον Αλέξη. Στο έκτο μήνυμα, γράφει: «Αργεντινή: πληθωρισμός 44%. Βενεζουέλα: πληθωρισμός 56% Αλέξη άκουσες τα νέα;...».
Τόσο πολύ χάρηκε με τον εαυτό του, που ως έβδομο tweet ανάρτησε σύνδεσμο όπου εμφανίζεται η προηγούμενη εξυπνάδα.
Όγδοη ανάρτηση: «Ο Φώτης Μπόμπολας – υπάλληλος του Βαξεβάνη σε ΜΚΟ που αρμέγουν Κοινοτικά κονδύλια». Ακατάληπτο, όπως κι εκείνος.
Αριθμός εννιά. Ο καλός Υπουργός αναμεταδίδει άρθρο του Βήματος με τίτλο, «Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στους δημοκρατικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους της Βενεζουέλας».
Δέκατο. Αναμεταδίδει τούτο: «Το σοβαρό πρόβλημα με Λαζόπουλο είναι ότι ενώ παριστάνει ότι σατιρίζει, δε κοροϊδεύει απλά τον κόσμο, τον παραπληροφορεί. Αηδία».
Στη συνέχεια, ο σοβαρός και παγκόσμιος Υπουργός, αναβαπτισμένος με την αίγλη του Χάρβαρντ, περνά στην Wall Street Journal καθώς προφανώς τον προβληματίζει η τύχη του αρχηγού της αντίπολιτευσης της Βενεζουέλας: «Venezuelan opposition leader@leopoldolopez surrenders to "an unjust justice system».
Δώδεκα. Κορυφαίο, σχεδόν πασιοναριακό το tweet σχολιαστή όπου αναμεταδίδει γοητευμένος: «Ποτέ θα ξυπνήσει η αστική τάξη να πάρει στο κυνήγι όλους τους ψευτοαριστερους με τις καπιταλιστικές τσέπες τύπου λαζοπουλου».
Αμέσως μετά σχολιάζει την αναμετάδοση που ο ίδιος ανάρτησε. Σε προφανή ψυχική φόρτιση, συγκλονισμένος από την αρχιτεκτονική αρτιότητα της θυμέλης ίσως, καταφέρνει να συγκεντρώσει το κουράγιο του και να πληκτρολογήσει: «Τί κρίμα να μαγαρίζει αυτό το τόσο όμορφο θέατρο αυτός ο άθλιος τύπος...πραγματικά κρίμα».
Δέκατέσσερα. Ο Μουρούτης γράφει κι ο Γεωργιάδης προωθεί: «Υπέρ παραεμπορίου+κατάληψης της βίλ.Αμαλίας,κατά της αστυνόμευσης του κέντρου από "Μπάτσους-γουρούνια - δολοφόνους". Αυτό και αν είναι Όραμα».
Δεκαπέντε. Παραμένει διεθνής και παγκόσμιος καθώς από την εσχατιά της Ευρώπης και την Ουκρανία, η τιτάνια σκέψη του Έλληνα Υπουργού, ως σύγχρονος Τάλως τρέχει γοργά στην πολύπαθη Βενεζουέλα και σκωπτικά νουθετεί: «Μην αποστρέφετε το βλέμμα απ'την Ουκρανία και τη Βενεζουέλα. Έτσι ήθελαν και θέλουν την Ελλάδα αυτοί που ψηφίζουν οι μισοί Έλληνες».
Δεκαέξι. Απαντά σε ανάρτηση ενός χρήστη, αναφερόμενος στην Αργεντινή και με την πολυπραγμοσύνη που αναμφιβόλως τον διακρίνει, οριοθετεί την συζήτηση: «@NikosVassilaki1 44% το ρευστό που έχει ειναι άνευ αξίας».
Πάμε στο δεκαεφτό, όπως ανέφερε χιουμοριστικό σαλονικιώτικο τζινγκλ. «Και μετά αναρωτιέστε ποιοι δημιούργησαν τις Χρυσές Αυγές....» γράφει ο Μουρούτης και αναμεταδίδει ο Άδωνις.
Δεκαοκτώ. Δεν συμπαθεί τον κ. Λαζόπουλο. Νομίζω αυτό διακρίνω, πίσω από την συμπεριφορά του. Αναμεταδίδει: «Ο Λαζόπουλος είναι διασκεδαστικός υποστηρίζοντας τη δραχμή! Βλεπούν ότι η οικονομία γυρίζει,ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφουσκώνει κ χάνουν τη ψυχραιμία τους».
Δεκαεννιά, ριπίτ Βενεζουέλα με bonus φωτογραφία, έναν νεαρό διαδηλωτή με μάσκα και σημαία. Φόντο, επιπλέον διαδηλωτές (τι να συμβαίνει, άραγε; τέτοιο ενδιαφέρον δημιουργεί υποψίες - κάποια παλιά αγάπη από την Βενεζουέλα, ίσως;).
Είκοσι και σχεδόν κλείσαμε! Μουρούτης γράφει και Άδωνις αντιγράφει, και πάλι: «Επειδή μου διέφυγε, η ΕΣΗΕΑ διέγραψε τον Βαξεβάνη ή όχι ακόμη...».
Μήνυμα 21, μπλακ τζακ: «Δύο ειδήσεις παίζουν στα διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία σήμερα. Ουκρανία κ Βενεζουέλα. Για την 2η δεν θα δείτε αριστερό να λέει κάτι».
Και, εικοσιδυό και τελειώσαμε: «Νόμιζα ότι κάνατε πλάκα για τη δήλωση ΣΥΡΙΖΑ για Βενεζουέλα. Υπάρχει όμως! Πραγματικότητα-σάτυρα 10-0 !».

Συνεπώς, αγαπητέ και σεβαστέ Δήμαρχε Κιμώλου, έχετε τα πιο πάνω στο νου σας. Βλέπετε τις προτεραιότητες του Υπουργού Υγείας. Με πολλή εκτίμηση, επιτρέψτε μου να προτείνω ένα σχέδιο δράσης, ώστε να σας δει, καθώς μέχρι σήμερα, δεν το έχετε πετύχει.

Κλείστε αμέσως ένα εισιτήριο για την μακρινή Βενεζουέλα. Μην χάνετε χρόνο, κάντε κράτηση αμέσως. Να πάτε εσείς, προσωπικά. Με την προσγείωση, στηθείτε στις φωτογραφικές κάμερες, στις διαδηλώσεις. Ταυτόχρονα, ζητήστε από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, κ. Αγγελέτο Κανά να μεταβεί στην Ουκρανία. Στα επεισόδια κι εκείνος. Κατόπιν, παρακαλέστε την κ. Δούρου να παρακολουθήσει την παράσταση του κ. Λαζόπουλου, ντυμένη στα μαύρα, μήπως την μπερδέψουν για χρυσαυγίτισσα. Αν ψήσετε και τον κ. Βαξεβάνη να πεταχθεί μέχρι την βίλα Αμαλία, αποκτήσατε επιπλέον σημείο αναφοράς.

Θα χρειαστεί όλοι να κρατάτε ένα ταμπελάκι με μια φράση γραμμένη. Μην διανοηθείτε αναφορά σε θέμα ιατρικό. Δεν θα το δει και δεν θα σας δει. Το αναγραφόμενο κείμενο πρέπει να είναι αυτό:

«Άδωνι, η Κίμωλος δεν έχει πρόσβαση στο twitter».

Θεωρείστε δεδομένο, ότι ο κ. Γεωργιάδης θα σας δει σε ένα σημείο από τα πιο πάνω αγαπημένα του, όπου υδρεύεται διαδικτυακά, και θα ασχοληθεί άμεσα με το θέμα σας. Με την μεγαθυμία που τον διακρίνει δεν θα σας κρατήσει κακία για το συμπαθητικό ψέμα, ότι το πρόβλημα συναρτάται με το twitter. Θα έχετε όμως την αμέριστη προσοχή του. Και τουλάχιστον τρία-τέσσερα ‘τιτιβίσματα’, όλα δικά σας.

Ε, τότε του πασάρετε δειλά-δειλά, ότι ναι μεν βλέπετε twitter, αλλά να, δεν έχετε γιατρό...



Κίμωλος, 9 μποφώρ. Κάνει και πιο πολλά. Μετά φανταστείτε εσάς, το παιδί σας, την ετοιμόγεννη σύζυγό σας, άρρωστη, Άδωνι...


Υ.Γ. 1. Κάθε επιχείρηση με προσωπικό άνω των 50 ατόμων, υποχρεούται στην πρόσληψη Ιατρού Υπηρεσίας (π.δ. 17/1996). Μήπως η λύση θα ήταν να μετατρέψουμε την Κίμωλο σε ανώνυμη εταιρεία, κύριοι της Κυβέρνησης;
Υ.Γ.2 Κι αν ο κ. Αγγελέτος Κανάς είναι ο γνωστός Αγγελέτος Κανάς;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη