4 Μαρ 2014

Πάρκινγκ Πλατείας Ελευθερίας – Οριστική απόρριψη της προσφυγής του Δήμου Θεσσαλονίκης – Να την κοινοποιήσουμε στα 46.091 θύματα, κ. Μπουτάρη;

Η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152, απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Θεσσαλονίκης – Ο Δήμος ήθελε να δημοπρατήσει την ενοικίαση της Πλατείας Ελευθερίας για πάρκινγκ, για δύο χρόνια, παρανόμως! – Του το ξαναλένε, να χωνέψει αυτό που πολύ καλά γνωρίζει: μια φορά πλατεία, πάντα πλατεία
 Γράφει ο Θάνος Τάκης



Την αναμέναμε και νάτην! Μόλις δημοσιεύθηκε η απόφαση της Ειδικής Επιτροπής.Απορριπτική, φυσικά. Όπως προβλέπαμε, δεν υπήρχε καμιά άλλη πιθανότητα πλην της απόρριψης, με δεδομένο ότι η (κοινόχρηστη) πλατεία είναι πάντοτε πλατεία.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στην αγωνία του να ξανανοικιάσει τον χώρο, προέβαλε το γεγονός ότι για πολλά έτη, η Πλατεία Ελευθερίας μισθωνόταν ως χώρος στάθμευσης. Κατά την λογική ότι το χρονίως κοινολεκτούμενο απολανθάνεται. Αμ δε, κυρ-Δήμαρχε! Και έχει ενδιαφέρον το συγκεκριμένο εδάφιο της, εκ νέου, απορριπτικής απόφασης. Απολαύστε προσέγγιση από την διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην προσφυγή της, για να πέσουν και οι μάσκες:

«Τα προβαλλόμενα τέλος ... περί παραβίασης της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης (με την προσφυγή του Δήμου) με την προβολή ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ο χώρος μισθώνονταν για τη λειτουργία και εκμετάλλευση χώρου στάθμευσης, έχοντας και σχετικές εγκρίσεις από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, είναι απορριπτέα ως αβάσιμα, δεδομένου ότι δεν μπορεί να είναι καταχρηστική, ούτε συνιστά παραβίαση της «δικαιολογημένης εμπιστοσύνης» του Δήμου, (ο οποίος, μάλιστα, δεν είναι «διοικούμενος») πράξη του Γ.Γ.Α.Δ., εκδιδόμενη στα πλαίσια του κατ΄ άρθρα 225 επομ. του Ν. 3852/2010, ελέγχου νομιμότητας των αποφάσεων των οργάνων του Δήμου, με τον οποίο ασκείται η κατ΄ άρθρο 102, παρ. 4 του Συντάγματος, κρατική εποπτεία επί των Ο.Τ.Α., η αντίθετη δε εκδοχή θα οδηγούσε στην ανεπίτρεπτη εξάλειψη του έχοντος συνταγματικό έρεισμα ελέγχου νομιμότητας αλλά και στην εξακολούθηση μιας παράνομης δράσης του Δήμου, περί την διαχείριση, του δημοσίου δικαίου, δικαιώματος επί του κοινόχρηστου χώρου, η οποία δεν συνάδει με την έννοια του κράτους δικαίου και την αρχή της νομιμότητας της διοικητικής δράσης».

Ο Δήμος, αν θέλει, μπορεί να συνεχίσει την παρανομία του αποκλεισμού των δημοτών από τον κοινόχρηστο χώρο της Πλατείας, προσφεύγοντας στα Διοικητικά Δικαστήρια, ώστε να προσπαθήσει να ακυρώσει την νεότερη απορριπτική απόφαση, επιτρέποντας ταυτοχρόνως, μέχρι την εκδίκαση, την στάθμευση των αυτοκινήτων και την παραμονή του ενοικιαστή.

Θα το τολμήσει;

Αν το κάνει, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα νέα ρούχα του παρκαδόρου βασιλιά.


Υ.Γ. Σύντομο ανέκδοτο: Η διοίκηση Μπουτάρη προφυλάσσει τον δημόσιο χώρο!


Η απορριπτική απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152, αναφορικά με την δημοπράτηση της Πλατείας Ελευθερίας:  
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη