14 Μαρ 2014

Σωστός ο Ιωαννίδης!

Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Γιάννης Ιωαννίδης ακόμη κι αν…

των Βαγγέλη Στολάκη- Έλενας Καραβασίλη


«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο δικός μας συνδυασμός θα πορευτεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Επιλέξαμε το όνομα Κεντρική Μακεδονία: Πρωταθλήτρια για να φέρουμε στη μάχη το πάθος για τη νίκη»  είπε ο Γιάννης Ιωαννίδης κατά την πρώτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης και αποκάλυψε, απαντώντας σε ερώτηση της «Κ» πως την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινώσει τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες. Παράλληλα γνωστοποίησε πως στις επόμενες εθνικές εκλογές δεν θα κατέβει εκ νέου υποψήφιος βουλευτής, ξεκαθαρίζοντας πως εάν δεν εκλεγεί την επόμενη ημέρα θα παραμείνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Θα κάνουμε τη Μακεδονία πρωταθλήτρια. Στον αγώνα αυτό χρειαζόμαστε ανθρώπους προικισμένους με ένσημα της καθημερινής μάχης. Να κρατήσουν όσοι συμμετέχουν στον αγώνα ένα υψηλό επίπεδο» σημείωσε και απαντώντας στην «Κ» για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του τόνισε, αναφερόμενος στην ανακοίνωση των 26 εν ενεργεία περιφερειακών συμβούλων από τον Απόστολο Τζιτζικώστα είπε: «Δεν καθυστερήσαμε. Έχουμε τρεις βδομάδες που ξεκινήσαμε. Τα 26 άτομα που ανακοινώθηκαν είναι η ομάδα Ψωμιάδη. Από αυτούς όμως ο καθένας έχει μια ψήφο. Προηγούνται κατά 27 ψήφους λοιπόν».  Λίγο αργότερα συμπλήρωσε: «Μου κάνει εντύπωση πάντως που βρήκαμε 30 λογοτιμήτες. Είναι θετικό να συναντάς ανθρώπους που τιμούν το λόγο τους».

Ο κ. Ιωαννίδης ζήτησε από τους άλλους υποψηφίους να τηρήσουν τους κανόνες των εκλογών. «Παρακαλώ πολύ όλοι τους να φροντίσουν ώστε να μη δίνεται η εντύπωση στους πολίτες ότι η προεκλογική εκστρατεία γίνεται με λεφτά της Περιφέρειας ή με λεφτά που σχετίζονται με την Περιφέρεια. Όλοι οι συνδυασμοί οφείλουν να έχουν εκλογικά κέντρα, έσοδα από εμφανείς πόρους και να χρησιμοποιούν μέσα του συνδυασμού κι όχι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στις δύσκολες ώρες που περνούν οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την προέλευση των χρημάτων. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει προεκλογική εκστρατεία υποδυόμενος τον αυτοδιοικητικό παράγοντα. Ειλικρινά στεναχωριέμαι όταν διαπιστώνω τέτοιες συμπεριφορές. Ο πολίτης απαιτεί διαφάνεια, σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και σοβαρότητα. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα μείνουμε αδιατάρακτα προσηλωμένοι στη διαφάνεια. Περιμένουμε κι από τους υπόλοιπους διεκδικητές να κάνουν το ίδιο».

Σε ερώτηση περί επίθεσης στον κ. Τζιτζικώστα, ο κ. Ιωαννίδης απάντησε ότι δε θέλει να χτυπήσει κανέναν, αλλά «να προστατεύσει και να προφυλάξει όλους τους υποψηφίους, ώστε να τηρήσουν τους κανόνες. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια. Τώρα μπερδεύεται ο εν ενεργεία με τον υποψήφιο περιφερειάρχη. Ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να γίνεται από εκλογικό κέντρο κι όχι από την Περιφέρεια».

Μιλώντας για τους λόγους που τον ώθησαν να θέσει υποψηφιότητα είπε: «Έκλεισα στο φόρτε μου, όταν με ζητούσαν όλοι. Η ζωή είναι όλο κύκλους. Είμαι ευνοημένος από τη ζωή. Στη ζωή πρέπει να ανταποδίδεις. Και σαν βουλευτής και σαν υπουργός έκανα τεράστιο έργο. Πιστεύω ότι έκλεισα έναν κύκλο και επειδή είμαι βέρος Μακεδόνας οφείλω να προσπαθήσω να βοηθήσω την Περιφέρεια. Δεν μπορώ να βλέπω τα παιδιά μας να φεύγουν στο εξωτερικό. Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη. Να βοηθήσουμε το επιχειρείν. Είμαι χρήσιμος, αγωνιστής, έχω εμπειρία και ξέρω να διεκδικώ. Αν μου δείξετε κάποιον που μπορεί να διεκδικήσει καλύτερα από εμένα θα το σεβαστώ».

Σχολιάζοντας τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων τόνισε μεταξύ άλλων «Ο Μπόλαρης έχει πείρα, είναι σωστός, ενώ η Δέσποινα Χαραλαμπίδου είναι φίλη που και τη σέβομαι».

Πηγή: Καρφίτσα


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη