24 Μαρ 2014

Πάρκο Δυρραχίου-Αλβανίας – Οριστικώς παράνομο το έργο

H διοίκηση Μπουτάρη, για μια ακόμη φορά δεν ακούει κανέναν, κάνει ό,τι γουστάρει και στο τέλος η γνωστή μανιέρα: τρώει απορριπτική σφαλιάρα από την Ελεγκτική Αρχή – Νεότερο σημάδι στην παρειά του Δημάρχου, οι παρανομίες στο Πάρκο Δυρραχίου-Αλβανίας – Δεν επιβάλλεται η Πολεοδομία (του Δήμου) να προχωρήσει σε έλεγχο και να στείλει το πρόστιμο στην εφορία του κ. Μπουτάρη;

Γράφει ο Θάνος Τάκης



Τι είχε αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΜΘ στην προηγούμενη ακυρωτική του απόφαση; Ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την υπόθεση του Πάρκου Δυρραχίου-Αλβανίας, καταρχήν δεν αιτιολογούσε τον χαρακτηρισμό του συγκεκριμένου θέματος ως «κατεπείγοντος», ώστε να εισαχθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αιφνιδίως και εκτός ημερήσιας διάταξης, όπως έπραξε. Δηλαδή ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία, κατάσταση που καθιστούσε παράνομη και την ληφθείσα απόφαση. Αλήθεια, γιατί τόση βιασύνη που οδήγησε στην αυτονόητη ακύρωση; Ουδείς, εκ των υπευθύνων, ομιλεί.

Αφετέρου, ο Γ.Γ. αναφέρει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, κατασκευές και εγκαταστάσεις που αποτελούν ένα ενιαίο αισθητικό σύνολο, πραγματοποιούνται από τον οικείο δήμο, μετά από έγκριση της αντίστοιχης μελέτης από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Αναφέρει: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με την υπό κρίση απόφαση εκτός από την αποδοχή δωρεάς γίνεται λόγος για κατασκευή και τοποθέτηση ενός μαρμάρινου μνημόσυνου χωρίς να υπάρχει σχετική τεχνική μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου σύμφωνα με τα παραπάνω. Από δε τα στοιχεία του φακέλου, αλλά και από όσα απέστειλε ο Δήμος μετά από έγγραφο της Υπηρεσίας μας, δεν προκύπτει η ύπαρξη τέτοιας μελέτης.Συνεπώς ο Δήμος δεν τήρησε την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία».

Και προσέξτε το εξωφρενικό: αντί η διοίκηση Μπουτάρη να πράξει νομίμως και να συντάξει την σχετική τεχνική μελέτη για το “μαρμάρινο μνημόσυνο”, έστω κατόπιν εορτής, επέλεξε να υποβάλλει ένσταση, κατά της ακυρωτικής απόφασης του Γ.Γ. Διότι και στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 προσέφυγε την προτελευταία μέρα της χρονιάς (30.12.2013), χωρίς αυτή την ρημάδα την μελέτη!

Αποτέλεσμα αναμενόμενο. Νεότερη απορριπτική σφαλιάρα και από την Ειδική Επιτροπή, η οποία «ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙτην από 30.12.2013 προσφυγή του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά της 84158/2013 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης».

Συνεπώς, σήμερα, το Πάρκο Δυρραχίου-Αλβανίας είναι ένα παράνομο έργο. Να υποθέσω ότι ως παράνομο, θα ελεγχθεί άμεσα από την Πολεοδομία του Δήμου και θα επιβληθεί πρόστιμο στον παραβάτη (μεσοτοιχοτρύπη) Δήμαρχο;

Τον λόγο για τον οποίο η διοίκηση Μπουτάρη δεν πράττει κατά νόμο, αδυνατώ να αντιληφθώ. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απασχολεί (μόνιμα) ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά έντεκα (11) έμπειρους δικηγόρους. Η διοίκηση Μπουτάρη, καιρός είναι να αφήσει τους ερασιτεχνικούς λεονταρισμούς, τις επικοινωνιακές φιέστες και την ξερολίαση, να μην απαξιώνει και να απευθύνεται στους συνεργάτες της, ώστε να σταματήσει να τρώει σφαλιάρες ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε κάθε ευκαιρία. Αν συμβουλευόταν την δική της νομική υπηρεσία, αποκλείεται να είχε τέτοια θλιβερή κατάληξη.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα, το Πάρκο Δυρραχίου-Αλβανίας συνιστά ένα παράνομο έργο. Βέβαια, ο κ. Μπουτάρης έκανε το multi-culti επικοινωνιακό πανηγυράκι του, και αδιαφορώντας για τις συνέπειες, κληρονόμησε μια ακόμη παρανομία, προίκα της αντίληψής του περί δημόσιας διοίκησης, σε βάρος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά τα λοιπά, κ. Μπουτάρη (και λοιποί της Πρωτοβουλίας) είναι οι πολίτες που τίποτε δεν κάνουν σωστά, που μονίμως παρανομούν, και δεν σέβονται τον δημόσιο χώρο επειδή δεν έχουν “αστική κουλτούρα”, οι χωριάτες.

Καλά.
Βλέπουμε και τις πολυπολιτισμικές κοσμοπολίτισσες Αντουανέτες.



Υ.Γ. Υπομονή. Εξήντα και σήμερα...

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη