27 Μαρ 2014

Πώς και γιατί φυτρώνουν τα τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης!

η πλειοψηφία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σήμερα ενέκρινε να μην παραχωρούνται άδειες τραπεζοκαθισμάτων στο «πεζοδρομημένο» τμήμα Αγίας Σοφίας, αδιαφορώντας προκλητικά για το ότι τα δύο από τα τρία καταστήματα.......... 
του Χρήστου Μάτη
Υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης


Την πλήρη υποταγή της στην εκμετάλλευση του δημόσιου χώρου από μικροσυμφέροντα και τον προσχηματικό χαρακτήρα των πεζοδρομήσεων και των διαπλατύνσεων πεζοδρομίων επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά σήμερα η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σήμερα ενέκρινε να μην παραχωρούνται άδειες τραπεζοκαθισμάτων στο «πεζοδρομημένο» τμήμα Αγίας Σοφίας, αδιαφορώντας προκλητικά για το ότι τα δύο από τα τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν εκεί, έχουν εδώ και καιρό αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα. Ανενόχλητοι και χωρίς άδεια!

Παράλληλα η ίδια πλειοψηφία ενέκρινε να παραχωρηθούν άδειες στην οδό Φιλικής Εταιρείας, όπου έχει γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων αλλά χωρίς να έχει λάβει κανένα μέτρο για το ότι εδώ και καιρό ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει ήδη καταλάβει ΟΛΟ το πεζοδρόμιο και από τις δύο πλευρές του δρόμου καθιστώντας υποχρεωτική τη διέλευση από το δρόμο. Ανενόχλητοι και χωρίς άδεια!
Είναι προφανές ότι τα τραπεζοκαθίσματα δεν φυτρώνουν στο δρόμο.
Είναι το αποτέλεσμα της ανοχής αυτής της διοίκησης που ισχυρίζεται ότι κάνει πολιτική βάζοντας πρόστιμα, που όμως δεν εισπράττει σχεδόν ποτέ ενώ την ίδια στιγμή καταρρακώνουν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά αν και υποκριτικά δηλώνουν «φίλοι της επιχειρηματικότητας»
Στα τραπεζοκαθίσματα δεν είναι μόνο ο δημόσιος χώρος που διακυβεύεται. Είναι η αξιοπιστία της πολιτικής. Τα πεζοδρόμια δεν είναι πρόσχημα για να γίνονται καφέ!
Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν «αποφάσεις» χωρίς εφαρμογή!
Στις κάλπες καλούνται να επιλέξουν: Αυτούς που μοιράζουν «αποφάσεις» ή αυτούς που έχουν απαντήσεις.
Τρεισήμισι χρόνια σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο προτείνουμε λύσεις!
Στην παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων να αφαιρείται η άδεια!
Αλλιώς να μην απορούμε γιατί τα τραπεζοκαθίσματα φυτρώνουν στα πεζοδρόμια!




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη