19 Μαρ 2014

Ούτε να τρέξουν μπορούν οι άνεργοι και οι φοιτητές χωρίς να πληρώσουν!

Διάβασα την ανακοίνωση για τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου 2014. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός, ότι ...
παρά την πληθώρα των Χορηγών, Υποστηρικτών και Προμηθευτών, για να πάει να τρέξει (ή έστω να βαδίσει!) την ελάχιστη διαδρομή των 5 χλμ. ένας ΑΝΕΡΓΟΣ ή/και ένας ΦΟΙΤΗΤΗΣ, θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 10 ευρώ!

Τι καλύπτει το ποσό αυτό? «Αναμνηστικό μπλουζάκι WIND, αριθμό συμμετοχή, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας)».

Δηλαδή, με λίγα λόγια, ένας άνεργος ή/και ένας φοιτητής, για να τρέξει στην ελάχιστη διαδρομή των 5 χλμ., με το «Βασικό Πακέτο», θα δώσει 10 ευρώ για να πάρει: ένα ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ, ένα μπουκαλάκι νερό (0,30 λεπτά στα περίπτερα), έναν αριθμό συμμετοχής (κοστίζει?), ένα πιστοποιητικό μέσω ιστοσελίδας (κοστίζει?), ένα αναμνηστικό μετάλλιο (πόση άραγε είναι η τιμή μονάδας, για παραγγελία χιλιάδων τεμαχίων?), καθώς και ιατρική υποστήριξη (αν και υπάρχει σχετικός χορηγός – αλήθεια, δεν θα μπορούσε να ζητηθεί η εθελοντική συμμετοχή των φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ?).

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ειδική μέριμνα και ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ειδικά για τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ και τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ σε αυτήν την δύσκολη εποχή, για την ελάχιστη διαδρομή και το «Βασικό Πακέτο»?

Πληροφορίες για τις εγγραφές και τα ποσά στο παρακάτω link

Με εκτίμηση
Γιάννης Νάνος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη