15 Μαρ 2014

Δυνατή αντιπολίτευση στον Μπουτάρη από τη νεανική παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη"

δείτε το διάλογό τους με τον Γ.Μπουτάρη
Την ώρα που οι υπόλοιποι υποψήφιοι αρκούνται στα βαρετά και παλιομοδίτικα δελτία τύπου περί "επίσκεψης του τάδε στην πυροσβεστική/λιμάνι/ίδρυμα...και διάγνωσης των προβλημάτων", ο ..
νεανικός συνδυασμός "Μένουμε Θεσσαλονίκη" κάνει την έκπληξη, κάνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις, με σύγχρονο ακτιβιστικό τρόπο, σε ζητήματα αιχμής και αποδεικνύεται κακός μπελάς για τον Μπουτάρη. Οι νεολαίοι του "Μένουμε Θεσσαλονίκη" αξίζουν την προσοχή σας, περισσότερο από κάποιους γερασμένους στην αντιπολιτευτική νοοτροπία συνδυασμούς, με τους οποίους ο αθυρόστομος Μπουτάρης σπάει πλάκα !

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας της αδέσμευτης νεανικής δημοτικής κίνησης Μένουμε Θεσσαλονίκη /«Ούτε φυγή – Ούτε υποταγή».
Αφορμή στάθηκε η παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Pro Work» στα πλαίσια της «Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας». Η παρουσίαση στόχευε να κατευθύνει ανέργους από όλο τον ευρωπαϊκό νότο, στους παραθεριστικούς οικισμούς που αγόρασαν ή θα αγοράσουν οι εύποροι βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι στην ερημωμένη ελληνική ύπαιθρο.

Τα μέλη της αδέσμευτης νεανικής δημοτικής κίνησης μοίρασαν σε όλους κείμενο με τη δική τους οπτική για τη φιλοσοφία του προγράμματος, που αγκάλιασε η δημοτική αρχή. Αρκετοί συζήτησαν μαζί τους και έθεσαν τις δικές τους οπτικές, σε ζωηρούς διαλόγους. Μέλη του συνδυασμού, ανέπτυξαν τις σκέψεις τους σε διάφορα τοπικά μέσα.

Κατά την αποχώρησή του ο σημερινός Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κουβέντιασε απευθείας με τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Μένουμε Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος Ρακκάς προσπάθησε να εξηγήσει τη φιλοσοφία του προγράμματος που παρουσιάστηκε.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε τις επιλογής του να στηρίξει την ιδέα της πρωτοβουλίας Pro Work. Όπως είπε, το πρόγραμμα δεν απευθύνεται στους εύπορους ηλικιωμένους τη Ευρώπης. Είναι παλιό πρόγραμμα. Το κινούν συνταξιοδοτικά σωματεία, όπως της Γερμανίας της Ολλανδίας και της Αυστρίας, διότι «εδώ είναι πιο φθηνή η ζωή».

Ακολουθεί βίντεο με το τι ακριβώς έγινε στα πλαίσια της συμβολικής διαμαρτυρίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη