12 Μαρ 2014

Ο Κώστας Πλαγάκος δεν θα είναι υποψήφιος

Καθημερινά πολλοί συνδημότες μας επικοινωνούν μαζί μου και με προτρέπουν να συνεχίσω να ασχολούμαι με τα κοινά θέτοντας υποψηφιότητα και στις προσεχείς εκλογές. Σας ευχαριστώ πραγματικά για το ενδιαφέρον σας, την αγάπη σας, την..
εμπιστοσύνη που δείχνετε προς το πρόσωπό μου και για τη στήριξή σας. Εκτιμώ το γεγονός ότι πολλοί από εσάς με ενθαρρύνετε να διεκδικήσω και αξιώματα υψηλότερα από αυτό του δημοτικού συμβούλου.
Κατά τα οκτώ χρόνια της θητείας μου στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, θέλω να πιστεύω ότι τίμησα τους συνδημότες μου, είτε αυτοί με ψήφισαν είτε όχι, και συνέβαλα στο μέτρο του δυνατού στην ορθή λειτουργία του Δήμου μας.
Για να ασχοληθεί σήμερα κανείς σοβαρά με τη διοίκηση ενός δήμου, ειδικά μετά από τη μεγάλη διεύρυνση των δήμων με το σχέδιο «Καλλικράτης», θα πρέπει να αφιερώνει πάρα πολλές ώρες και να καταβάλλει μεγάλη ψυχική και πνευματική προσπάθεια καθημερινά. Αυτό σημαίνει πρακτικά, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ότι δεν θα μπορεί να εργάζεται πουθενά αλλού και ότι θα πρέπει να λύσει ή να έχει ήδη λύσει με διαφορετικό τρόπο τα οικονομικά του ζητήματα. Οι μεγάλες και διαρκείς ανακατατάξεις στο χώρο των οικονομικών-φορολογικών εξελίξεων, δηλαδή στον τομέα του επαγγέλματός μου, ο φόρτος της εργασίας μου και η ευθύνη που οφείλω να δείχνω απέναντι σε όσους με εμπιστεύονται, δεν μου επιτρέπουν να αφιερώνω στην παρούσα φάση τον απαιτούμενο χρόνο για τη σοβαρή ενασχόληση με τα θέματα του Δήμου μας.
Αν προσπαθήσω να ισορροπώ μεταξύ λογιστικού γραφείου και δημαρχίας ασκώντας αμελώς τα καθήκοντά μου λόγω έλλειψης χρόνου, απογοητεύοντας αυτούς που θα με εμπιστευθούν είτε στον έναν είτε στον άλλο τομέα και προσπαθώντας να βρίσκω δικαιολογίες απέναντι σε όλους, θα είναι σαν να βοηθώ στη δημιουργία μίας νέας γενιάς επαγγελματιών πολιτικών, ανεύθυνων και αποτυχημένων, σαν αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ και από τους οποίους θέλουμε όλοι να απαλλαγούμε. Για τους λόγους αυτούς, η συνείδησή μου μού επιβάλλει να μην συμμετάσχω στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.
Όπως είχα υποστηρίξει και παλαιότερα, θεωρώ ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί που δίνουν αξία στις θέσεις και όχι οι θέσεις στους ανθρώπους. Το να καταλάβω λοιπόν ένα δημοτικό αξίωμα, αν και αντιλαμβάνομαι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα μπορέσω να το υπηρετήσω επάξια, απλώς και μόνο για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών, θεωρώ ότι δεν τιμά ούτε εμένα αλλά ούτε και εσάς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη