9 Μαρ 2014

Χρήστο Μάτη, πού είναι τα κεντήματα της προγιαγιάς;

Η ΚΑΠΑ Research ακολουθεί και εφαρμόζει πρότυπο ISO – Αυστηρές και πολύ προσεκτικές διαδικασίες ποιότητας – Έχει και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, με εξήντα θέσεις εργασίας – Τότε, πώς και δεν συμπεριλαμβάνεται, στην τελευταία δημοσκόπηση, ο Χρήστος Μάτης; Πιθανολογείται περίπτωση, η οποία προβληματίζει με την σοβαρότητά της... 
Γράφει ο Θάνος Τάκης 


Μας προσέφερε άφθονο γέλιο, και μάλιστα χωρίς εισιτήριο, η καλή εταιρεία δημοσκοπήσεων που μέτρησε για μας, χωρίς να μετρά τους άλλους. Στην Κάπα Research, αναφέρομαι. Στην εταιρεία η οποία, παρεμπιπτόντως,  επαίρεται για τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της. Όπως τοΜέγαρο Υπατία, αν θυμάστε. Δικό της είναι. Κι επειδή τον ιδιοκτήτη της εταιρείας απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα των μεταναστών (κατά δήλωσή του) σκέφτηκε τότε να συμβάλλει στην εκκένωση της Νομικής από τους καταληψίες λαθρομετανάστες, προσφέροντάς τους άσυλο στο πολυτελές Μέγαρό του, με τα βαρύτιμα ασημικά και τα παχιά χαλιά.

Η καλή εταιρεία έχει ιδιόκτητα γραφεία και τηλεφωνικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Από την ιστοσελίδα της αλιεύουμε ότι, «Οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται επί της οδού Βασ. Όλγας στη Θεσσαλονίκη, είναι ιδιόκτητες και χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή των ερευνών πεδίου της Βόρειας Ελλάδας. Το τηλεφωνικό κέντρο διαθέτει 60 άρτια εξοπλισμένες θέσεις εργασίας και τηλεφωνικό κέντρο με 60 γραμμές πόλης (ΟΤΕ)».

Το γράφω αυτό, επειδή ορισμένοι, σίγουρα κακοπροαίρετοι και οπωσδήποτε κακομούτσουνοι, ανέφεραν ότι ειδικά για την δημοσκόπηση που παρουσίασαν για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αυτή έγινε στα γραφεία της “Lifo” και της “Athens Voice”. Άλλοι μιλούν για τα γραφεία του “protagon” και του “Έθνους”. Ιδού λοιπόν η γυμνή (και ιδιόκτητη) αλήθεια. Όλα είναι ντόπια, σαλονικιώτικα και γεννήθηκαν στην Βασιλίσσης Όλγας 152. Με ντόπια τηλέφωνα, με μια σπάνια ιδιαιτερότητα: κατά 42,3% καλούν σε οπαδούς της διοίκησης Μπουτάρη.

Και πώς γεννήθηκε αυτή η σπάνια δημοσκόπηση; Που δίνει με χαρακτηριστική άνεση το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε υποψήφιο Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη για το έτος 2014, στον ανεπαρκή Ακαταλληλότερο;

Όπως οι ίδιοι παρουσιάζουν, ίσως συγκινημένοι, αυτό γίνεται υπό το πρότυπο ISO 9001:2008. Συνεχίζουν αναφέροντας ότι, «Στο πλαίσιο αυτό, και προκειμένου να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο στις υπηρεσίες που προσφέρει, η εταιρεία εφαρμόζει ένα σύστημα ελέγχου και διαχείρισης των έργων που αναλαμβάνει, το οποίο στηρίζεται σε εννέα αρχές». Μην την αναφέρω όλες. Αρκούν οι ακόλουθες τρεις:

·        Εφαρμογή των τεκμηριωμένων διαδικασιών, των προτύπων και των επιστημονικών εργαλείων προκειμένου να εξασφαλιστεί ο αποτελεσματικός σχεδιασμός και η υλοποίηση των επιμέρους ενεργειών που απαιτούνται για κάθε έργο.
·        Έλεγχος των διαδικασιών του έργου και των χρησιμοποιούμενων μέσων, ώστε κάθε παρέκκλιση να ανακόπτεται και να διορθώνεται.
·        Συνεχής αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και της ακολουθούμενης κατά περίπτωση μεθοδολογίας, ώστε σε κάθε στάδιο να γίνεται ανασκόπηση, επαλήθευση και επικύρωση των ποιοτικών προδιαγραφών του παραγόμενου έργου, και να βελτιώνεται η επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων διάφορων ομάδων που εμπλέκονται στην υλοποίηση του έργου.

Τεκμηριωμένες διαδικασίες, πρότυπα, επιστημονικά εργαλεία, αποτελεσματικός σχεδιασμός, έλεγχος διαδικασιών, ανακοπή παρεκκλίσεων, διόρθωση παρεκκλίσεων, αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, ανασκόπηση, επαλήθευση, επικύρωση ποιοτικών προδιαγραφών και βελτίωση της επικοινωνίας.

Όλα αυτά έγιναν, προφανώς ακολουθήθηκαν στην δημοσκόπηση της Θεσσαλονίκης.

Τότε, που είναι ο Μάτης, οέο;

Ίσως η εξήγηση είναι άλλη, και πολύ πιο σκοτεινή. Αν με κάποιο τρόπο που δεν γνωρίζω, ο Μάτης έχει λάβει μέρος στο πλιάτσικο που περιέγραφε, εμφανώς οργισμένη, η σύζυγος του ιδιοκτήτη της ΚΑΠΑ Research. Η οποία σύζυγος, είχε κάνει καταγγελία μέσω του Facebook για υπεξαίρεση ασημικών και πορσελάνινων αντικειμένων από το Μέγαρο “Υπατία” κτίριο, τις ημέρες που το Μέγαρο φιλοξενούσε τους μετανάστες απεργούς. Σύμφωνα με το “Ποντίκι” η κυρία Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου ανήρτησε στο προφίλ της στο facebook το παρακάτω κείμενο «Προς τον κ. Τσίπρα και τους “αλληλέγγυους” των 300 “μεταναστών απεργών πείνας. Παρακαλώ πολύ, ενημερώστε τους συντρόφους σας εκ “των απεργών”, που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Υπατία, ασημικά και πορσελάνες, να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν. Όπως γνωρίζετε το κτήριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ». Και συνεχίζει κάνοντας απολογισμό των κειμηλίων που έλειπαν από το Μέγαρο. Όπως αναφέρει, έλειπαν: «26 κεντημένες πετσέτες φαγητού… από τα κεντήματα της προγιαγιάς από την Σμύρνη, 2 ασημένια κηροπήγια από την οικογένεια Τυπάλδου και όλη η συλλογή από πράσινες οπαλίνες του 19ου αιώνα (16 κομμάτια)».

Αν ισχύει αυτό, Χρήστο Μάτη, και τυχόν υπήρξε “αλληλέγγυος” δώσε πίσω τα κεντήματα της προγιαγιάς από την Σμύρνη.

Και όλη τη συλλογή από πράσινες οπαλίνες του 19ου αιώνα (16 κομμάτια, όχι 15)...

Και ίσως (λέμε, ίσως) εμφανιστείς στην επόμενη (επιστημονικά τεκμηριωμένη, προτύπως σχεδιασμένη, κ.λ.π, κ.λ.π., κ.λ.π.) δημοσκόπηση.





1.     Ιστοσελίδα ΚΑΠΑ Research, με αναφορά στην Πολιτική Ποιότητας: http://kaparesearch.com/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=19&Itemid=283&lang=el
2.     Καταγγελία μέσω του Facebook έκανε η σύζυγος του ιδιοκτήτη του Μεγάρου “Υπατία”: http://www.topontiki.gr/article/15101
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη