14 Μαρ 2014

Το ΝΤΕΡΜΠΥ του ……ΜΙΣΟΥΣ

του Βλάση Γωγούση
« ΠΟΛΩΣΗ» - διάβασα - επικρατεί στα δυό ….ετοιμοπόλεμα στρατεύματα εν όψει του αγώνα ΑΡΗ - ΠΑΟΚ !
Τι πόλωση και σαχλαμάρες φίλοι μου.

Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ, εμείς οι πανηλίθιοι κάτοικοι αυτής της πόλης, εμείς που συνεχίζουμε να παίζουμε το παιχνίδι των αχρείων εμπόρων του κατ` εξοχήν ανδρικού αθλήματος , του ποδοσφαίρου.
Ήρθαν κατά καιρούς όλοι οι λήσταρχοι από την αμαρτωλή πρωτεύουσα, αγόρασαν ΟΛΕΣ τις ποδοσφαιρικές Θεσσαλονικιώτικες ομάδες, τις λήστεψαν, τις διέλυσαν ,τις πούλησαν, τα πήραν κι` έφυγαν.
Και νάταν μόνο αυτό !
Δίχασαν τους Θεσσαλονικείς, πότισαν με μίσος τους συμπολίτες μας, μετατρέποντάς τους από φιλάθλους σε φανατικούς οπαδούς που αλληλοεξοντώνονται !.
Κι` εμείς τα χαϊβάνια, εμείς τα ζώα , οι δήθεν αγνοί …...συμπρωτευουσιάνοι, αφήσαμε με τη αδιαφορία μας ΟΛΕΣ σχεδόν τις ομάδες να κατρακυλούν μία - μία στον καιάδα και να αφανίζονται ! .
Πρώτα το καμάρι των ποντίων, ο ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμαριάς, ύστερα ο «γηραιός», ο ροπαλοφόρος ΗΡΑΚΛΗΣ, η λατρεία των «μπαγιάτηδων»
Τώρα ο ΆΡΗΣ, ο αγαπημένος χιλιάδων μικρών και μεγάλων

Ένας ΠΑΟΚ έμεινε κι` αυτός στα χέρια ενός ΙΒΑΝ !
΄’Ετσι και ……θυμώσει κι` αυτός και μας αφήσει στα κρύα του λουτρού, τι έμεινε στη νύμφη του….Θερμαϊκού;, ΤΙΠΟΤΑ !
Ναι ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ, αγαπητοί μου (δήθεν ) φίλαθλοι, ένα θλιβερό ΤΙΠΟΤΑ !
Εμείς που έπρεπε με την αθρόα παρουσία μας να γεμίζουμε τις κερκίδες ΟΛΩΝ των ομάδων που προανέφερα , ΟΧΙ μόνον αδιαφορούσαμε αλλά ενώ την….. «τρώγαμε» εντός και εκτός έδρας από κάτι αξιοθρήνητες ομαδούλες ης υπόλοιπης Ελλάδας, , όταν παίζαμε μεταξύ μας ξεσκίζαμε η μια ομάδα την άλλη !!
Και τώρα έρχομαι στο σήμερα :
ΔΕΝ ντρεπόμαστε ( πρώτος και καλύτερος εγώ ) , δεν ντρεπόμαστε επαναλαμβάνω , να είμαστε έτοιμοι να αλληλοσπαραχθούμε μεθαύριο , έχοντας κηρύξει έναν αληθινό πόλεμο….. Ελλάδας - Τουρκίας ;
Και λίγα λέω αν αναλογισθώ τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις γύρω από τον μεθαυριανό αγώνα ΑΡΗ- ΠΑΟΚ !
« Ντέρμπυ μίσους» το χαρακτηρίζουν κάποιοι ηλίθιοι , κάποιοι ανεγκέφαλοι (δήθεν) αθλητικογράφοι.
Ο πανίσχυρος ( στα λόγια) ΠΑΟΚ απειλεί να περάσει πάνω από το…πτώμα του έτοιμου να γιορτάσει τα…..100 του χρόνια ΑΡΗ ( τρομάρα του !).
Αντί ο …«μέγας» ΠΑΟΚ να γονατίσει μπροστά στο δράμα μιας ομάδας που- όπως προείπα- την λάτρεψαν χιλιάδες και χιλιάδες Θεσσαλονικαίων, μια ομάδα που έγραψε λαμπρές σελίδες στην ιστορία της και τώρα (είναι βέβαιο σχεδόν ) ότι πεθαίνει και εξαφανίζεται, απειλεί ( ο ΠΑΟΚ) ότι θα την …..κατασπαράξει !,
Και νάταν μόνο αυτό;::
Θυμάμαι τις μεγάλες ομάδες του Π.Ο.Κ , όταν ανηφόριζαν κάποτε με την ψυχή στο στόμα κατά …
Βόλο μεριά (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ , ΒΟΛΟΥ),
Κατερίνη ( ΠΙΕΡΙΚΟΣ) ,
Δράμα ( ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ) ,
Βέρροια ( ΒΕΡΡΟΙΑ) ,
να αγωνίζονται ιδροκοπώντας για ένα «Χ», όμως τις πιο πολλές φορές να επιστρέφουν με ένα ξεγυρισμένο …δυάρι.!
Και τώρα έρχονται μέσα στα σπίτια μας και φεύγουν νικητές τις πιο πολλές φορές.!
Και βέβαια τώρα στον Βορρά, έμειναν μόνο οι αναμνήσεις και το ΜΙΣΟΣ !,
Αυτά ήθελα να γράψω φίλοι μου δυό μέρες πριν το περιβόητο ΝΤΕΡΜΠΥ και να πω απευθυνόμενος προς την αγαπημένη μου ομάδα, τον ΠΑΟΚ , πως η μεγαλοσύνη ΔΕΝ μετριέται πάντα με έναν ΑΣΣΟ αλλά μπορεί να γίνει δάδα φωτεινή και μ`ένα ταπεινό ….ΔΥΑΡΑΚΙ !

Δρ Βλάσης Γωγούσης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δεν θέλω να με «κράξουνε» οι ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ γιατί εγώ είμαι πιο ένθερμος υποστηρικτής του ΠΑΟΚ από τους περισσότερους από αυτούς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη