19 Μαρ 2014

Χαλκιδική: Θερμή υποδοχή στην παρουσίαση του υπ.Αντιπεριφερειάρχη Στ.Βαλιάνου

Θερμή υποδοχή στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη επιφύλαξε το βράδυ της..
Τρίτης πλήθος κόσμου στα Νέα Μουδανιά, κατά την επίσημη παρουσίαση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Στέλιου Βαλιάνου.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην επιλογή του κ. Βαλιάνου επισημαίνοντας πως ο ακέραιος χαρακτήρας και η σοβαρή πολιτική του παρουσία, ήταν οι βασικοί παράγοντες που τον οδήγησαν σ’ αυτή. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιωαννίδη και δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετήσει με συνέπεια τη Χαλκιδική. Ο κ. Βαλιάνος εξήρε μάλιστα την πολιτική παρουσία του Γιάννη Ιωαννίδη υπογραμμίζοντας ότι χαρακτηρίζεται από ήθος και σοβαρότητα. «Ο Γιάννης δεν έρχεται για να πάρει, αλλά για να δώσει στον τόπο», σχολίασε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ότι βασικός στόχος του είναι να μη κατασπαταλούνται τα κοινοτικά κονδύλια και να μπει τάξη στη διαχείριση των οικονομικών, τόσο σε επίπεδο περιφέρειας όσο και αντιπεριφερειών. Αναφορικά με τον τουρισμό, επισήμανε ότι η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, βασισμένη σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και όχι αποσπασματικά, θα οδηγήσει τη Χαλκιδική σε ακόμη μεγαλύτερη τουριστική και οικονομική άνθιση και σε ουσιαστική επιμήκυνση της τουριστικής της περιόδου.
Αναφορικά με την επένδυση εξόρυξης χρυσού, τόσο ο κ. Ιωαννίδης όσο και ο κ. Βαλιάνος ξεκαθάρισαν ότι οι παράμετροι είναι δύο: η απόλυτη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και η προστασία των θέσεων εργασίας στην περιοχή. Υπογράμμισαν ακόμα ότι είναι έτοιμη μια επιτροπή κοινωνικού ελέγχου για τα μεταλλεία τόσο για τη Χαλκιδική όσο και για τις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας , η οποία θα ελέγχει σχολαστικά την εξέλιξη των εργασιών.
Σε ερώτηση για το αν προκαλεί προβληματισμό στη ΝΔ η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο κ. Ιωαννίδης σχολίασε ότι αυτή τη στιγμή το πολιτικό τοπίο για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας διαμορφώνεται με τρόπο που αποδεικνύει ότι την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα υποστηρίζουν οι ΑΝΕΛ και όχι η ΝΔ.
Να σημειωθεί ότι τα ονόματα των υπολοίπων στελεχών που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του Γ. Ιωαννίδη στη Χαλκιδική θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη