Έμποροι μελιού και κρέατος οι πρωταθλητές των προστίμων. Δείτε σε ποιο σούπερ μάρκετ βρέθηκαν νεκρά έντομα ανάμεσα σε άλευρα!
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ στην Παιανία
διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά τρόφιμα.
Πρόκειται για μέλι το οποίο παραπλανούσε τον καταναλωτή επειδή παρουσιαζόταν
ως μέλι ανθέων ενώ ήταν μέλι κωνοφόρων (μελιτωμάτων).
2. Πρόστιμο € 2.000 στην εγκατάσταση επεξεργασίας μελιού ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ στην Τρίπολη διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά τρόφιμα.
Πρόκειται για μέλι το οποίο παραπλανούσε τον καταναλωτή επειδή παρουσιαζόταν
ως μέλι ανθέων ενώ ήταν μέλι κωνοφόρων (μελιτωμάτων).
3. Πρόστιμο € 2.000 στο κρεοπωλείο – παντοπωλείο ΣΑΡΤΖΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ
Ε.Π.Ε. στη Μεταμόρφωση διότι διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη βιβλιαρίων υγείας.
4. Πρόστιμο € 4.000 στην εγκατάσταση επεξεργασίας – συσκευασίας μελιού Π.
ΚΑΒΟΥΡΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. – ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ στο
Καματερό διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά τρόφιμα.
Πρόκειται για παστέλι χωρίς ονομασία πώλησης στην ελληνική γλώσσα.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
Η επιχείρηση διέθετε παστέλι το οποίο απεικόνιζε μία μέλισσα στην επισήμανσή του
ενώ δεν περιείχε μέλι.
5. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο – πιτσαρία – σνακ μπαρ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Σ.
ΤΣΙΛΙΒΙΓΚΟΣ – PEPPER MOON στον Κορυδαλλό διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά – μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Πρόκειται για τρόφιμα, αποψυγμένα και επανακατεψυγμένα, χωρίς υγειονομική
επισήμανση.
6. Πρόστιμο € 2.000 στην εγκατάσταση τεμαχισμού νωπού κρέατος – παραγωγής
κιμά και παρασκευασμάτων κρέατος ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ Ε.Π.Ε. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
– ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ στο Καματερό διότι
διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη βιβλιαρίων υγείας.
7. Πρόστιμο € 2.000 στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής ΜΙΧΑΗΛ Ι. ΚΑΝΙΑΜΟΣ στη
Νέα Ιωνία διότι διαπιστώθηκε :
– Μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
8. Πρόστιμο € 4.000 στην αποθήκη συσκευασμένων τροφίμων ESE PROFILO
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. στην Αθήνα διότι
διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
9. Πρόστιμο € 3.000 στο αναψυκτήριο – ζαχαροπλαστείο – εστιατόριο GOOD FOOD –
GOOD PRICE Α.Ε. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ στην Αθήνα
διότι διαπιστώθηκαν σε επανέλεγχο :
– Μη ορθές πρακτικές υγιεινής.
– Ελλιπής τεκμηρίωση των αρχείων του συστήματος αυτοελέγχου.
10. Πρόστιμο € 5.000 στη βιομηχανία μεταλλικών κατασκευών – αντικολλητικών βαφών
ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ – ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ
Α.Β.Ε.Ε. στα Μέγαρα διότι διαπιστώθηκε :
– Παρεμπόδιση ελέγχου.
11. Πρόστιμο € 2.000 στη βιοτεχνία κατασκευής πλαστικών σάκων MEG ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. στη Μεταμόρφωση διότι διαπιστώθηκαν :
– Υλικά και αντικείμενα που προορίζονταν να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα και δεν
ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις της νομοθεσίας.
12. Πρόστιμο € 2.000 στο γαλακτοπωλείο – αναψυκτήριο ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΚΟΥΡΟΥΔΑΝΗ
στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκε :
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.
13. Πρόστιμο € 2.000 στο εργαστήριο παρασκευής γιαούρτης ΙΩΑΝΝΗΣ
ΦΟΥΝΤΟΥΚΗΣ στη Βόλβη διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά τρόφιμα.
Στις συσκευασίες των προϊόντων δεν αναγραφόταν ο αριθμός έγκρισης της
εγκατάστασης ο οποίος είχε χορηγηθεί υπό όρους αλλά ο προηγούμενος ο οποίος
είχε ανακληθεί.
– Μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
14. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο Ι. ΣΟΦΙΑΝΟΣ – Μ. ΣΟΦΙΑΝΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. –
ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙ στη Θεσσαλονίκη διότι διαπιστώθηκαν :
– Σοβαρές αποκλίσεις από τους όρους αδειοδότησης.
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.
15. Πρόστιμο € 2.000 στο κατάστημα πώλησης παγωτού ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗΣ –
ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή τρόφιμα.
Πρόκειται για πρώτες ύλες με υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας.
16. Πρόστιμο € 5.000 στο εστιατόριο ΜΑΡΙΑΝΑ & ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΦΙΛΙΝΑ Ο.Ε. – ΤΑ
ΚΥΜΑΤΑ στη Σιθωνία διότι διαπιστώθηκαν :
– Σοβαρές αποκλίσεις από τους όρους αδειοδότησης.
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.
17. Πρόστιμο € 3.000 στην επιχείρηση ΤΡΟΠΙΚΑΛ – ΜΠΡΑΖΙΛ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ
Ε.Π.Ε. ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΞΑΓΩΓΕΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ – ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ στη
Θέρμη διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά τρόφιμα.
Πρόκειται για αναψυκτικό με την ένδειξη "GUARANA ενέργεια και διαύγεια
πνεύματος" του οποίου η επισήμανση οδηγούσε σε πλάνη τον καταναλωτή ως
προς τη σύνθεση και τις ιδιότητες του προϊόντος.
18. Πρόστιμο € 3.000 στην επιχείρηση ΤΡΟΠΙΚΑΛ – ΜΠΡΑΖΙΛ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ
Ε.Π.Ε. ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΞΑΓΩΓΕΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ – ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ στη
Θέρμη διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά τρόφιμα.
Πρόκειται για ενεργειακό ποτό με την ένδειξη "AMAZONIA JAGUAR energy drink"
του οποίου η επισήμανση οδηγούσε σε πλάνη τον καταναλωτή ως προς τη
σύνθεση και τις ιδιότητες του προϊόντος.
19. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση VICKO – ΗΛΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Α.Ε.
ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΥΑΛΙΚΩΝ ΔΩΡΩΝ Α.Ε. στην Πυλαία διότι
διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά προϊόντα.
Πρόκειται για ανοξείδωτο μπωλ, το οποίο είχε κατασκευαστεί στην Ινδία, στη
συσκευασία του οποίου δεν αναγραφόταν ότι πριν από την πρώτη χρήση του
έπρεπε να καθαριστεί με συγκεκριμένο τρόπο.
20. Πρόστιμο € 2.000 στο οβελιστήριο ΞΑΝΘΗ Ε. ΠΑΣΧΟΥ – ΚΙΚΙΡΙΚΟ στην
Ηγουμενίτσα διότι διαπιστώθηκε :
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.
21. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση διάθεσης τροφίμων ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΣΔΡΑΣ στα
Ιωάννινα διότι διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.
22. Πρόστιμο € 2.000 στην καφετέρια – εστιατόριο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ –
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΑΣΤΕΡΙΑΣ στην Πρέβεζα διότι διαπιστώθηκε :
– Ανεπαρκής εφαρμογή του συστήματος αυτοελέγχου.
23. Πρόστιμο € 2.000 στην καφετέρια – εστιατόριο ΚΩΝ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ
Ε.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ στα Ιωάννινα διότι διαπιστώθηκε σε επανέλεγχο :
– Ελλιπής τεκμηρίωση των αρχείων του συστήματος αυτοελέγχου. 5
24. Πρόστιμο € 2.000 στο σνακ μπαρ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΓΚΙΚΑΣ στην Πάργα διότι
διαπιστώθηκε :
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.
25. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ. ΜΙΧΑΗΛ στα Ιωάννινα διότι
διαπιστώθηκε :
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.
26. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο ΣΩΤΗΡΗΣ Ε. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ – ΗΡΑΙΟΝ στο
Θερμαϊκό διότι διαπιστώθηκε :
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του προσωπικού.
27. Πρόστιμο € 2.000 στην πιτσαρία ΜΑΡΙΑ ΙΝΤΖΕ στο Θερμαϊκό διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Πρόκειται για τρόφιμα με υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας και αλλοίωση
των οργανοληπτικών χαρακτήρων.
28. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΓΕΡΟΣ – ΕΣΠΑΝΙΟΛ στη
Θεσσαλονίκη διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Πρόκειται για τρόφιμα με υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας.
29. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση λιανικού εμπορίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ στην Κασσάνδρα διότι διαπιστώθηκε :
– Ουσιώδης απόκλιση από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας αναφορικά με τον
εξοπλισμό.
30. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση (πάγκος λαϊκής με αλιεύματα) ΝΑΟΥΜ Ι.
ΚΛΗΜΗΣ στη Θεσσαλονίκη διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Πρόκειται για ψάρια με αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτήρων.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
Η επιχείρηση διέθετε γαρίδες με την επισήμανση "ζωντανές", γεγονός που
παραπλανούσε τον καταναλωτή αναφορικά με τη φύση του προϊόντος.
6
31. Πρόστιμο € 4.000 στην ταβέρνα ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ – ΠΑΡΙΣ στη Νέα
Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.
32. Πρόστιμο € 2.000 στο ψητοπωλείο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΜΠΑΒΕΛΗΣ στη Νέα
Προποντίδα διότι διαπιστώθηκε :
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.
33. Πρόστιμο € 2.000 στο παντοπωλείο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΑΧΠΕΝΔΕΡΗΣ –
ΤΕΡΨΙΛΑΡΥΓΓΙΟ στη Θεσσαλονίκη διότι διαπιστώθηκε :
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.
34. Πρόστιμο € 3.000 στη βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος ΑΦΟΙ
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ Ο.Ε. στη Θέρμη διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τρόφιμα (νοθευμένα).
Πρόκειται για γιαούρτι κατά την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιήθηκε και
αγελαδινό γάλα και όχι αποκλειστικά πρόβειο όπως αναγραφόταν στη συσκευασία
του.
35. Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ΚΑΙ
ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ στη Θεσσαλονίκη διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι πάνω στα ράφια και στις συσκευασίες
αλεύρων υπήρχαν νεκρά έντομα.
36. Πρόστιμο € 4.000 στην αποθήκη ποτών – αναψυκτικών – εμφιλωμένου νερού
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΚΑΤΖΕΛΗΣ – HYDROZHN στο Ωραιόκαστρο διότι διαπιστώθηκαν :
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής και εξοπλισμού.
– Ανεπαρκές σύστημα ιχνηλασιμότητας.
37. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση αποθήκευσης LOGISTICS INTERACTION A.E.
στο δήμο Δέλτα διότι διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας. 7
38. Πρόστιμο € 36.000 στην επιχείρηση τυποποίησης – συσκευασίας ελαιολάδου
ΠΑΥΛΟΣ ΚΩΝ. ΙΝΤΑΣ στο δήμο Παύλου Μελά διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – επιβλαβή για τη δημόσια υγεία τρόφιμα.
Πρόκειται για λάδι, με την εμπορική ονομασία ΕΛΑΙΩΝΙΣ, με την ένδειξη "εξαιρετικό
παρθένο ελαιόλαδο", το οποίο ήταν μείγμα σπορέλαιων τεχνητά κεχρωσμένο
(περιείχε την χρωστική αννάτο).
Το Δ.Σ. του ΕΦΕΤ έλαβε υπόψη του τη σοβαρή εξαπάτηση και παραπλάνηση του
καταναλωτικού κοινού, το γεγονός ότι το προϊόν ήταν νοθευμένο και επιβλαβές για
την υγεία, το γεγονός ότι η παραγωγός εταιρεία ήταν ανύπαρκτη και την έλλειψη
συμμόρφωσης στις ενέργειες που ζητήθηκαν από την υπηρεσία μας.
39. Πρόστιμο € 4.000 στο εστιατόριο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ & ΣΙΑ E.E. – TAPAS BAR
στη Θεσσαλονίκη διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Στους ψυκτικούς θαλάμους δεν ακολουθούνταν οι σωστές αποθηκευτικές
πρακτικές.
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής και εξοπλισμού.
40. Πρόστιμο € 4.000 στο ψητοπωλείο ΑΝΕΣΤΗΣ Ν. ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ – ΑΝΕΣΤΗΣ
ΑΘ. ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ στο Θερμαϊκό διότι διαπιστώθηκαν :
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.
– Σοβαρές αποκλίσεις από τους όρους αδειοδότησης.
41. Πρόστιμο € 20.000 στο αρτοποιείο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. στην
Καλαμαριά διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή τρόφιμα.
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.
– Αποκλίσεις από τους όρους αδειοδότησης.
Το Δ.Σ. του ΕΦΕΤ έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι η επιχείρηση υπήρξε
υπότροπος.
42. Πρόστιμο € 4.000 στην εγκατάσταση παραγωγής μη γαλακτοκομικών προϊόντων
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΓΚΑΣΙΩΝΑΣ στον Εύοσμο διότι διαπιστώθηκαν :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
8
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
43. Πρόστιμο € 2.000 στο σούπερ μάρκετ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. στη
Θεσσαλονίκη διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Πρόκειται για μπύρα με υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας.
44. Πρόστιμο € 2.000 στην ψυκτική αποθήκη Γ. ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ – Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο.Ε. – ARTIMA στο δήμο Δέλτα διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά τρόφιμα.
Πρόκειται για κρέμα γάλακτος η οποία δεν πληρούσε την ελάχιστη περιεκτικότητα
του 10% ώστε να ονομάζεται "κρέμα γάλακτος".
45. Πρόστιμο € 3.000 στην επιχείρηση τεμαχισμού – συσκευασίας κατεψυγμένων
ψαριών ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Α.Ε. – ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ στα Ιωάννινα διότι
διαπιστώθηκε :
– Μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
46. Πρόστιμο € 2.000 στην καφετέρια – εστιατόριο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΑΔΗΜΑΣ & ΣΙΑ
Ε.Ε. – LA STRADA στα Ιωάννινα διότι διαπιστώθηκαν :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.
47. Πρόστιμο € 4.000 στο εστιατόριο εντός ξενοδοχείου Α.Ε.Ξ.Τ.Ε. – HOTEL
ΒΥΖΑΝΤΙΟ στα Ιωάννινα διότι διαπιστώθηκαν :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.
48. Πρόστιμο € 4.000 στο αρτοποιείο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠ. ΜΗΝΑΣ στην Κέρκυρα διότι
διαπιστώθηκαν :
– Ελλιπής τεκμηρίωση των αρχείων του συστήματος αυτοελέγχου.
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.
49. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση εμπορίας κατεψυγμένης ζύμης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
– ΗΛΙΑΝΑ ΠΟΥΛΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. στην Κέρκυρα διότι διαπιστώθηκαν : 9
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
– Ελλιπής τεκμηρίωση των αρχείων του συστήματος αυτοελέγχου.
50. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση γενικού εμπορίου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Β. ΖΩΛΑ στα
Ιωάννινα διότι διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
51. Πρόστιμο € 6.000 στο ξενοδοχείο ΑΦΟΙ ΚΥΡΙΑΚΗ Α.Ε. – ΛΙΧΝΟΣ ΜΠΙΤΣ στην
Πάργα διότι διαπιστώθηκαν :
– Ελλιπής τεκμηρίωση των αρχείων του συστήματος αυτοελέγχου (διαπιστώθηκε σε
επανέλεγχο).
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
52. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΠΛΕΣΣΑΣ στο Αίγιο διότι
διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Πρόκειται για κρέας χωρίς σφραγίδα υγειονομικού ελέγχου.
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.
53. Πρόστιμο € 16.000 στην εγκατάσταση επεξεργασίας – τυποποίησης κρέατος
ΦΛΩΡΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Κ. στο Μοσχάτο διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – επιβλαβή για την υγεία τρόφιμα.
Πρόκειται για κεμπάπ το οποίο περιείχε συντηρητικό : μεταθειώδες νάτριο και
αντισυσσωματικό : διοξείδιο του πυριτίου, πρόσθετα τα οποία δεν επιτρέπεται να
χρησιμοποιούνται στο συγκεκριμένο προϊόν.
Το Δ.Σ. του ΕΦΕΤ έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι το προϊόν ήταν επιβλαβές για
την υγεία και το μέγεθος της επιχείρησης.
54. Πρόστιμο € 2.000 στο πρατήριο άρτου ΧΡΗΣΤΟΣ Ε. ΜΑΝΑΒΗΣ στη Νεμέα διότι
διαπιστώθηκαν :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.
55. Πρόστιμο € 2.000 στο παντοπωλείο – πρατήριο άρτου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΣΚΟΥΦΑΚΗ στη Σκιάθο διότι διαπιστώθηκε : 10
– Έλλειψη βιβλιαρίων υγείας.
56. Πρόστιμο € 4.000 στο εστιατόριο ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. –
ΗΔΩΝΑΣ στη Δράμα διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Πρόκειται για τυρί χωρίς ενδείξεις.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
Η επιχείρηση διέθετε θαλασσινά ως νωπά ενώ ήταν κατεψυγμένα και τυρί ως φέτα
ενώ ήταν λευκό τυρί άλμης.
57. Πρόστιμο € 8.000 στο σούπερ μάρκετ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΤΜΕΡΛΗΣ στη Θάσο διότι
διαπιστώθηκαν :
– Παρεμπόδιση του ελέγχου.
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
– Παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα σύμφωνα με τον οποίο τα κατασχεθέντα
τρόφιμα φυλάσσονται με ευθύνη του ιδιοκτήτη μέχρι την οριστική καταστροφή τους.
58. Πρόστιμο € 2.000 στο σούπερ μάρκετ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ στη Θάσο διότι
διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
59. Πρόστιμο € 2.000 στο παντοπωλείο ΕΥΔΟΞΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ στη Θάσο διότι
διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
60. Πρόστιμο € 2.000 στο εργαστήριο επεξεργασίας – συσκευασίας ξηρών καρπών και
καφέ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε. – 2SNUTS στην Αθήνα διότι
διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
61. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ − ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ −
ΕΞΑΓΩΓΕΣ − ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. στην
Αθήνα διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά τρόφιμα. 11
Πρόκειται για εμφιαλωμένο νερό το οποίο βρέθηκε μη κανονικό ως προς την
επισήμανση.
62. Πρόστιμο € 3.000 στο εργαστήριο παρασκευής προϊόντων ζύμης ΜΑΡΙΑ Τ.
ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ στο Περιστέρι διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ορθές παρασκευαστικές πρακτικές.
– Μη ορθές πρακτικές υγιεινής.
63. Πρόστιμο € 2.000 στο παντοπωλείο VUTEVA GENKA στην Αθήνα διότι
διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Πρόκειται για προϊόντα κρέατος χωρίς ενδείξεις.