7 Μαρ 2014

Επίτιμος πρόξενος της Ιαπωνίας ο Χάρης Αλεξόπουλος

Να προωθήσει τις εξαγωγές της Βόρειας Ελλάδας στη χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου και να φέρει τουρίστες και επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη, βάλθηκε ο νέος επίτιμος πρόξενος της Ιαπωνίας… Χάρης Αλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της...
Δομοτεχνικής και Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ. Πήρε χθες και επίσημα τη «βαριά διπλωματική ιαπωνική σκυτάλη» από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΘ Δ.Μπακατσέλο, σε μια σεμνή τελετή παράδοσης παραλαβής διαπιστευτηρίων από τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και την Κύπρο κ.Μασούο Νισιμπαγιάσι, που πραγματοποιήθηκε στο Domotel Les Lazaristes Hotel.

«Η απόφαση του Ιαπωνικού Κράτους να με ανακηρύξει Επίτιμο Γενικό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη με γεμίζει ικανοποίηση, αλλά και αίσθημα ευθύνης», υπογράμμισε ο Χ.Αλεξόπουλος τονίζοντας ότι «η Ιαπωνία είναι μία εκ των τριών ισχυροτέρων οικονομιών στον κόσμο, η πρωτεύουσά της, το Τόκυο, είναι μια από τις ισχυρότερες πόλεις στον πλανήτη». 

Σημείωσε ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει η πύλη των Ιαπωνικών προϊόντων στα Βαλκάνια και την Ε.Ε. ενώ στοχοθέτησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020 ως αφορμή για ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα. «Εκτός από προσωπική καταξίωση, αποτελεί μια ηθική δικαίωση για την προσπάθεια της Δομοτεχνικής να συνεχίσει αταλάντευτη την πεντηκονταετή ιστορική πορεία της σε μια από τις πιο αντίξοες περιόδους για τον κατασκευαστικό κλάδο» σημείωσε ο νέος Πρόξενος κάνοντας αναφορά στον υψηλότερο πύργο στον κόσμο το Sky Tree που βρίσκεται στο Τόκυο και στον Πύργο του ΟΤΕ που έχτισε το 1970 ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου της Δομοτεχνικής Α.Αλεξόπουλος. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Ιωάννης Μπουτάρης, που υπογράμμισε την προοπτική της προσφοράς του κ.Χ.Αλεξοπούλου στην ανάπτυξη της πόλης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ κ.Δ.Μπακατσέλος, ο οποίος παρέδωσε τη «βαριά ιαπωνική διπλωματική σκυτάλη» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Αλεξόπουλος μετά από 14ετή θητεία ως Επίτιμος Πρόξενος της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκη, οι Γενικοί Πρόξενοι της Ρωσίας κ.A.Popov, της Γαλλίας κ.C.Le Rigoleur, των ΗΠΑ κ.R.P.Sanders, της Ρουμανίας κ.M.L.P.Salamon, της Σερβίας κ.S.Pavic και της πΓΔΜ κ.Μ.Apostolova-Balaburski, οι Επίτιμοι Πρόξενοι της Βραζιλίας κ.Τ.Μπακατσέλου, της Ελβετίας κ.Β.Μανδύλας, της Ινδονησίας κ.Δ.Ράμογλου, της Ιορδανίας κ.Δ.Μαντά, της Ιρλανδίας κ.Θ.Μαυρουδής, της Ισπανίας κ.Σ.Ναχμίας, της Κροατίας κ.Β.Καραγιάννης, της Λιβερίας κ.Μ.Γκιγκιλίνης, της Λιθουανίας κ.Ν.Τρυπάνης, της Πορτογαλίας κ.Κ.Μιχαηλίδου, της Σλοβακίας κ.Κ.Μαυρίδης, των Φιλιππίνων κ.Ν.Μαργαρόπουλος και της Χιλής κ.Ρ.Τζελέπογλου, ο Πρόεδρος του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κι επίτιμος πρόξενος της Ιταλίας κ.Χ.Σαραντόπουλος, η Αντιπρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου κ.Μ.Βοζίκη, ο Πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κ.Π.Σαββαίδης και ο Πρόεδρος ΔΕΘ-HELEXPO A.E. κ.Α.Τζήκας ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.Ν.Μουσιόπουλος, και σημαντικοί επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών από την Ελλάδα και την Ιαπωνία. 

Στην εκδήλωση προσφέρθηκε σούσι και άλλα ιαπωνικά εδέσματα καθώς και σάκε, ενώ παρουσιάστηκε και η τέχνη του Οριγκάμι από την κάτοχο του ρεκόρ Guinness Μ.Δημητρίου, που αφού πρώτα εκπαίδευσε περισσότερα από 10.000 άτομα, δημιούργησαν το 2012 την εικόνα του Λευκού Πύργου σε 403 τ.μ, στην πλατεία Αριστοτέλους με 40.000 χάρτινα λουλούδια, ενώ τις προσεχείς εβδομάδες, με τη συμμετοχή πάνω από 20.000 ατόμων, θα δημιουργήσουν στην Αθήνα την εικόνα μιας πελώριας κουκουβάγιας χρησιμοποιώντας χάρτινα λουλούδια, σε 500τ.μ.!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη