30 Μαρ 2014

Γιατί διάβαζες Λένιν ρε Στουρνάρα;

Ο άνθρωπος μισεί την ατομική ιδιοκτησία. Δεν μπορούν να εξηγηθούν διαφορετικά οι αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές του κατά της ιδιοκτησίας και δη της μικροϊδιοκτησίας.
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

[Εκατοστή ογδοηκοστή δεύτερη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html), εκατοστή εβδομηκοστή τέταρτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και εκατοστή δέκατη ένατη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Ο άνθρωπος μισεί την ατομική ιδιοκτησία. Δεν μπορούν να εξηγηθούν διαφορετικά οι αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές του κατά της ιδιοκτησίας και δη της μικροϊδιοκτησίας. Με δεδομένο ότι η ύφεση έχει συρρικνώσει το εισόδημα του πολίτη, άρα αυτός δεν μπορεί να πληρώσει φόρους, άρχισε η επέλαση κατά της ιδιοκτησίας. Αφού «τα φάγαμε όλοι μαζί» και τα μετατρέψαμε σε ακίνητα, ήρθε η ώρα να χάσουμε και τα ακίνητα. Πώς να τα χάσουμε, όμως, αφού δεν μπορούμε να τα πουλήσουμε ελλείψει αγοραστικού ενδιαφέροντος; Θα βρεθεί τρόπος. Ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ετοιμάσει «οδικό χάρτη» [πολύ μου αρέσει αυτή η παπάρα περί «οδικού χάρτη»] για τον τρόπο που ο ιδιοκτήτης θα χάσει το σπίτι του και, φυσικά, θα εξακολουθήσει να οφείλει στην τράπεζα [περί αυτού αύριο].
Τα θυμήθηκα όλα τούτα καθώς ένας φίλος μού επεσήμανε άλλη μια ασχήμια αυτού του ανάλγητου κράτους που υποτίθεται ότι εξορθολογίζεται.
Το άρθρο 4§7, λοιπόν, του ν. 2238/1994 όριζε ότι
«7. Εισοδήματα από την εκμίσθωση ακινήτων και από τόκους δανείων που θεωρούνται ότι έχουν αποκτηθεί κατά τις διατάξεις του παρόντος και τα οποία αποδεδειγμένα δεν έχουν εισπραχθεί από το δικαιούχο, επιτρέπεται να μη συνυπολογίζονται στο συνολικό καθαρό εισόδημά του, εφόσον εκχωρηθούν στο Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα. Η εκχώρηση γίνεται με απλή έγγραφη δήλωση του υποχρέου σε φόρο, η οποία υποβάλλεται στον αρμόδιο για τη φορολογία του προϊστάμενου της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας μέσα στο οικονομικό έτος στο οποίο τα εισοδήματα αυτά υπόκεινται σε φόρο. Μαζί με τη δήλωση αυτή παραδίδονται στον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας τα αποδεικτικά έγγραφα της εκχωρούμενης απαίτησης και με την ίδια δήλωση ο εκχωρών βεβαιώνει άτι δεν κατέχει κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο. Το Δημόσιο υποκαθίσταται στα δικαιώματα του εκχωρητή».
Πολλοί ιδιοκτήτες που δεν εισέπρατταν το μίσθωμα του ακινήτου τους, επειδή ο μισθωτής αδυνατούσε εξ αιτίας του εξορθολογισμού του κράτους που φτιάχνει ο Άδωνις-Σπυρίδων-Μπουμπούκος εις πείσμα κομμουνιστών και αριστερών εν γένει, εκχωρούσαν το μίσθωμα στο Δημόσιο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να το εισπράξει με τα πολλά και άμεσης εφαρμογής εξαναγκαστικά μέτρα που διαθέτει. Με την εκχώρηση, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν εφορολογείτο για το εκχωρηθέν μίσθωμα. Έτσι δε έβγαινε διπλά χαμένος, αφού δεν εφορολογείτο για κάτι που στην πραγματικότητα δεν είχε αποτελέσει εισόδημά του. Η δυνατότητα αυτή παρείχετο στον ιδιοκτήτη από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Με τον νόμο 4172/2013, όμως, που αποτελεί τον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος με ισχύ από 01.01.2014, καταργήθηκε ολόκληρος ο ν. 2238/1994. Ματαίως αναζήτησα στον νέο νόμο διάταξη όμοια με εκείνη του άρθρου 4§7 ν. 2238/1994. Άρα, από 01.01.2014 δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης να εκχωρήσει τα μη εισπραχθέντα μισθώματα. Συνεπώς, θα φορολογείται και γι’ αυτά. Ποια διέξοδο έχει πλέον; Να ξοδευτεί επιδιώκοντας την έξωση του μισθωτή. Και επειδή η έξωση δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, μέχρι να γίνει η έξωση, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος για μισθώματα που δεν έχει εισπράξει.
Αυτό δεν είναι κράτος. Αυτό είναι οργάνωση εκδήλωσης μίσους προς τον πολίτη. Είναι κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας από τους καπιταλιστές και όχι από τους κομμουνιστές. Και μετά ισχυρίζονται ότι με τα μέτρα που παίρνουν καταργούν το τελευταίο σοβιετικό κράτος στην Ευρώπη. Μήπως στήνουν το πρώτο μετά την πτώση της ΕΣΣΔ;
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη