26 Μαρ 2014

"Χρωστάμε στα αγέννητα παιδιά να κερδίσουμε"

Τα εγκαίνια του προεκλογικού του κέντρου στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης. 


Την τελετή αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με τον βουλευτή της ΝΔ, ενώ ανακοίνωσε πως όποιος υποψήφιος τον καλέσει για εγκαίνια θα πράξει το ίδιο. Στο χώρο βρέθηκαν πολιτικοί φίλοι και ψηφοφόροι του κ. Ιωαννίδη, όπως και στελέχη της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να «φρακάρει» η Ίωνος Δραγούμη και να διακοπεί η κυκλοφορία.


Στην ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η παρουσία όλων σας σήμερα εδώ μάς γεμίζει χαρά και μας δίνει δύναμη και κουράγιο.Γιατί αποτελεί το καλύτερο, το πιο ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι στο δρόμο μας σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί, είμαστε αποφασισμένοι και ισχυροί. Και μπαίνουμε με δύναμη και ενθουσιασμό στον αγώνα για να κάνουμε την Περιφέρεια Πρωταθλήτρια. Να κάνουμε τη Μακεδονία Πρωταθλήτρια. Τις τελευταίες 30 ημέρες γυρνούμε στην Κεντρική Μακεδονία στο πλαίσιο αυτής της προεκλογικής εκστρατείας. Συζητούμε με τους ανθρώπους και ακούμε τα προβλήματα τους».


Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Βλέπουμε παντού κατήφεια και προβληματισμό, απαισιοδοξία και επιφυλάξεις. Ο κόσμος πονάει. Η λιτότητα, που με τόσο βίαιο τρόπο έχει επιβληθεί στην Πατρίδα μας, έχει  γονατίσει χιλιάδες συμπολίτες μας. Αλλά αυτό δεν είναι το εντονότερο σε όλα όσα μπορεί να δει κανείς περιδιαβαίνοντας τη Μακεδονία. Το εντονότερο που βλέπει, είναι οι μοναδικές δυνατότητες που έχει ο τόπος μας. Οι τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης που ξεπηδούν σε κάθε σημείο. Από τον Πλαταμώνα και την Αριδαία μέχρι τους Ευζώνους, τον Σταυρό και το Πετρίτσι, ο τόπος αυτός εντυπωσιάζει για τις αρετές και τον πλούτο του«.


«Με ξέρετε χρόνια. Ποτέ δεν βάσισα την παρουσία μου στα λόγια, αλλά στο αποτέλεσμα. Πάντα με ένοιαζε το έργο, η πράξη, η αποτελεσματικότητα, η ουσία.Και η ουσία στην ανάπτυξη του τόπου μας είναι η διεκδίκηση. Κανείς δεν χαρίζει τίποτα σε κανέναν. Το στοιχείο που κάνει τα πάντα να κινούνται είναι η διεκδίκηση. Και εδώ πιστεύουμε ότι είμαστε οι καταλληλότεροι για να κάνουμε τη δουλειά. Ο κόσμος, ο πολίτης πρέπει να σκεφτεί και να αποφασίσει: Ποιος είναι ο ικανότερος, ο πιο δυναμικός και ο πλέον αποφασισμένος άνθρωπος να διεκδικήσει για την περιοχή μας. Για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να βρεθεί στο τιμόνι της Περιφέρειας ένας άνθρωπος με μπόλικα ένσημα από τον αγώνα της ζωής. Ένας άνθρωπος που δεν τα βάζει κάτω και που δεν τα παρατά. Που δεν συμβιβάζεται. Που δεν κουράζεται να αγωνίζεται. Που δεν κληρονόμησε τίποτε. Που δεν του χαρίστηκε το παραμικρό. Που δεν θα διστάσει να χτυπήσει, εκεί που πρέπει, όταν θα πρέπει, τη γροθιά στο τραπέζι. Που θα συγκρουστεί, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Που θα πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις. Και που στο τέλος, παρά τις όποιες δυσκολίες, θα μείνει με πείσμα και πάθος αφιερωμένος στο στόχο: να κερδίσει για την Περιφέρεια όσο το δυνατόν περισσότερα. Που θα κάνει τη Μακεδονία πρωταθλήτρια! Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μπορεί να ακούγεται σήμερα ως εύκολη υπόσχεση και να μοιάζει εγχείρημα ουτοπικό. Μπορεί όμως να επιτευχθεί. Με τη σωστή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Με τη διοχέτευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στη σωστή κατεύθυνση. Στους τομείς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και αυτοί οι τομείς στην Κεντρική Μακεδονία είναι η πρωτογενής παραγωγή και ο τουρισμός.



Αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε, εγώ προσωπικά, αλλά και όλα τα μέλη του συνδυασμού. Με όλες μας τις δυνάμεις. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε τον αγώνα μας. Που θα είναι ένας αγώνας διαρκής» κατέληξε ο κ. Ιωαννίδης.






Το παρών έδωσαν συνάδελφοι του κ. Ιωαννίδη όπως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και η Έλενα Ράπτη, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο Μιχάλης Γεράνης, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Δημήτρης Πανοζάχος, ο Στράτος Σιμόπουλος, η Μάγδα Καρακόλη, ο Παναγιώτης και ο Διονύσης Ψωμιάδης, ο Μηνάς Σαμαντζίδης, ο Σάββας Αναστασιάδης και ο υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Καλαφάτης.


Κείμενο: Βαγγέλης Στολάκης- Καρφίτσα
Φωτό: Κατερίνα Νικολάου - Τaxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη