16 Μαρ 2014

Ξεκίνησε ο Σαραμάντος

Σημαντικές ειδήσεις «έδωσε» σήμερα ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος σε μεγάλη προεκλογική εκδήλωση στο Κονταξοπούλειο Γυμναστήριο, με την οποία η δημοτική παράταξη...
«Ωραιόκαστρο Τώρα» εγκαινίασε την προεκλογική της δράση για τις εκλογές του Μαΐου.
Ο κ. Σαραμάντος εξήγγειλε για τη νέα πενταετία μείωση δημοτικών τελών έως 20% (4% κάθε χρόνο), δεσμεύτηκε ότι το 1,5% των πόρων του προϋπολογισμού του δήμου Ωραιοκάστρου κάθε χρόνο θα διατίθεται για τη θέσπιση και στήριξη νέων δομών και δράσεων κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, ενώ ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι πλέον το νερό του Δρυμού πίνεται, μετά από ενέργειες του Δήμου για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης της Μυγδονίας.
Οι άξονες της Νέας Πενταετίας
Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες δράσης της παράταξής του για τη Νέα Πενταετία, ο κ. Σαραμάντος ανέφερε ότι κύριο μέλημα της παράταξης «είναι η περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, εξίσου σε όλες δημοτικές ενότητες και οικισμούς.
Επόμενοι άξονες δράσης, συνέχισε, θα είναι να καταστεί ο δήμος Ωραιοκάστρου χώρος επενδυτικής πρωτοβουλίας, η ανάδειξη του ορεινού όγκου ως τόπου αναψυχής, αλλά και ως πεδίου ήπιας τουριστικής αξιοποίησης και ο σχεδιασμός από σήμερα του Δήμου Ωραιοκάστρου του αύριο, με πολεοδομικές επεκτάσεις.
Οι δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν
Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου έκανε εκτενή αναφορά στο έργο που επιτέλεσε η διοίκησή από το 2011 μέχρι σήμερα.
Υπενθύμισε τη μείωση-ρεκόρ των δημοτικών τελών (-45% στο Ωραιόκαστρο και -27% στη Μυγδονία) και αναφέρθηκε στην εξυγίανση των οικονομικών του ενιαίου δήμου Ωραιοκάστρου.
«Από τα 15 περίπου εκατομμύρια που ήταν οι συνολικές υποχρεώσεις του ενιαίου Δήμου όταν αναλάβαμε τη διοίκηση, σήμερα χρωστούμε περίπου 4,5 εκατομμύρια», ανέφερε.
«Έτσι, σήμερα, κοιτάζουμε τους πολίτες στα μάτια και τους λέμε: ναι, τώρα μπορούμε να κάνουμε έργα, να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε και κυρίως να χρηματοδοτήσουμε», υπογράμμισε.
Υπενθύμισε επίσης ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου αξιοποίησε ποσό περίπου 11 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα. Αναφέρθηκε στη σύσταση και λειτουργία του Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας του Δήμου, το οποίο υπολογίζεται να δώσει δουλειά σε περίπου 400 ανέργους της περιοχής μέσα στο 2014 και στην Κοινωνική τράπεζα που έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περίπου 230 οικογένειες. Ακόμη, στη μεγάλη ανάπλαση του Ωραιοκάστρου, σε έκταση 104,7 στρεμμάτων που ήδη υλοποιείται. Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι πλέον ένας πεντακάθαρος δήμος, με δρόμους ιδιαίτερα ασφαλείς, χάρη σε παρεμβάσεις όπως η κατασκευή των κυκλοφοριακών κόμβων, που επεκτείνεται, καθώς και με συνεχώς ανανεούμενες υποδομές στον τομέα της σχολικής στέγης.
Η συμμαχία
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η παράταξη «Ωραιόκαστρο Τώρα» υλοποίησε από το 2010 αυτό που σήμερα κατανοεί συνολικά ο πολιτικός κόσμος της χώρας, ότι δηλαδή μόνο μέσα από τη συμμαχία και την ένωση δυνάμεων μπορούν να επιτευχθούν αποτελέσματα. Υπογράμμισε επίσης, ότι ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι δήμαρχος όλων των κατοίκων του Ωραιοκάστρου.
Τέλος, δεσμεύτηκε ότι η διοίκησή του και μέχρι τις εκλογές και μετά από αυτές θα συνεχίσει να εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο για το καλό του τόπου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη