18 Μαρ 2014

Δήμος Αθηναίων: H Ιωάννα Κοντούλη παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού της

Τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της για τη δημιουργία ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης στον Δήμο Αθηναίων, με αυτοδιοικητικό, κοινωνικά αλληλέγγυο,
οικολογικό, ευρύτερα προοδευτικό και δημιουργικό πολιτικό χαρακτήρα, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Ιωάννα Κοντούλη σήμερα το μεσημέρι στο Θησείο. Το όνομα της παράταξης, όπως και το πρόγραμμα είναι υπό διαβούλευση, αλλά το σίγουρο είναι η εναλλαγή θητειών και η ανακλητότητα των προσώπων σε θέσεις ευθύνης.

Η Ιωάννα Κοντούλη, τόνισε ότι «η δημοτική κίνηση βρίσκει ανταπόκριση, ανοίγοντας μια μεγάλη κοινωνικοπολιτική βεντάλια από ανθρώπους ήδη ευαισθητοποιημένους και από άλλους που πείθονται μέρα τη μέρα ότι η λύση δεν έρχεται από κάπου αλλού, αλλά από όλους εμάς που διεκδικούμε ουσιαστικές λύσεις έξω από μεγάλα, μικρά, “μικρομέγαλα” συμφέροντα και «μαύρες» συνταγές φόβου και ρατσισμού» για την πολύπαθη Αθήνα. Η ανατροπή δεν αναγγέλλεται ούτε επιβάλλεται από τα πάνω, υλοποιείται από τα κάτω με τους πολίτες για τους πολίτες, διαμορφώνοντας το πρόγραμμα σε μια συνεχή διαδικασία αλληλεπίδρασης». Αναρωτήθηκε, «από πότε τα αυτοδιοικητικά κριτήρια θεωρούνται μη πολιτικά και χρίζονται ως πολιτικά μόνο τα κομματικά κριτήρια. Αυτό μέχρι σήμερα γεύτηκε η αυτοδιοίκηση, κρυφά ή φανερά με τα πλέον δυσάρεστα αποτελέσματα».

«Εμείς τολμάμε σήμερα να απευθυνθούμε στους πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν και έχουν διάθεση «να αναζητήσουμε και να εφαρμόσουμε ουσιαστικές λύσεις για την Αθήνα, η οποία εξόφθαλμα έχει κακοπέσει και για δεκαετίες δεινοπαθεί με εφαρμοζόμενες πολιτικές ερήμην μας», σημείωσε ακολούθως. Υπογράμμισε, τέλος, ότι εκτός από την επαφή με τους Αθηναίους στο δρόμο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε αυτή την προσπάθεια - μιλώντας και με την ιδιότητα της ως μηχανικού - «θα αξιοποιήσουμε την τεχνολογία, το ελεύθερο λογισμικό και τα ανοιχτά γεωχωρικά δεδομένα, γιατί τα μέσα υπάρχουν ώστε να υποστηριχθούν διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη