11 Μαρ 2014

Μυστήριο με τα κινητά των επιβατών της Malaysia Airlines

Συγγενείς κάλεσαν επιβάτες και άκουσαν το τηλέφωνο να χτυπάει κανονικά δίχως απάντηση

Μεγαλώνει το μυστήριο με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που χάθηκε το Σάββατο με 239 επιβαίνοντες, καθώς κινέζικα ΜΜΕ αναφέρουν ότι όταν συγγενείς προσπάθησαν να καλέσουν τους αγνοούμενους, τα κινητά τους μπορούσαν να συνδεθούν κανονικά, δίχως όμως να υπάρξει απάντηση.

Η αδελφή ενός κινέζου αγνοούμενου κάλεσε στο κινητό του συγγενή της, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, αναφέρει η βρετανική Mirror. Το τηλέφωνο χτύπησε αρχικά, όμως στη συνέχεια η κλήση διακόπηκε.

«Σήμερα το πρωί, περίπου στις 11.40, κάλεσα το νούμερο του αδελφού μου δύο φορές και άκουσα να χτυπάει», δήλωσε η Bian Liangwei και εξήγησε ότι στις 14.00 κάλεσε ξανά, ακούγοντας και πάλι το τηλέφωνο να χτυπάει.

«Εάν κατάφερνα να συνδεθώ, η αστυνομία θα μπορούσε να εντοπίσει τη θέση τους και υπάρχουν πιθανότητες ότι θα είναι ακόμα ζωντανός», συμπλήρωσε. Η Liangwei έδωσε τον αριθμό του αγνοούμενου στην Malaysia Airlines και την κινεζική αστυνομία.

Στο βίντεο που ακολουθεί, οι συγγενείς προσπαθούν επίσης ανεπιτυχώς να καλέσουν τον αγνοούμενο…



Ο τηλεοπτικός σταθμός Beijing Television ανακοίνωσε ότι κάλεσε επίσης το κινητό τηλέφωνο του άνδρα και αρχικά φάνηκε να λειτουργεί, όμως στη συνέχεια η κλήση διακόπηκε.

Ανάλογες αναφορές για κλήσεις που συνδέονταν δίχως όμως κάποιος να απαντήσει, φιλοξενούνται σε διάφορα κινέζικα ΜΜΕ.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων ζητούν από τις αρχές να ερευνήσουν για τον εντοπισμό των τηλεφώνων χρησιμοποιώντας το σύστημα GPS. Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι International Business Times, ο εκπρόσωπος της Malaysia Airlines, Ignatius Ong μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, δήλωσε ότι δεν κατάφερε να καλέσει έναν αριθμό που του παραδόθηκε.

«Εγώ ο ίδιος κάλεσε έναν αριθμό 5 φορές, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο κάλεσε επίσης τον αριθμό. Δεν λάβαμε ήχο κλήσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

http://www.newsbeast.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη