22 Μαρ 2014

Η άχρηστη είδηση: "Nέες κάμερες σε λεωφορειολωρίδες"

Ρε σείς, πόσες φορές θα πρέπει να πούμε τα αυτονόητα; Εκατό φορές βάλατε κάμερες επιτήρησης και πριν εξαγγείλετε καινούριες, θα πρέπει να μας εξηγήσετε γιατί απέτυχαν οι παλιές. Να τα πούμε ξανά, απλά, χοντρά και σταράτα:

1) Οι κάμερες θέλουν και κάποιον να τις επιτηρεί. Από μόνες τους δεν κάνουν δουλειά. Υπάρχει αυτός ο κάποιος; Όχι! 
2) Άντε και τις στήσαμε. Για να βεβαιωθεί μια παράβαση, πρέπει να εκτυπωθεί η φωτογραφία. Έχετε χαρτί; ΟΧΙ ! Άλλωστε και οι δεκάδες κάμερες που είχαν μπει στην Τσιμισκή, σταμάτησαν να προσφέρουν, όχι επειδή χάλασαν, αλλά επειδή τελείωσε το χαρτί. 
3) Κονδύλια για τη μακροχρόνια λειτουργίας τους έχετε; Θυμάστε τις κάμερες στην περιφερειακή, που τόσο διαφημίστηκαν; Γιατί δεν λειτουργεί σήμερα το site που έδινε live εικόνα στους πολίτες; Μα γιατί είχατε λεφτά για την αγορά, δεν είχατε όμως για τη συντήρησή τους κι έτσι πέρασε και αυτό το σύστημα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Έξι νέες κάμερες ελέγχου τήρησης της νομιμότητας στις νέες λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να λειτουργήσει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ και τη Διεύθυνση Τροχαίας, προκειμένου να...αντιμετωπίσει το εκτεταμένο φαινόμενο της αυθαίρετης κατάληψης των λωρίδων αποκλειστικής κίνησης αστικών λεωφορείων.

Το ΣΑΣΘ σε συνεργασία με την αστυνομία, μετά τη διαπίστωση της έκτασης του προβλήματος και την λήψη καταγγελιών από οδηγούς του ΟΑΣΘ και επιβάτες,
αποφάσισε να προχωρήσει στην παρακολούθηση της κατάστασης με καινούριες κάμερες,
οι οποίες θα μπορούν να τεθούν σε λειτουργία σε διάστημα δύο μηνών από σήμερα.

Συγκεκριμένα οι έξι κάμερες θα τοποθετηθούν στις λεωφορειολωρίδες που λειτουργούν στις οδούς Αγγελάκη, Γ. Παπανδρέου, Αλ. Παπαναστασίου και Λ. Στρατού.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη