6 Μαρ 2014

Απάντηση Αντιδημάρχου Δ. Θεσσαλονίκης σε επιστολή αναγνώστη του taxalia


Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε,
Βλέποντας τις σχετικές φωτογραφίες που αναρτήσατε μαζί με το σχετικό κείμενο σε σημερινή σας ανάρτηση ...
http://taxalia.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9160.html θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής προς αποφυγήν των όποιων παρεξηγήσεων στο επίπεδο των αρμοδιοτήτων.

Εδώ και δύο χρόνια στο πεζοδρόμιο της οδού Μαν. Ανδρόνικου έχουν αφαιρεθεί από την Ελληνική Αστυνομία 4 κολωνάκια λόγω αδυναμίας της κλούβας της ΕΛ.ΑΣ να ελιχθεί στον πεζόδρομο στον οποίο σταθμεύει για λόγους ασφαλείας.
Στην αρχή είχαν αφαιρεθεί 2 και εν συνεχεία άλλα 2 κολωνάκια από την Ελληνική Αστυνομία.
Υπήρξε δε από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας ειδοποίηση προς την Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, ότι αν τα κολωνάκια επανατοποθετηθούν από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης θα αφαιρεθούν εκ νέου. Προς αποφυγήν λοιπόν της παρεμπόδισης του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, επήλθε συμφωνία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την ευκολότερη πρόσβαση της κλούβας της ΕΛ.ΑΣ στον πεζόδρομο.

Σε ότι αφορά τώρα τα παρανόμως παρκαρισμένα ΙΧ οχήματα στον πεζόδρομο, ασφαλώς όλοι γνωρίζουμε ότι μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, όλο το βάρος αστυνόμευσης της πόλης έχει πέσει στην Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης η οποία ως γνωστόν με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει είναι αδύνατο να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Επαφίεται λοιπόν στην ιδιοσυγκρασία των δημοτών και στον σεβασμό που διαθέτουν προς τον δημόσιο χώρο η εικόνα της Ευρωπαϊκής Πόλης που οι δημότες της δεν παρκάρουν παράνομα και θεωρούν το αστικό περιβάλλον υπόθεση όλων μας.


Με ετκτίμηση,
Κωνσταντίνος Ζέρβας
Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής

H ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Αφιερωμένες στον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους

Υπό την ευρεία έννοια του όρου, αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης (ποιών κατοίκων όμως;), διότι μπορούν να ...
σταθμεύσουν ακόπως και αδαπάνως πάνω στο πλακόστρωτο του πάρκου, γιά να μεταβούν γιά προπόνηση στην ΧΑΝΘ, γιά ψώνια στην αγορά ή γιά καφεδάκι στα κοντινά καφέ.
Και όλα αυτά γιατί η αρμόδια Αντιδημαρχία κοφεύει στις οχλήσεις εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν αντικαθιστά τα επίτηδες σπασμένα προστατευτικά κολωνάκια του πεζοδρομίου της Μ.Ανδρόνικου, με τα αποτελέσμα τα να φαίνονται στις φωτό, οι οποίες σημειωτέον είναι σημερινές 05-03-2014 και ώρα 19.30, και να δείχνουν μία Ευρωπαική πόλη με απόλυτη ευνομία και ευταξία.

Χαρίλαος Ε. Παπαδόπουλος.




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη