4 Απρ 2014

Η ΑΥ.Ρ.Α. καταγγέλει τον Σίμο Δανιηλίδη

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Υποψήφιος Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Χρήστος Γιαρένης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών Σίμου Δανιηλίδη έναντι των δημοτών-γονέων από την δημοτική ενότητα Πεύκων οι οποίοι, έχοντας προσκομίσει περισσότερες από 1000 υπογραφές, προσήλθαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για να υποστηρίξουν το αίτημα της μετατροπής του πρώην δημαρχείου των Πεύκων σε γυμνάσιο σχολείο.

Η συμπεριφορά του απερχόμενου δημάρχου έναντι των γονέων ήταν επιεικώς αλαζονική, απαξιωτική και περιφρονητική. Αρκεί να υπογραμμίσουμε ότι ενώ οι δεκάδες γονείς προσήλθαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από τις 9 το βράδυ, η συζήτηση του θέματος ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα σε μία προσπάθεια του δημάρχου να «ξεφορτωθεί» μέσω της σωματικής εξάντλησης τους δημότες των Πεύκων.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα και το χειρότερο χωρίς να δοθεί λύση στο τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές γυμνασίου των Συκεών. Σημειώνουμε ότι οι γονείς εκφράζοντας την ειλικρινή τους αγωνία για τις συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι μαθητές των Πεύκων ζήτησαν την μεταφορά ενός μέρους του μαθητικού πληθυσμού του 1ου γυμνασίου στο πρώην δημαρχείο και αντιστοίχως την μεταφορά των υπηρεσιών του δήμου στον παντελώς ανεπαρκή για εκπαιδευτική χρήση χώρο που στεγάζει σήμερα εκατοντάδες μαθητές.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών απέρριψε με την συνήθη πρακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» το αίτημα με μηδαμινής σοβαρότητας δικαιολογίες όπως ότι το κτίριο είναι επικίνδυνο και ότι βρίσκεται κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους (θέματα που με την κατάλληλη διαμόρφωση θα μπορούσαν εύκολα να διευθετηθούν), ή ότι στο πρώην δημαρχείο θα στεγαστούν τα ΚΑΠΗ της περιοχής. Φρόντισε μάλιστα να ταλαιπωρήσει μέχρι τα ξημερώματα κάποιους ηλικιωμένους δημότες για να τους φέρει σε σύγκρουση με τους γονείς, ξεχνώντας ότι τα εγγόνια αυτών των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας είναι που έχουν το σοβαρότατο πρόβλημα σχολικής στέγης.

Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν έδωσε καμία εναλλακτική λύση, με λογικό αποτέλεσμα την ανησυχία των γονέων ότι κατά την επόμενη σχολική χρονιά ένα μέρος των μαθητών θα υποχρεωθεί να «ξενιτευτεί» σε σχολεία άλλων περιοχών του δήμου ‘η διπλ.

Η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση συμπαρίσταται στους δημότες - γονείς των Πεύκων και δηλώνει ότι με τη βοήθεια όλων η επόμενη δημοτική αρχή δεν θα κωφεύει στα αιτήματα των δημοτών, οι οποίοι θα συνδιαμορφώνουν με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες την πολιτική του δήμου σε όλους τους τομείς.



Δημητρης Μακρής makrisalert@gmail.com
7:57 μ.μ. (Πριν από 4 λεπτά)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη