7 Απρ 2014

Επιτέλους ανάσα στις επιχειρήσεις με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού!

Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι πλέον θα γίνεται συμψηφισμός των
χρεών των επιχειρήσεων προς το δημόσιο με την επιστροφή του ΦΠΑ που θα έχουν να παίρνουν πίσω οι εξαγωγικές επιχειρήσεις! Ένα πάγιο αίτημα της αγοράς και μάλιστα των επιχειρήσεων που φέρνουν συνάλλαγμα στη χώρα με τις εξαγωγές τους, ικανοποιείται!
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης και την κατάργηση των όποιων προστίμων έχουν επιβληθεί για καθυστέρηση υποβολής ΦΠΑ.
Τον συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγο μετά τη σύσκεψη που είχε με το οικονομικό επιτελείο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. «Την είχαμε υποσχεθεί και τώρα προχωρούμε σε μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που την υποσχέθηκε στο λαό η κυβέρνηση και τώρα την κάνει πράξη. Πρόκειται για το συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ που θα οδηγήσει στην εξομάλυνση της αγοράς. Οι πληρωμές ΦΠΑ δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στην αγορά κι αυτό το πρόβλημα έχει πολλαπλασιαστεί λόγω της έλλειψης ρευστότητας. Τώρα προχωρούμε και σε συμψηφισμό οφειλών, όχι μόνο με το κράτος αλλά και ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα που αφορούν σε οφειλές ΦΠΑ» ανέφερε ο κ. Σαμαράς. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό το μέτρο πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε επιχειρήσεις μέχρι 2 εκατ. ευρώ ετησίως και θα αφορά συνολικα το 85% των επιχειρήσεων. «Με το νέο σύστημα οι συνεπείς επιχειρηματίες δεν θα έχουν κανένα μπλέξιμο ούτε από την ασυνέπεια του κράτους ούτε από την ασυνέπεια άλλων επιχειρηματιών, ενώ ειναι φορολογικά ουδέτερο. Δεν πρόκειται να χαθούν οφειλές ΦΠΑ ούτε άλλες οφειλές του κράτους. Όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο παρελθόν σε επιχειρήσεις λόγω μη καταβολής ΦΠΑ που δεν είχε πληρώσει το δημόσιο καταργούνται».
 Παράλληλα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μία σειρά από άλλες μεταρρυθμιστικές τομές.
«Για πρώτη φορά προχωρήσαμε σε άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στην ΤτΕ που συγκεντρώνονται ποσά που προέρχονται από εγκληματικές δαρστηριότητες κατά του δημοσίου: μέχρι τώρα διανεμήθηκε στα υπουργεια υγείας και παιδείας. Βελτιώθηκε η διαδικασία συνταξιοδότησης του δημοσίυ. Καθιερώθηκε για πρώτη φορά ο θεσμός καταβολής της σύνταξης: ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 15.000. Προχωράει και ολοκληρώνεται η απογραφή των πραγματικά δικαιούχων συνταξιούχων.» τόνισε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη