30 Απρ 2014

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΣΣΕΣ

Γράφει ο Μήτσος ο Τούφας

Πάνε το λοιπόν αδέρφια τελιώσασι κι οι Πασχαλιές και βουρ πίσω πάλι στα καβούκια μας. Κι όσοι τυχόν βγάλατε κεφάλι στην απ έξω ένεκα εορτών,να το μαζέψετε για θα το πλερώκετε αδρώς .


Έρχεται νέο τσουνάμι μέτρων μετά τις εκλογές.

Το διαψεύδει βιβαίους μετά βδελυγμίας η κυβέρνησις. Κι αφού το λέει η κυβέρνησις που ποτέ μα ποτέ δεν ψεύδεται, οφείλετε να το πιστέψετε να πούμε.

Οι συνέταιροι κυβερνώντες μας το λοιπόν, θαματούργησαν πάλι όπως το συνιθίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πούμε, στην καμπούρα μας βεβαίως βεβαίως και να μας αφήνουν με το στόμα ορθάνοικτο ωσάν χασκόψαρα και το σαγόνι ξάπλα καταγής ως πασχαλιάτικο σφαχτάρι .

''Ρε πούστη μου μα πόσο άπαιχτοι μπορεί να είναι ?αναρωτάται ο πάσα εις.

Δικαίως. Ακούτε ρε πως έχει μέσες άκρες η ιστορία πούσκασε τελευταίως.

Βγήκασι λέει επανειλημμένως κάτι γκομενάρες , άρφα κατηγορία από κάτι τζιπάρες μαύρες λέει και πήραν σβάρνα λέει τη Βαρβάκειο αγορά λέει, ναι κει που πάει κι ο φτωχός κοσμάκης , να θαυμάξει, να αερομασίσει, άντε και να χαϊδέψει κι ως εκεί και μη παρέκει , τα κρέατα, τα πολερικά και τα λοιπά τροφήματα που τελευταίως και ένεκα και της σωτηρίας του να πούμε, τα απολαμβάνει σε μεγάλες δόσεις ,αληθώς, μόνο μέσω των σκατοκαναλίων και των κωλοεκπομπών τους περί μαγειρικής ή αν θέτε περί τυράγνιας και περιπαιγμού των απανταχούθε πεινασμένων ανθρώπων ιδιαιτέρως δε Ελλήνων. (Πως την λένε κείνη την τηλεμαγείρισσα με τις εξτρέμ απόψεις περί Εθνικών , ανθρωπιστικών και σεξουαλικών ζητημάτων είπαμε? ''Μαμάααα!!! το τρώω ολο το φαί μου?)

Βγήκασι το λοιπόν στη γύρα οι μόρτισσες , θες από μόνες τους, θες τις αμόλησε κάποιος ματσός ντερβίσης, θες ένεκα διαφημιστικού κόλπου, (τι να διαφημίσουν ρε όνομα και πράγμα Σκόρδα απέ την Καλαμάτα, την εξαθλίωσις του λαού απ τα καμώματά σας ?) θες από ελεημοσύνη ,θες από φιλανθρωπία, θες από μαλακία ,θες από ξιπασιά, θες πέστο όπως σε βολεύει και σκάσασι ένα πενηντάρι χελιάρικα σε κρέατα και άλλα θρόφιμα για να φάνε όσοι δεν είχαν ,όσοι ζορίζονταν, κάτι συνταξιούχοι με την πείνα ζωγραφισμένη στα μάτια, κάτι οικογενειάρχες που δεν είχαν μία να πάνε λίγη μάσα στα παιδιά τους, κάτι άνεργοι, κάτι απολυμένοι κάτι.... κάτι... ευτυχείς Έλληνες τέλος πάντων που βγήκασι στις διεθνείς αγορές, κάτι άλλοι με πρωτογενή πλεονάσματα μυρίων, ναι!!! ναι!!!! πιστοποιημένα ,έτεροι με την ανάπτυξις στην κωλότσεπα, μην πω αλλού και παρεξηγηθώμεν, κάτι ταλαίπωροι άρρωστοι που μασούσαν την υστερική κραυγή του υπουργού Άδωνη σε δόσεις τρείς περικαλώ, ώσπερ φάρμακον να πούμε και χαλβάδιαζαν τα πέριξ για να περνάει η ώρα αφού η τόση ευτυχία τους έπνιγε αναμφισβητήτως .

Το κάναν μια το κάναν δυό, πήγαν και στο παρακάτω (κάτι περί Λαμίας άκουσα) όσο γινόταν στα μουλωχτά και χάθηκαν ζούλα μέσα στο πλήθος ώσπερ η σταχτοπούτα του παραμυθιού.

Ντορός?

Τίποτις .

Ξαμολήθηκαν οι αδιάκριτοι των κωλοχανείων παρντόν καναλίων, μπας και χώσουν κανά μικρόφωνο σε καμιά μούρη, να γενεί το σώου, να κονομήσουν τηλεθέασις .

Μεδέν το αποτέλεσμα.



Την άκουσε τη δουλειά κι ο τύπος της παραδίπλα φωτογραφίας . ''Τι γένεται ρε?''εξανέστη'' Θα σας σκίσω παλιοκουφάλες άπαξ και σας πιάσω''

Τίποτις δεν βρωμούσε κανένας. Οι χασαπαίοι κονομήσαν, οι πειναλέοι ντερλίκωσαν στο τζαμπαντάν, άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει....

Τι να κάνει το κομματόσκ....παρντόν κι ο υφυπουργός μας.

Το δίκιο , δίκιο.

Ξαμόλησε το ΣΔΟΕ.

'' Δεν μπορείτε σεις μαντάμες να καταστρέφετε ότι ημείς κι οι ευρωπαίοι φίλοι και συνεταίροι μας, που ο Θεός να τους δίνει χρόνια και δύναμη να μας εκπολιτίζουν, καταφέραμε με αίμα (,δεν ακούτε τελεόραση τα εγκωμιαστικά σχόλια των απανταχούθε κορακίων?), να εξαθλιώσουμε έναν ολάκαιρο λαό, να τον οδηγήσουμε ασφαλώς στην πείνα και την φτώχεια και σεις να πάτε και να του δίνετε χρήμα και να μας τους ταΐζετε.

Πασχαλιάτικα γεμίζετε έστω κι έτσι τις κοιλιές τους και τους ανεβάζετε ηθικό. Αν είστε κονομημένες , που θα είστε, (δεν σκορπάει κανείς στο έτσι λάρτζ πενήντα χελιάρικα την σήμερον ημέρα ανευ λόγου και αιτίας ) κι έχετε φαγούρα στα λεπτά χεράκια σας , χάθηκαν οι Ελβετίες , τα καζίνα , τα ψώνια ανά τας Ευρώπας, να σας γράψουσι και τα lifestyle περιοδικά, οι κρουαζιέραι με τα γιώτ, οι Μύκονοι και οι Αράχωβες έστω, να τα χώσετε , να σας δει κι ο Θεός που λένε, να κάνουμε κι εμείς τη δουλειά μας άνευ παρεμβάσεων να πούμε?

Οποία αχαριστία .Της τάξης σας προς την αφοσιωμένη κυβέρνησις που κώλο στήνει για τα δικαιώματά σας . Μέχρι και νόμο περί καταπατήσεων δημοσίων εκτάσεων κατεβάζομεν , αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους έχουν λεφτά, εσάς δηλαδή, να μπορείτε ρε παιδί ανέτως να καταπατείτε και να νομιμοποιείτε εκτάσεις και βίλες, εφ όσον και υπάρχει το χρήμα, με δόσεις και εφάπαξ εκπτώσεις, άνευ γραφειοκρατίες και άλλα τέτοια μπαρμπούτσαλα που είναι για να τυραγνούν τον απλό κοσμάκη.

Οι πτωχομπινέδαι?

Α!! αυτοί θα παταχθώσι καθ ότι αυθαιρετούν παρανομούντες και δεν έχουσι και το ανάλογο μπαγιόκο να το χώσουν αρμοδίως.

Σας εφιστώ την προσοχή το λοιπόν μαντάμες μου, κοιτάχτε τα του οίκου σας κι αφέτε τις αγαθοεργίες που θα σας βγουν ξινές . Δέτε εμάς . Ενώ κόψαμε απ ούλους μισθούς συντάξεις δώρα, κλπ στους δικούς μας, τα παιδιά μας της βουλής ντε, δώκαμε αμέτι μουχαμέτι ένα δωράκι κοντά στο ενάμισι μύριο νάχουν να πορεύονται στας εορτάς . Έτσι δουλεύουν κυρίες μου κι όχι σαμποτάροντας το θεάρεστο έργο της κυβέρνησις, παριστάνοντας τις καλές Σαμαρείτισσες''.

Ανομίζω?

Μήτσος Τούφας



ΥΓ.Εστενοχωρέθην σφόδρα περί του τρόπου που παίξαμε τον πολύ καλύτερο μας βάζελο. Τουτέστιν με τα βρακιά κάτω. Και λίγα αρπάξαμε. Φαίνεται πως η φανέλα αυτή τυγχάνει πολύ βαριά για κάποιους .

Ο Λαός όμως άπαιχτος. Έτσι ΠΑΟΚΑΡΑ?
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη