6 Απρ 2014

Πυρά εναντίον Μπουτάρη και από την Ελεάννα Ιωαννίδου

Και η υποψήφια Δήμαρχος της δημοτικής κίνησης "Γειτονιές σε δράση - Οικολογία, Αλληλεγγύη, Πολιτισμός" , Ελεάννα Ιωαννίδου, βάλλει εναντίον του απερχόμενου Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη,με την παρακάτω ανακοίνωση:

Ελεάννα Ιωαννίδου
Υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Δημοτική κίνηση
«Γειτονιές σε δράση – Οικολογία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη»

Θεσσαλονίκη, 6-4-2014
Η Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκης "Γειτονιές σε δράση - Οικολογία, Αλληλεγγύη, Πολιτισμός" εκφράζει την έκπληξη και την απόρριψη της στην πρόταση του κυρίου Μπουτάρη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των τοξικοεξαρτημένων συμπολιτών μας με την δημιουργία ομάδων συνταξιούχων συμπολιτών μας με αστυνομικά καθήκοντα.

Πρόκειται για μια πρόταση απαράδεκτη από όλες τις απόψεις: Η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών δεν γίνεται με λεκτικά πυροτεχνήματα, ούτε δικαιώνοντας τις ολοένα κι αυξανόμενες πρακτικές τύπου πολιτοφυλακής που αποτελούν, πλέον, σοβαρό πρόβλημα για την κοινωνία. Εάν ποτέ εφαρμοζόταν θα μπορούσε να εκθέσει συμπολίτες μας σε σοβαρό κίνδυνο, ενώ η αποτυχία του θα ήταν εγγυημένη, καθώς το μόνο που θα εξασφάλιζε θα ήταν μια διαρκή μετακίνηση των χώρων διάθεσης των ναρκωτικών, από γειτονιά σε γειτονιά.

Η αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος προϋποθέτει να θέσουμε κατ' αρχήν τις δέουσες προτεραιότητες. Για εμάς, τις Γειτονιές σε Δράση, άμεση προτεραιότητα αποτελεί ο συνδυασμός δημόσιας υγείας και δημόσιας ασφάλειας, δηλαδή, η μείωση της βλάβης για τους ασθενείς τοξικοεξαρτημένους και η μείωση των επιπτώσεων στον κοινωνικό περίγυρο. Εμπνεόμαστε από την Διακήρυξη της Πράγας, που υπογράφτηκε από Δημάρχους από όλο τον κόσμο και προτείνουμε να διδαχθούμε από την πολιτική των "Τεσσάρων Πυλώνων" (Πρόληψη, Θεραπεία, Μείωση της βλάβης, Επιβολή) που έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, το Σύδνεϋ, το Βανκούβερ κ.α. κι έχει συντελέσει στην μείωση των ναρκωτικών στους δρόμους και της σχετικής εγκληματικότητας, των θανάτων από ναρκωτικά και των κρουσμάτων μεταδοτικών ασθενειών που σχετίζονται με την χρήση ουσιών (AIDS, Ηπατίτιδα κ.α.)

Η Ελεάννα Ιωαννίδου, υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δήλωσε σχετικά:

«Η πολιτική για τα ναρκωτικά απαιτεί σοβαρότητα, διάλογο με την κοινωνία και με τους σχετικούς φορείς, σχεδιασμένες κινήσεις και ρεαλιστικές προτεραιότητες. Τα λεκτικά πυροτεχνήματα του Δημάρχου είναι ανεδαφικά κι επικίνδυνα, αφού νομιμοποιούν την λογική των ταγμάτων ασφαλείας, επενδύοντας στην αγανάκτηση των πολιτών και χαϊδεύοντας αυτιά, επιβεβαιώνουν την στρεβλή του αντίληψη για τον εθελοντισμό, δεν συνάδουν με την θέση του και δεν απαντούν στο πραγματικό πρόβλημα. Τον καλούμε σε δημόσια εκδήλωση, όπου οι παρατάξεις θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους για αυτό το ζήτημα, ώστε οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν.»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη