8 Απρ 2014

Παρουσία Γ.Κουριαννίδη στης εκδηλώσεις επέτειου της Θρακικής γενοκτονίας

O επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη πόλη ελληνική» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης παρέστη την Κυριακή 6 Απριλίου στην...
επιμνημόσυνη δέηση που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και η Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού από τους Τούρκους αλλά και τους Βουλγάρους, καθώς και στην κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης (φωτο).
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Κουριαννίδης δήλωσε τα εξής:

Οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι των Ελλήνων και οι ομοσπονδίες τους αποτελούν τα κύταρρα της εθνικής μας μνήμης. Το έργο τους είναι τεράστιο και πολύ σημαντικό, σε μία εποχή γενικής απαξίωσης των εθνικών αξιών από πλευράς πολιτείας, ως συνέπεια του γενικότερου εκπεσμού της πολιτικής. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε την 6η Απριλίου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού, όσο και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας αλλά και της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης, που τιμούν ανελλιπώς την ημέρα αυτή κάθε έτος, θυμίζοντας το χρέος όλων των Ελλήνων απέναντι στην Ιστορία τους, τους νεκρούς τους, αλλά και τα παιδιά τους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη