9 Απρ 2014

Ανέκδοτο σχετικό με την υπόθεση ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Γράφει ο Θάνος Τάκης

Παροιμιώδης η γενναιότητα των Ινδών του Νεπάλ που είναι γνωστοί ως Γκούρκας. 
Σχετικά με αυτήν, υπάρχει ανέκδοτο:

 Μαίνεται ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος και το βρετανικό στρατηγείο σχεδιάζει να μεταφέρει αεροπορικά ένα απόσπασμα, πίσω από τις ιαπωνικές γραμμές ώστε να βοηθήσει στην αναχαίτιση των εισβολέων, στο ασιατικό μέτωπο.
 Η γνώση της εκπληκτικής γενναιότητας των Γκούρκας επιβάλλει στον Βρετανό Ταγματάρχη της περιοχής να αναζητήσει εθελοντές για το πολύ επικίνδυνο εγχείρημα, ανάμεσα στις τάξεις αυτών των γενναίων Νεπαλέζων Ινδών.
 Ο Βρετανός ταγματάρχης μαζεύει τους Γκούρκας, αναφέρεται στον επικεφαλής τους και ενημέρωνει ότι χρειάζεται 100 εθελοντές.
 «Θα σας ρίξουμε από ύψος 600 μέτρων», λέει. Ο επικεφαλής των Γκούρκας μιλά στους στρατιώτες του κι επιστρέφει λέγοντας ότι, «δέχονται 40, αλλά οι άλλοι λένε ότι τα 600 μέτρα είναι πολύ ψηλά».
 Έκπληκτος ο Βρετανός ταγματάρχης, που τόσα γνώριζε για την ανδρεία τους, αντιπροτείνει «να τους ρίξουμε από τα 500 μέτρα».
 Ο επικεφαλής των Γκούρκας μιλά και πάλι στους συμπατριώτες του κι επιστρέφει λέγοντας ότι, «τώρα δέχονται 60, αλλά και πάλι τους φαίνεται μεγάλο το ύψος. Θέλουν χαμηλότερο».
 «Εντάξει», συμφωνεί ο ταγματάρχης, «να το κάνουμε 400 μέτρα, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα σας μείνει αρκετός χρόνος για να ανοίξετε τα αλεξίπτωτα!».
 Έκπληκτος ο Γκούρκας, δηλώνει, ευτυχής:

 «Ωωωωω! Θα έχουμε και αλεξίπτωτα;»

 -----------------------------------
 Μετά την εξέλιξη της σημερινής ντροπιαστικής - και λίγα λέω - τροπολογίας, βρέθηκε ένας, γεναιότερος. Αυτόν τον έριξαν στη μάχη, χωρίς αλεξίπτωτο. Λέγεται Σταύρος Καλαφάτης...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη