1 Απρ 2014

Ο λόγος ή οι λόγοι που «κατεβαίνω» στην Περιφέρεια

Γράφει η Βασιλική (Βίκη) Νάκου*

Πάντα στις παρέες συζητάμε τους τρόπους για να βελτιωθεί η ζωή μας. Τόσο για το κεντρικό επίπεδο όσο και για το τοπικό, με πραγματικά πολύ ωραίες ιδέες. Είναι αλήθεια όμως, ότι τις περισσότερες φορές παραμένουμε στις απλές κουβέντες. Τελικά, τι χρειάζεται για να πάρεις την απόφαση και να συμμετέχεις στα κοινά; Τι είναι αυτό που μπορεί να σε οδηγήσει από την απλή κατάθεση ιδεών και παρατηρήσεων στην κυρίως θέαση των ζητημάτων που αφορούν στον τόπο που διαμένεις;
Νομίζω, ότι την απάντηση την δίνει η ίδια η πολιτική, που ως διαδικασία βοηθά στη διεργασία των κινήσεων που αφορούν στη βελτίωση της ζωής του ατόμου. Πόσο μάλλον όταν όλη η διαδικασία έχει απεικονιστικό τρόπο για την ίδια την ποιότητα της ζωής μας και τη λειτουργικότητά μας στην ίδια την καθημερινότητά μας.
Έτσι λοιπόν με πολύ απλό και σαφή τρόπο αποκτά πλαίσιο και εφαρμογή ρεαλιστική όλη η ανάγκη μας για να πραγματώσουμε τις ιδέες μας, για να βοηθήσουμε τον τόπο μας και για να κινητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας σε ενεργό και σημαντικό ρόλο, που τόσο απαραίτητος είναι στις δύσκολες μέρες που διαβιούμε.
Η Θεσσαλονίκη τόπος εξ” ορισμού για μένα γενέθλιος και ζωής αποτελεί το σημείο της γοητείας όχι μόνο για την πολιτική ενασχόληση αλλά και για την ανάδειξη των σημαντικών της στοιχείων, ώστε να γίνει κέντρο της αναπτυξιακής αναφοράς του Ελληνικού Παραδοσιακού μοντέλου, αφού εκτός από τον αστικό της πολιτισμό περιβάλλεται από ιστορικούς οικισμούς με διαχρονική υποστήριξη στην πόλη μας αλλά και με σημαντικό πλούτο σε ανθρώπους αλλά και πρωτογενές υλικό, που η εξαιρετική Μακεδονική γη μας χαρίζει.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό για ανθρώπους που εργάζονται από τις πιο μικρές ηλικίες-όπως συμβαίνει και με εμένα- να θέλουν την εμπειρία τους να την μοιρασθούν με τους συμπολίτες τους και να ξαναγράψουν τις ιδέες με μεράκι, στόχους αλλά και με εργατικότητα μακριά από μιζέριες του παρελθόντος και πολιτικές που μπορεί να μας χαμήλωσαν λίγο το μπόι, αλλά ποτέ δεν έδιωξαν την ελπίδα, από εμάς τους περήφανους Θεσσαλονικείς.
Η αγάπη για τη συμμετοχή και η πρόθεση και διάθεση της συνεργασίας είναι η κουλτούρα,που θέλω και εγώ μαζί με όλους τους νέους συμμαχητές και συνοδοιπόρους μου να προσδιορίσω για το μέλλον της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας.
Η αγωνία μου είναι, επειδή συμμετέχω πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι θέλω να ανήκω στη γενιά των νέων πολιτικών που είναι πολύ δημιουργική γιατί αποστρέφεται ό,τι στείρο από το παρελθόν  και κρατά ό,τι έμπειρο, ουσιαστικό και οραματικό από εκείνο.
Είμαι υποψήφια, με το Συνδυασμό «Κεντρική Μακεδονία – Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» γιατί πιστεύω ότι προσδιορίζει το επιτυχές πάντρεμα του παλιού και έμπειρου με το νεωτερικό και το καινούργιο κατά απόλυτα γοητευτικό τρόπο.
Είμαι πεπεισμένη ότι ο επικεφαλής Γιάννης Ιωαννίδης ξέρει, πώς να ιεραρχεί τους στόχους, πως να δημιουργεί την ομάδα και να επιτυγχάνει το αποτέλεσμα αφού ο ίδιος είναι άνθρωπος που αγωνίζεται αλλά και εργάζεται από τα παιδικά του χρόνια καταφέρνοντας με πολύ κόπο να καθιερώσει την κουλτούρα του μαχητή και του καλού αγωνιστή, εμφυσώντας την σε μας τους νεώτερους.
Είμαι εδώ στις δύσκολες μάχες, διότι πιστεύω ότι η Αυτοδιοίκηση είναι η θεμελιώδης αρχή της αποκεντρωμένης διοίκησης και ως τέτοια θα προσφέρει τα μέγιστα στην Ελλάδα που θέλουμε οι περισσότεροι ,αν όχι όλοι, και μπορούμε να έχουμε.
Σε αυτήν την Ελλάδα η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία είναι οι πυλώνες για την σταθερότητα και την εξέλιξη. Κι αυτό διότι θεωρώ ότι μπορούμε να καλύψουμε χαμένο χρόνο αν προστατεύσουμε τον Πολιτισμό μας και τον αναδείξουμε, αν καλλιεργήσουμε την κουλτούρα του Θεματικού Τουρισμού, αν κατορθώσουμε να υπερασπτσθούμε τα κεκτημένα της ίδιας της Μακεδονικής Γης και αν επενδύσουμε στους ανθρώπους μας χωρίς εμμονές αλλά με έμφαση στις νέες ιδέες αλλά και στην πολύχρονη πείρα των συλλογικοτήτων μας. Με απλά βήματα αλλά και απλές σκέψεις, με ενδυνάμωση της νεανικής και όχι μόνο επιχειρηματικότητας, μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας αλλά και ακόμη περισσότερο τη ζωή των νέων γενεών. Επειδή, σε αυτό το μέλλον θέλω να συμμετέχω ενεργά «κατεβαίνω», ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, στην Ενότητα του Νομού Θεσσαλονίκης. Είμαι σίγουρη πως απλά και ειλικρινά μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες μέρες στον τόπο μας για όλους, χωρίς διακρίσεις αλλά με ενότητα, εργατικότητα, αλληλεγγύη και ελπίδα.
*Διοικητική Υπάλληλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, π. Αντιπρόεδρος Εργαζομένων – Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Εργαζομένων
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη